shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod zulinek » 23. červen 2015 10:04

Koukám že to byl stejne co vyhodil fotky mně :) bylo jich asi jen 10 a dal stejný důvod přitom jsem prošla předevčírem s fotkama vstupem a to byly fotky z jedné série :) no po přijetí jsem byla nadšená, hned druhý den nebo tak nějak prodej.. tak jsem nahrála fotky a šup.. všechno do kytek...
Hodnocení: 0
zulinek

IP: 85.70.51.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod majo4688 » 23. červen 2015 10:55

Dakujem za rady, tak aj zulinek potvrdila, že tam vyčíňa nejaký degeš :D Inak som na tom presne tak isto ako ty, asi pred 4 dňami som prešiel testom (10 z 10, tam som mal na editora asi šťastie), tak som nadšene začal nahrávať, mal som aj predaj už, no a tento nešťastník mi nadšenie veľmi rýchlo ukončil. Tiež som tam mal niečo zo vstupného testu len trochu pozmenené, ale kašľať na to.

Ked tam nahrám to isté zase o pár dní, zistia to ? Nedovolím, aby moja niekoľkohodinová práca vyšla len tak nazmar.

Inak je to pre mňa zarážajúce, že si vedenie takej fotobanky ako je shutterstock dá do tímu takýchto editorov. Ved tej fotobanke viac škodia ako prospievajú. Ja keby vlastním niečo podobné, tak si sakra strážim ľudí, ktorí mi tam pracujú a dbám na to, aby tam boli len takí, ktorí sú pre moju fotobanku prínosom a odvádzajú svoju prácu tak, ako sa patrí.
majo4688

Reputace: +3

Příspěvekod Host » 23. červen 2015 12:34

majo4688 píše:Inak je to pre mňa zarážajúce, že si vedenie takej fotobanky ako je shutterstock dá do tímu takýchto editorov. Ved tej fotobanke viac škodia ako prospievajú. Ja keby vlastním niečo podobné, tak si sakra strážim ľudí, ktorí mi tam pracujú a dbám na to, aby tam boli len takí, ktorí sú pre moju fotobanku prínosom a odvádzajú svoju prácu tak, ako sa patrí.

Nechci zde vyvolat nejakou hadku nebo konfrontaci. Nemohu si ale odpustit malou poznamku. Editori nejsou automaty na schvalovani. Pokud neco zamitnou, mivaji pro to duvody podle internich pravidel fotobanky a pred svym sefem by si to urcite obhajili. Schvalenou fotku uz zpetne zamitnout nemohou. Neschvalenou prijmout mohou. Proto je logicke, ze by meli byt spise prisnejsi.

Prace pro fotobanky je beh na hodne dlouhou trat. Pokud te uz ted trapi par ztracenych hodin, asi bys fotobankerstvi mel zabalit hned. A kdyz ti schazi pokora, tak taky.
Host

IP: 109.81.209.xx

Příspěvekod artus » 23. červen 2015 12:41

majo: treba proste počkať, kým ti fotky schvália alebo vyhodia a potom poslať ďalšiu várku. Neber to tak tragicky ani osobne. Keď tam budeš mať pár 100 fotiek, uvidiš, že schvaľovanie ide zrazu ľahko a vyhodia ti len sem tam niečo. Dokonca ti prejdú aj také obrázky, na ktorých vidíš chyby aj ty sám. Opakovane poslať môžeš, ale radšej s väčším odstupom, prípadne trochu pouprav foto, zmenši a podobne. Ak ti to však nezoberú, nedonútiš ich nijako, aby ti to vzali...oni diktujú pravidlá a či si nad fotkou strávil pol dňa ich vôbec nezaujíma. Ja si myslím, že časom sa hrany obrúsia a nebudeš to tak prežívať ;) Keby si mal fotobanku, kde pribúdajú súbory závratnou rýchlosťou, bol by si rád, že sa vôbec skontrolujú...bez šance, aby si riešil každý detail. Aj kontrolór je len človek ;) A okrem toho, že fotka, obrázok, video, ilustrácia je super, je len subjektívny názor autora, ale druhá strana to môže vidieť inak...aj keď by sa to nakoniec možno predalo. Preto treba skúsiť viac fotobánk a čo nezoberie/nepredá SS, zoberie a predá niekto iný. A ak nie, tak naozaj obrázok nebol pre fb vhodný.
artus

Reputace: +13

Příspěvekod zulinek » 23. červen 2015 13:40

Já to beru v pohodě, spíš mne štve že to nepoznám a že to tam posílám :) přijdu si jako blbec, že tam něco takovýho posílám :)
zulinek

IP: 85.70.51.2xx

Příspěvekod Ravennka » 23. červen 2015 13:44

Má zkušenost z poslední doby - Dreams mi bere prakticky všechny fotky ;) teď jsem posílala nějaké ze starého foťáku na vyzkoušení, takže jenom 2400x1800, ať se vylepší kvalita... a no prob =) tak to kdyžtak zkuste tam ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 23. červen 2015 13:55

Já mám zase s fotkami docela dobrou zkušenost na Istocku. Tam vyhazují opravdu minimálně, i když sebekriticky musím uznat, že některé ty fotky taky nic moc. Nicméně, jedna se už prodala za 1 USD.
Jinak samozřejmě, jen ti nadprůměrní startují bez vyhazovů. Já jich mám v začátcích také celkem dost (dělám vektory), ale teď už mi na všech větších fotobankách berou prakticky všechno. Prostě postupem času se člověk dozví, co ano a co ne. Souhlasím, je to běh na dlouhou trať.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod lacodk » 23. červen 2015 14:34

mna by moc zaujimalo ci niekto z vas predal obrazok za viac ako 0,25 zaujima ma vector
pretoze 6 predajov z 40 vectorov a vsetky po 0,25 :roll: :roll:
a ci ma vyznam davat jpg kresby pretoze sa neviem zmestit do limitu na niektorych vectoroch ( pozadia)
citam tu obcas ceny 72 68 .......... a neviem ci su to fotografie alebo vectory, že co ma caka :D :D :D
lacodk

Reputace: +14

Příspěvekod PandaWild » 23. červen 2015 14:43

Neboj i vektory bývají běžně za jednotky dolarů. :-)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod majo4688 » 23. červen 2015 14:45

Ja mám s DS zlú skúsenosť narozdiel od ravennky, hoci minule mi všetko vzali, ale inak hrôza, aj to kategorizovanie, popis... Naopak dobrú skúsenosť mám so 123rf, kde mi berú väčšinou takmer všetko. Na istocku som ešte neni.
Jasné, že treba trpezlivosť, len človeka proste naštve ked mu vyhodia všetko prakticky bez dôvodu, to je všetko. Inak je zamietanie bežná vec a nič to so mňou nerobí :D
Artus,to myslíš to tak, že zabbehnutého contributora uprednostňujú, resp. ho už poznajú po mene a tak mu to schvália aj ked to moc neprezrú ? Inak dik za rady, inde to už mám, len teraz som to začal sypať na SS :)
majo4688

Reputace: +3

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock