Schvalování na Istock

Re: Schvalování na Istock

Příspěvekod Julka » 18. leden 2015 09:18

Ahojky,
tak jsem také na iStocku - posílají také automaticky email o prodeji fotky? Čekám a čekám.... :lol:
Julka
Hodnocení: 0
Julka

IP: 84.242.91xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. leden 2015 09:51

Neposílají.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod martina » 18. leden 2015 11:14

Julka píše:Ahojky,
tak jsem také na iStocku - posílají také automaticky email o prodeji fotky? Čekám a čekám.... :lol:
Julka

mail jen o schválení fotky, o prodeji ne.
martina

IP: 89.102.221.xx

Reputace: 0

Příspěvekod artus » 13. únor 2015 12:10

Tak aj iStock ma pustil ďalej :) Po tom, čo som tu na fóre čítal, to netrvalo dlho...asi týždeň. Prešiel som s fotkami, tak uvidím ďalej. Síce sa tu viacerí nevyjadrili o tejto FB príliš pozitívne, ale keď neprší, nech aspoň kvapká :) Idem teda povypĺňať tie otravné formality.
artus

Reputace: +13

Příspěvekod artus » 21. únor 2015 15:03

Ahojte, mám jednu otázku....treba na túto sochu Shivu PR? Alebo ako to mám vlastne chápať? Lebo nezamietli, ale napísali, že treba napísať bližší popis k tomu, čo je na fotke...však to tu nakopírujem. Je to obrovská socha Shivu na Mauríciuse, ktorú mi inde zobrali bez problémov a obávam sa, že tu nebude stačiť napísať kto, kde a kedy to fotil, keďže chcú autora sochy atď.

"Please provide a focused description for the work of art featured in this image. Aim to describe the artwork as well as possible (the artist, date of creation, location, etc). Works of art created by someone other than yourself must be free of copyright protection to be considered royalty-free.
..
In your description, please include any valuable information regarding the artist/ownership of the original artwork that will assist us in determining that the work of art is not subject to copyright protection. Make sure that your description is clear, helpful and targeted to the client who may be interested in your image (and not to the inspector).

If this work of art is indeed under copyright protection, a property release signed by the copyright holder will need to be provided."
.....................
A ešte perla...tuto chcú MR, lebo že vraj rozlíšili tých tandemistov :D Uvažujem, že im pošlem podpísaný MR, že som to ja a brat :)
artus

Reputace: +13

Příspěvekod PandaWild » 21. únor 2015 15:23

Chtějí v prvé řadě upřesnit, o kterou sochu se přesně jedná (kde je), aby mohli rozhodnout zda to je historická památka a nepotřebuje property release nebo zda to je něco současného co bez potvrzení autora nemohou přijmout. U těchhle uměleckých věcí by to mělo být napsané v popisce kde a co to je.

Tandemisti - někteří editoři ani nerozlišují zda je ten člověk rozpoznatelný nebo ne, ale z principu pokud tam někdo někde je tak MR chtějí, aby se vyhnuli případným dohadům a problémům.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 22. únor 2015 17:25

Tak už jsem se taky seznámila se SuperMagorem. Z kresby čerta s klobásou Obrázek mi jako nerelevantní vyškrtnul mimo jiné klobásu (tu jsem tam zase dopsala) a fastfood (to a dalších 20 věcí jsem nechala bejt). Potom vyhodil 20 ilustrací všeho druhu a nakonec přijal podexponovanou fotku textury obilného šrotu (zatím není vidět). No, darmo mluvit.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod libor2 » 22. únor 2015 17:32

A po mne chteli PR na vektor a kdyz jsem ho dodal, tak zamitnuto ze se jim to nehodi. Asi stejny blb.
http://www.fotovrska.cz/
https://www.proweddy.cz/
libor2

Reputace: +48

Příspěvekod PandaWild » 22. únor 2015 17:44

Jo já měl takhle ilustrace karet na třikrát - nejdříve chtěli potvrdit že jsem autorem kreseb, pak property release a pak stejně vyrazili že je stejně vlastně nechtějí. :D
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 26. únor 2015 18:12

http://www.istockphoto.com/photo/abstra ... d-58726850 - vyjímečně prošel abstract background - ovšem bylo odstraněno nerelevantní slovo background. :lol: Istock má zřejmě klientelu se stejným smyslem pro humor, jako Leguán, jinak si nedovedu vysvětlit, že přesto se stále ještě sem tam něco prodá. Záhadná obchodní taktika...
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na iStock