Vstupní test

Re: Vstupní test

Příspěvekod styna » 14. prosinec 2014 03:23

Lenka píše:PandaWild: mě teda naskočil normálně čekací interval 3 dny. Pokud styna nic takového nevidí, pak možná má nestandartní důvod zamítnutí a chtějí od ní buď resubmit nebo nějakou variaci. Mě napsali, že se jim na tom nelíbí lautr nic (mám obavu aby netrvali na eps 10).... aspoň že vezmou fotky, ale zase mě nebaví čekat na odezvu, potřebovala bych rychlejší zpětnou vazbu co teda jó a co né. Šutr mi teď schvaluje/vyhazuje v podstatě přes noc, Fotolia do dvou hodin, tak jsem namlsaná.... :-D

Mě jako zamítací důvod napsali toto: We're sorry, but we found the overall composition of these files could be improved. With the rapid growth of the iStock collection, we give valuable consideration to each file but unfortunately cannot accept all submissions.

Takže bych měla na sobě zapracovat a ještě zlepšit svou kvalitu. Jen si říkám, jestli je to v mých možnostech :lol:
Hodnocení: 0
styna

Reputace: +40

Příspěvekod styna » 14. prosinec 2014 04:24

shalom3 píše: U všech stejný text, tedy že to není to, co hledají a odkaz na onen článek http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=367.

Zajímavý článek. V pár věcech mi byl poučný. Nenašla jsem v nich nic, co bych mohla na sebe vztáhnout jako důvod pro zamítnutí.

Snad jen jednu poznámku v článku o gradientech. "However, it takes a good understanding of how light works to turn a gradient into the powerful tool it can be in the right hands."

Já jsem ale leváááák. Takže tohle se jim možná nelíbí :twisted:
styna

Příspěvekod Magda » 14. prosinec 2014 10:38

Několik let jsem na IS prodávala exkluzivně fotky i vektory, takže jsem tu fotobanku a jejich požadavky znala velmi dobře. Po změnách ke kterým tam došlo mi připadá, že většina z toho už neplatí, ale možná že v případě vektorů některé požadavky zůstaly. Připadá mi, že od ilustrátorů na IS tehdy čekali, že budou už trochu zkušenější a že budou mít nějaký styl, který je blízký tomu jejich. Tím stylem nemyslím, že bylo nutné kreslit něco hodně složitého. Někteří autoři měli portfolio plné jednoduchých ilustrací, ale bylo vidět, že je to jejich styl, na obrázku všechno ladilo a bylo jasné, že to není náhoda, ale že ten člověk ví co dělá. A to je něco, co vyžaduje čas a zkušenost. U začátečníků se stává, že nedokážou udržet jednotný styl v celé kresbě - postava je třeba v jiném stylu než pozadí, jednotlivé části k sobě neladí atd. Problémem jsou také špatně propracované detaily, tohle totiž také vyžaduje cvik a zkušenost. Nevím jaké požadavky mají na nové ilustrátory dnes, ale možná že částečně to platí pořád.
Magda

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 14. prosinec 2014 10:44

Nějak tak to bude. Je to zase příležitost, něco se naučit.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod styna » 15. prosinec 2014 06:57

Jdu se troufale zeptat o váš názor na tuto ilustraci ponyho. Zajímá mě spíš kritický pohled na techniku provedení (správně umístěné stíny...). Marně si už dva dny lámu hlavu, jaké mu dát pozadí. V hlavě mám vzduchoprázdno. Budu ráda za vaše tipy.
Přílohy
pony sedící.png
pony sedící.png (44.19 KiB) Zobrazeno 3781 krát
styna

Příspěvekod Anika » 15. prosinec 2014 09:13

Ahoj, ten poník je krásnej, i provedení je super, ale myslím si, že pro istock je toho málo, oni chtějí komplexnější ilustrace, tohle je jen jakoby jeden dílek (mluvím o vstupní trojce, pak už je to asi jedno). Co k němu udělat třeba maminku, jak se nad ním sklání a vzadu stáj? Jinak si myslím, že tenhle styl ilustrací neumí každý má to velkou naději na úspěch.
Jen si dej pozor, aby bylo provedení perfektní i ve velkém přiblížení, aby nepřesahovaly přes sebe cesty, nebyly tam mezírky mezi plochami a podobně, myslím, že na to dost koukají. Z tohohle náhledu to nejde poznat.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 15. prosinec 2014 09:20

Můžou být i nekritické pohledy? Jé ten je hezký! :-)

Z technického hlediska 3D osvětlení - zdroj světla je zřejmě myšlen vlevo nahoře, za jeho zády, což moc nesedí na hlavě. Na puse by měl být stín dole a ne nahoře. No a stín kolem očí mi přijde celkově divný, ale možná je myšlen jako barevné vykreslení tváře, protože jinak dojmově kdyby to bylo zbarvení a ne stín tak je to zajímavý ksichtík. :-) Ale tenhle názor ignoruj pokud to nepotvrdí více lidí, nejsem dobrý grafik a tohle neumím nakreslit.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod dnyvlt » 15. prosinec 2014 09:52

Nejsem grafik, ale za mě je koník/poník nádherný a pokud by nestačil na vstupní test, tak to jsou magoři...
dnyvlt

Reputace: +6

Příspěvekod styna » 15. prosinec 2014 10:07

Anika píše:Ahoj, ten poník je krásnej, i provedení je super, ale myslím si, že pro istock je toho málo, oni chtějí komplexnější ilustrace, tohle je jen jakoby jeden dílek (mluvím o vstupní trojce, pak už je to asi jedno). Co k němu udělat třeba maminku, jak se nad ním sklání a vzadu stáj? Jinak si myslím, že tenhle styl ilustrací neumí každý má to velkou naději na úspěch.
Jen si dej pozor, aby bylo provedení perfektní i ve velkém přiblížení, aby nepřesahovaly přes sebe cesty, nebyly tam mezírky mezi plochami a podobně, myslím, že na to dost koukají. Z tohohle náhledu to nejde poznat.

Díky za odpověď. Technika provedení snad nebude problém. Ta maminka se stájí je skvělý nápad. Přesně něco takového mě NEnapadlo :D Nejlepší na co jsem přišla bylo, že ho šoupnu na louku. Na horizontu bude obloha... Ale nenašla jsem správnou ideu jak by ta louka měla vypadat, aby nebyla fádní.

PandaWild píše:...Na puse by měl být stín dole a ne nahoře. No a stín kolem očí mi přijde celkově divný, ale možná je myšlen jako barevné vykreslení tváře, protože jinak dojmově kdyby to bylo zbarvení a ne stín tak je to zajímavý ksichtík. :-)...

Díky za názor. Světlo by mělo být přibližně tak jak jsi psal. Možná nad ním více zleva. Kolem očí je to spíš pro oživení tváře než stín. Tu tlamu upravím. Zamýšlela jsem, že jde o vržený stín z hlavy. Ale špatně ;)

Díky za pomoc ;) Mě chybí pohled s odstupu. Ale když to nechám pár dní odležet, tak bych se k tomu dost neochotně vracela.
styna

Příspěvekod styna » 15. prosinec 2014 10:19

Zajímalo by mě, jestli tuto ilustraci mohli zamítnout, protože ten medvídek nemá ucelené kontury. Byl tímto způsobem nakreslený záměrně aby působil jako rychlá skica.

Teď se ještě nabízí otázka, jestli má cenu pokoušet se poslat remake zamítnutého obrázku?
styna

PředchozíDalší

Zpět na iStock