Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Lenka » 11. září 2014 10:07

SS mi včera vrátil řadu ilustrací (o tom jiné vlákno). Důvody uvádí důvěryhodné, technického charakteru. Vrtá mi hlavou, když to ostatní fb přijaly, tak buďto - opravují to automaticky samy - nebo - je jim jedno, že s tím bude mít zákazník problém? Nebo se to na funkčnosti souborů neprojeví a je to jen "porušení štábní kultury"? Jsem z toho jelen.
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Ravennka » 11. září 2014 10:55

To se mi obcas stava taky. Beru to tak, ze je teoreticka moznost, ze by nekdo mohl mit s tim problem (treba 1% zakazniku), takze ostatni fb to neresi... pokud duvod dava smysl, opravim, znovu hodim na SS, ale ostatni fb neresim. Uz takhle pro nektere jsou pozadavky SS "prilis" :) (treba expand pattern)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 11. září 2014 11:43

Expand pattern netuším, co je, ale ty "remove linked image" mě vrtají hlavou. Jestli se teoreticky může stát, že to někdo neotevře, protože nemá zdrojovej obrázek, ze kterýho jsem kopírovala původní tvar před úpravou? Nebo co by to tak ještě mohlo bejt? Já hlavně nevím, jak zjistit, jestli se mi to podařilo odstranit, nebo jestli jim tam posílám znova totéž. :-/
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Ravennka » 11. září 2014 13:49

To budou ty objekty vlozene odjinud. Zrejme to tam neprida fyzicky, ale jen jako "link" na ten dalsi soubor. Tezko rict ale. Je to jedine, co mne tak napada... ale zda se mi to zvlastni...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 11. září 2014 15:27

Píše: odstranit "linked images", to spíš vypadá, že je přidá, ale někde je na ně nalepenej nějakej ocásek... :-/
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Anika » 11. září 2014 15:42

Když otvíráš v inkscape (i v ilustrátoru) nějaký obrázek, otvírá se buď jako embed - vložený v dokumenut, nebo jako link - není součástí, tahá se odjinud. Když to pak pošleš do fotobanky, tak tam ten linked obrázek sice není, ale je tam třeba prázdná vrstva nebo objekt, s tím, že požadovaný objekt chybí. Otevři znovu původní svg, ten linkovaný soubor smaž, a udělej nový eps.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Lenka » 11. září 2014 15:59

Ale kde ho mám smazat? Já tam nic nevkládala jako link. :-(

Otevřela jsem kupř. inksc. a vložila do něho tažením 3 jiné svg obrázky (nic se na nic neptalo), všechny je upravila, a udělala z toho kompozici. A teď mi píšou, že mám smazat linked image, přičemž nevím, kterej to je.

Nebo jinej případ: vložila jsem jpg, udělala podle něj vektor trasováním, jpg smazala.

Pomůže, když zkopíruju neseskupené objekty do nového souboru, tam seskupím a znova vyexportuju, nebo bude nejjednodušší to všechno smazat a vyhodit? U některejch trasovanejch mi to ale nedělá...
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Anika » 11. září 2014 16:26

To bude ono, to přetažení. Asi bude stačit to všechno kompletně vzít a zkopírovat do nového souboru.
Už si to nepamatuju přesně, ale v illustrátoru je to stejný. Přetažením vznikne link, vložený obrázek se musí otvírat jako otevřít v programu...tom a tom.
Seskupování na to nebude mít vliv.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Lenka » 11. září 2014 16:31

Tak já jim to zkusím poslat znova překopírovaný a znova vyexpertovaný. Pak dám vědět, jestli to prolezlo. :)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 12. září 2014 02:30

No, tak jsem napsala resubmit, poslala opravený, napsala co je opravený, jak mi dobře radil Panda - a v zápětí mi to vrátili z jinýho důvodu. "Edges--Paths are sloppy and/or poorly constructed." je neprůstřelný. Že já se na to.... :lol:
Potom jsem si ještě všimla, že pokud pošlu dvě varianty, jednu jako vektor a druhou jako bitmapu, tak bitmapa bez problémů projde. Takže možná se vrátím k původnímu řešení - vektory jen ve speciálních případech. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse