Depositphotos

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Depositphotos

Příspěvekod Lenka » 10. prosinec 2014 22:36

Kdyby se jim to nelíbilo, tak ti to vrátěj. A protože máš texture, background, pattern, sidebar a asi i wallpaper v kw, tak je to opravdu šumák. 8-)
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 10. prosinec 2014 22:39

O hodnotitele nejde, jde jen o kupce zda to náhodou nebudou hledat podle kategorií. Ale asi to fakt málokdo hledá podle kategorií. Maximálně začátečník, který nás stejně neživý. Zkušený kupec už ví že kategorie jsou promíchané a že by si jedině přidělával práci muset zadávat slova a hledat postupně ve více kategoriích.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 11. prosinec 2014 18:11

Panda: Mám určité podezření, že přes kategorie nakupují ti, kteří umí anglicky stejně jako já :D . V přehledech mám totiž většinu nákupů bez klíčového slova. Ale je fakt, že v těch kategoriích se občas najdou věci, které by tam člověk ani nečekal.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 10. leden 2015 11:32

PandaWild píše:Narazil jsem na nepříjemnou chybu při submitu na DepositPhotos,...
Jak jsem psal o chybě špatného nastavení kategorií v DepositPhotos, tak ona se děje i při nastavení po jednotlivých obrázcích. Pokud nastavíte kategorie tak, že shora dolů nastavíte jednu a pak druhou, tak je vše v pořádku. Ale pokud pak jednu z těch 2 kategorií chcete opravit a změnit, tak to může být problém, protože se zobrazuje sice tak jak jste je zadali, ale v paměti je má abecedně seřazené (podle anglického názvu), takže můžete opravit jinou kategorii než si myslíte.

Budete-li tedy na DepositPhotos měnit už jednou zvolené kategorie, vždy stránku nejdříve refreshujte (kliknutím na Unfinished Files) abyste viděli jak jsou opravdu nastavené (nestačí jen přepnout mezi obrázky).

A když měníte obě kategorie, tak je třeba refreshovat před první i druhou opravou (protože po první opravě to může být zas špatně zobrazené).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Návštěvník » 27. leden 2015 21:46

Dnes 3x Returned sale, z toho jeden z 10.12.
šmejdi
Návštěvník

IP: 92.240.175.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Anika » 28. leden 2015 09:06

Návštěvník píše:Dnes 3x Returned sale, z toho jeden z 10.12.
šmejdi

No... mám tu někde staré vlákno...měla jsem jednou během tří dnů asi 16 returned sales na depositphotos, poté, co jsem kontatkovala podporu, mi bylo vysvětleno, že to někdo platil kradenou kreditkou a že to nejde odhalit dřív než dojde k nákupu.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod basti » 28. leden 2015 11:51

Resp. jako kdekoliv jinde - všechna rizika hodíme na fotografa. Tzn. fotobanka sama přijme platbu placenou kreditkou, vydá fotky a následně už ale nechce platit provizi fotografovi. Jako by snad fotograf přijal nekrytou kartu, že... 70-80 % brát to ano, ale nést rizika ne.
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod mszucs » 28. leden 2015 15:38

Dnes ma na Depositphotos mierne povedané na***li, Shutterstock mi vezme až na 4 fotky všetko a oni mi všetko vyhodili s vysvetlením
"The photograph contains lighting mistakes. Common lighting mistakes include underexposure, overexposure, harsh lighting, unintended shadows, flare spots on an object, white-balance issues and imperfect color reproduction."
mali ste aj vy taký problém?
kontrolór sa uklikol a odmietol všetky naraz?
mszucs

Reputace: +5

Příspěvekod shalom3 » 10. únor 2015 15:38

S fotkami jsem teprve teď začala, nahrála první dávku na všechny "mé" fotobanky. Zatím schválil jen SS, z 19 ks prošlo 10 ks. Zato na Depositphotos vyhodili skoro všechno, prošlo jen 6 fotek. Z vektorů mi ale dosud nic nevyhodili, nahrávám tam 2 měsíce, postupně celé portfolio. Ale jinak si myslím, že to je fb na nic, skoro neprodává. Ještě nějakou chvíli vydržím, protože fotolia se taky rozjížděla pomalu a pak se s nimi asi přestanu zdržovat.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 10. únor 2015 15:46

Mi přijde, že Deposit má takové vlny... 14 dní neprodají nic, pak subs, subs, subs a třeba za $5,50 během dne - dvou... a pak zase nic. Ale nutno říct, že se to tam trochu rozjelo víc až po roce a 500 kusech v porfoliu. Každopádně u mne je na 5. místě (i když doufám, že až se trochu víc donahraju na iStock, tak klesne na 6. :D)

Ale je fakt, že na ilustrace a vektory vybíraví absolutně nejsou, u fotek je ta úmrtnost mnohem větší.
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky