Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Ravennka » 19. květen 2015 14:09

Ještě BigStock ;) ten mi vydělal 4x tolik co 123rf (ale ta je u mne obecně špatná).
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Ravennka » 19. květen 2015 15:44

kata píše:Btw taká otázka do pléna, po koľkých fotkách a koľkých mesiacoch ste mali prvú výplatu (resp. teda 75 dolárov)na shutterstocku ?

Ať Ti odpovím konkrétně k tomuhle (když už jsem u compu). 1. výplatu jsem měla na SS po 5 měsících (ale přesáhla teda těch 75 značně, protože se mi v ten měsíc značně zadařilo), kolik jsem měla tam vektorů, těžko říct. Vzali mě ale koncem listopadu, takže než jsem tam něco stačila dát, tak bylo po Vánocích a ze začátku roku jsem dost paběrkovala... nicméně se to po těch pěti měsících tak nějak ustálilo na dalších cca 5 měsíců. To jsme v září, kde to co měsíc bylo trochu lepší a lepší a lepší a kupodivu se to nezastavilo v prosinci, ale pokračovalo to dál až do dubna, který byl propadák a návrat do posince. Co teď květen, uvidíme...

Co se týče počtu, tak to šlo z nuly na něco přes 1 000 obrázků (nějaké ilustrace z Textu, nějaké fotky, ale určitě 90% jsou vektory). Přídávala jsem 10 obrázků týdně, přes léto a na podzim ne vždy a od cca prosince dělám alespoň 20 týdně.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 19. květen 2015 15:58

kata: Sice se na to neptáš, ale třeba to není úplně OT, mám na Ss momentálně nahráno 983 kousků a výplata zatím není v dohlednu. Resp. blížím se k 50ti USD. Naproti tomu na 123Rf mám 2607 kousků a vejplata bude teďka a je to momentálně cca 53 USD. Vzhledem ke spotřebovanému času a specifikům mých technických parametrů čas neuvádím, aby tě to nepletlo, ale není to ani tak v řádu měsíců, jako spíš let. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod duben » 19. květen 2015 16:19

kata píše:Mám otázku, podľa všetkých týchto fotobankových výskumov mi vychádza, že zisky na shutterstocku mnohonásobne prevyšujú zisky na akejkoľvek inej fotobanke....tak neviem či sa mám vôbec namáhať inde....na istocku im trvá mesiac kým mi to skontrolujú, o 123rf som čítala pár komentárov na spôsob - prvý predaj po 600 fotkách (zatiaľ čo prvý na shutterstocku som mala po 7)....tak neviem, oplatí sa mi vôbec zabiť hodiny a hodiny pridávaním na iné fotobanky ako shutterstock ? Na dreamstime ani fotoliu som zatiaľ neprispievala tak neviem...ale istock, 123rf ani deposit ma ničím neohúrili a svieti mi tam 0 :-)

Btw taká otázka do pléna, po koľkých fotkách a koľkých mesiacoch ste mali prvú výplatu (resp. teda 75 dolárov)na shutterstocku ? Zaznamenali ste nejaký veľký posun keď ste tam mali 300 fotiek oproti stovke, resp. 800 fotiek oproti 300....chcem si vypočuť nejaký reálny príbeh, ďakujem :-)

Je to hrozně individuální. Zkus si evidovat výdělky na více fotobankách pár měsíců (ale chce to rozumější protfolio, aspoň 200+), použij třeba můj vzorový excelový soubor z http://microstocktools.com/excel-statistics-microstock/ a zjisti si jestli to má smysl nebo ne.

Třeba mě za letošní rok dělá Shutterstock necelých 40 procent z celkového výdělku na fotobankách. iStock je skoro 19 procent, Fotolia necelých 16 procent a ostatní jednotlivé fotobanky jsou v rozmezí 3,8 - 7,7 procenta. Pro představu u mě je to za leden až duben cca 15.500 Kč, kdybych nahrával jen a Shutterstock, tak je to 6141 Kč a připravil bych se skoro o víc jak 9.300 Kč. Takže zrovna u mě to smysl rozhodně má a myslím, že to takhle bude u dost dalších. Ono hodněkrát malé procento z celku není rozhodně v součtu zanedbatelné.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod kata » 19. květen 2015 17:20

Super, ďakujem, práve takúto reakciu od niekoho kto fotí a kto to robí už dlhšie som potrebovala :-) Do konca mája dám konečne 200 fotiek a potom si dám tú námahu to ponahrávať aspoň na 3-4 miesta a uvidíme čo z toho bude :-)
kata

IP: 158.255.26.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 19. květen 2015 17:25

zvhledem k tomu, že respondenti jsou na FB roky, vyděl si jejich výdělky tak 10
Návštěvník

IP: 92.240.175.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 21. květen 2015 17:32

PandaWild píše:Jo tenhle efekt jsem také pozoroval - vždy když jsem o některé fotobance prohlásil, že neprodává nebo s ní dokonce skončím, tak vždy to okamžitě naskočilo.
Fakt nechápu jak tohle funguje. Problémy na SS mě rozladily už tak, že jsem včera prohlásil, že si od fotobank dávám pauzu a na nějakou dobu s tvorbou končím. Následovaly nečekané prodeje (např. 4 videa na Pond5), které když jsem sečetl a vynásobil 365x, tak by mi daly ročně půl milionu Kč. :shock: Teda takhle kdyby to bylo běžně a ne jen když s tím chci končit.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 21. květen 2015 17:44

To jsou ty zákony magického odrazu. Vždycky když vyšleš větší množství energie, tak první reakce vesmíru je pravej opak, aby tě vrátil do neutrálu. Pokud chceš něco změnit, ať už kterýmkoli směrem, musíš to ignorovat a pokračovat ve vysílání - to znamená udržet si emoční hladinu. Je to ten slavný Stín nebo Pokušitel, poslední překážka před Osvícením. :lol: Samozřejmě je možný s ním takhle hrát ping pong, ale je to dost vyčerpávající. Moudré, ale nezábavné, je nenechat se rozhodit úspěchy ani neúspěchy, a nechat vybít starou karmu, aniž bys vytvářel novou. Ale to určitě nějakým způsobem znáš, jinak by se ti to nedělo.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Bananaboy » 21. květen 2015 17:50

PandaWild píše:Fakt nechápu jak tohle funguje. Problémy na SS mě rozladily už tak, že jsem včera prohlásil, že si od fotobank dávám pauzu a na nějakou dobu s tvorbou končím. Následovaly nečekané prodeje (např. 4 videa na Pond5), které když jsem sečetl a vynásobil 365x, tak by mi daly ročně půl milionu Kč. :shock: Teda takhle kdyby to bylo běžně a ne jen když s tím chci končit.

Dalo by sa to vysvetliť pomocou samovoľnej, alebo takzvanej spontánnej telepatie. Keď je človek spokojný s predajmi, tak "vysiela" úplne rozdielne myšlienkové vlny ako keď je nahnevaný a chce skončiť. Podobné sa stáva aj mne. Už som si na to zvykol a snažím sa nebyť s predajmi nikdy spokojný. Ba naopak fotobanky kritizujem kde sa dá. Ono tie vlny zachytí nejaký citlivejší zákazník a povie si: "Aha niekde je nejaký úbohý tvorca, idem si od neho niečo kúpiť." Znie to divne, ale stačí si vziať a prečítať ktorúkoľvek kvalitnejšiu parapsychologickú knihu a tam to je vysvetlené dopodrobna. Napríklad v Nových základoch experimentálnej psychológie od Břetislava Kafku v kapitolách "Sila vôle a jej moc" a "Podvedomie".
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Lenka » 21. květen 2015 17:57

Bananaboy, ty jsi četl Kafku? Respekt. :-)
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse