Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 27. srpen 2014 16:31

Tohle není rutinní manuální práce kdy se musí něco jen "oddřít". Je to tvůrčí činnost a to kdyby někdo dělal bez nadšení tak to bude chabé a neuspěje.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 27. srpen 2014 17:05

Tak já se přiznám, že dělat to jenom pro tvůrčí práci bez tý zpětný vazby s těma čísílkama by mě asi nebavilo. Brzy bych vyhořela. To, že dostanu zprávu, že se to někomu líbilo natolik, že si odepřel rohlík nebo panáka, je celkem motivující. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Ravennka » 27. srpen 2014 17:14

Oepřel rohlík nebo panáka je pěkné přirovnání :mrgreen:

Nicméně teda já si stále myslím, že i netvůrčí člověk se může uplatit, když toho bude mít zkrátka dost... i když, možná je přáním otcem myšlenky :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 27. srpen 2014 17:17

No, úplně netvúrčí bejt nemůže - to by musel bejt kopista nebo si udělat program na generování čehokoli - třeba fraktálů - to ale předpokládá tvůrčí schopnosti zase v jiný oblasti - třeba programování. Takže ne, nějakej tvůrčí přetlak mít musí. Nemusí mít vkus, vzdělání atakdále, ale musí mít nápady, i kdyby se jinýmu zdály blbý, a musí mít schopnost je zrealizovat. :-D A nápady choděj, když to člověka baví, i kdyby ho na tom bavilo třeba jenom to počítání peněz. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 27. srpen 2014 17:51

Lenka píše:...nebo si udělat program na generování čehokoli - třeba fraktálů ... Nemusí mít vkus ...
... třeba textur ... cvičená opice bez vkusu mačkající tlačítko "Generovat variaci" :?
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 27. srpen 2014 18:18

Ale no táááák.... Hodný panda.... Nikdo nedělá přece tak hnusný obrázky jako já, jak tu někde bylo nedávno řešeno.... Přece tvůrčí je jednak výroba programu a jednak volba co je textura a co mazanice. Myslíš, že bych se s tím fotila, kdybych to mohla vygenerovat a jen si vybírat z hotových? Ale kdyby to uměl každej naprogramovat tak aby to fungovalo a vybrat dobrý, tak by o textury přestal bejt zájem, protože tu "opičí" práci by zvládli klienti doma sami a ušetřili by... Tvůrčí je i to, když někdo vymyslí, že bude vyrábět zrovna ten stroj na textury. Nebo třeba triangulátor.... 8-)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod admin » 27. srpen 2014 19:45

Já myslím, že cvičená opice by mohla na fotobankách taky vydělávat, ale otázka je, zda by se ta její práce zaplatila a jak dlouho by ji to bavilo :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod petr35 » 28. srpen 2014 09:11

Máte někdo zkušenost, že vám nějaký editor ze SS vrátí fotku s tím, že "Metadata potentially infringes on intellectual property rights" ??? S tímle jsem se zatím ještě nesetkal :-D
petr35

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 28. srpen 2014 09:29

Tak to máš dobré že stačí vyhodit jen chráněné slovo z popisky nebo keywords, mně tohle vraceli s "Trademark..." kdy to bylo i v obrázku.
PandaWild

Příspěvekod petr35 » 28. srpen 2014 09:46

Tyhle slova v popisu obrázku používám často, tím to nebude, mám dojem, že občas narazím na editora, kterýmu něco na fotkách vadí (stačí když se blbě vyspí, má blbou náladu, je ve stresu, je nasr....), jednou za čas se mi to u SS stane. Po pár dnech tu samou fotku nahraju znova na SS a fotka je schválená bez problému. Na jiných fotobankách tu samou fotku schválí bez problémů.
petr35

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse