Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Lenka » 14. únor 2015 18:39

Styna: ty seš originální. Já jsem s tou plazmou nic pořádnýho nevymyslela a teď tady už od rána trapně renderuju kuřátka v něčem, co vypadá jako zplihlej zelenej umělohmotnej koberec. :-D Možná bych tam radši měla nacpat roztoče :!: :idea: :twisted:
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Jikoo » 15. únor 2015 14:38

Zdravim vsechny.
Nemate nekdo zkusenosti postovanim analogovych (nascannovanych) fotek do bank?
Pred par lety jsem digital prakticky zahodil a jedu ciste analog. Vypracoval jsem colidni postproces a nechce se mi prilis kupovat novy vercajk.

Z praktickeho hlediska je mi zcela jasne vytvorit portfolio s 1000 fotek je drahe a umim si spocitat ze novy DSLR me vyjde levneji, ale stejne mi to neda a rad bych slysel jestli to nekdy nekdo delal
Jikoo

Reputace: 0

Příspěvekod CaptureLight » 15. únor 2015 15:19

Jikoo píše:Zdravim vsechny.
Nemate nekdo zkusenosti postovanim analogovych (nascannovanych) fotek do bank?
Pred par lety jsem digital prakticky zahodil a jedu ciste analog. Vypracoval jsem colidni postproces a nechce se mi prilis kupovat novy vercajk.

Z praktickeho hlediska je mi zcela jasne vytvorit portfolio s 1000 fotek je drahe a umim si spocitat ze novy DSLR me vyjde levneji, ale stejne mi to neda a rad bych slysel jestli to nekdy nekdo delal

Všechno kolem fotobank ( mimo vlastní tvorby a inkasa peněz ) je docela opruz. Takže tohle všechno je potřeba maximálně zefektivnit, aby to zabralo minimum času a nervů. Pokud už máš fotky v analogu, nelze je nafotit znovu, mají prodejní potenciál a dokážeš je rychle a efektivně zdigitalizovat, aby to prošlo schvalovacím procesem, tak bych to s nimi určitě zkusil.
Jestli se chceš ale fotobankám věnovat soustavně (čti denně, min.týdně), tak bez nákupu nového digitálu budeš stále víc a víc ztrácet čas, nervy, peníze a konkurenceschopnost.
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod mszucs » 15. únor 2015 22:50

Chcem sa Vás opýtať máte i vy také obdobia kedy Vám nič nevezmú na Shutry ale na Fotolii všetko a naopak? jedna a tá istá várka!
V poslednej dobe mi Shutter vyhadzuje 99% fotiek :(
Mám im to tam poslať znova o týždeň alebo proste je to typ ktorý berú len na Fotolii a naopak?
Nehovorím že fotím perfektne ale keď fotím v fotostane mám to nasvietené dvojicou fotoboxov foťák na statíve odšumené... a napriek tomu poor lightning out of focus alebo podobné blbosti.
http://eu.fotolia.com/id/78146495
http://eu.fotolia.com/id/78146501

p.s. nesťažujem si v poslednej dobe dajako moc? :lol:
mszucs

Reputace: +5

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2015 09:18

Třeba se Ti umazala optika. :-) Když si ten pomeranč s nožem zvětším, tak je vidět rozostření a obraz je dvojitý, při expozici se foťák pohnul. Tohle bych chápal že vyhodí. Sice možná používáš stativ, ale používáš i dálkové ovládání nebo samospoušť?
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Anika » 16. únor 2015 09:39

Ten citron (nebo pomeranč či co) s nožem opravdu není ostrý. Může to být i objektivem, některé objektivy špatně vykreslují při krajních hodnotách clony a zoomu. Myslím, že se jim taky nelíbí to špinavé pozadí, na tom by se dalo cekem dost zapracovat.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Ravennka » 16. únor 2015 10:04

Hlásím, že Fotolia se vrátila na svůj klasický schvalovací čas u vektorů - tj. ihned :lol:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod mszucs » 16. únor 2015 10:21

Ďakujem :) áno používam statív aj diaľkovú spúšť, snažím sa o čo najlepší výsledok preto som pozadie pral a žehlil a musím zájsť k optikovi pretože ja tam nevidím rozmazanie a ani špinky na pozadí ktoré hneď odstraňujem v lightroome :(

Edit už som to našiel :lol:
Sakra a keby to nebolo moje najdlhšie fotenie s najdlhšou prípravou z ktorého mám jedinú fotku schválenú tak by ma to ani netrápilo :lol:
mszucs

Reputace: +5

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2015 10:33

To zdvojení obrazu je vidět hlavně na světlých detailech. Možná se nepohnul foťák, ale mandarinka se ještě trochu usazovala. Nebo - jestli nebyl zapnutý interní stabilizátor, ten by to mohl také udělat (chvíli trvá než se po pohybu usadí).
Přílohy
tangerine.jpg
tangerine.jpg (25.24 KiB) Zobrazeno 2362 krát
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Anika » 16. únor 2015 11:13

mszucs píše:Ďakujem :) áno používam statív aj diaľkovú spúšť, snažím sa o čo najlepší výsledok preto som pozadie pral a žehlil a musím zájsť k optikovi pretože ja tam nevidím rozmazanie a ani špinky na pozadí ktoré hneď odstraňujem v lightroome :(

Edit už som to našiel :lol:
Sakra a keby to nebolo moje najdlhšie fotenie s najdlhšou prípravou z ktorého mám jedinú fotku schválenú tak by ma to ani netrápilo :lol:

Jejda promň, nemyslela jsem špinavé v tomhle smyslu, ale že je zašedlé s výraznými stíny a nestejnoměrné. Ideálně by mělo být čistě bílé, ale to nejde udělat jen vyfocením (tedy jde, ale není to jen tak), ale dá se toho docílit v postprocesu. Někdy to stačí jen zesvětlit (dodge tool, nebo jak se ten nástroj jmenuje anglicky?). Takové fotky pak mají i mnohem větší šanci na prodej.
Anika

Reputace: +248

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse