Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 24. červenec 2015 22:47

shalom3 píše:...Po nahrání na SS ale u jednoho byla normální miniaturka, u druhého jenom jakýsi prázdný čtvereček. Nevíte, čím to může být? Je to vada videa nebo Shuttru?
Už asi měsíc se mi také občas stane, že video má místo ikony čtvereček, jako když se to špatně nahraje. Sice je možné, že je to jen zobrazením a bylo by to ok, ale raději to neriskuju, video smažu a nahraju znovu. Napodruhé už to bývá OK, jen výjimečně musím ještě napotřetí znovu.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 24. červenec 2015 23:29

Napodruhé to bylo OK, ale zase v přehledu pending je, že image not available - i když submit vypadal, jako že prošel. Nechám to tedy trochu vyhnít, třeba si to sedne. Ještě otázka, jak je nejlepší keywordovat videa? Obrázky dělám ve Photostocku, ale ten videa neumí. V XMedia Recode, který používám na konverzi, je sice karta Popis, ale to zadávání klíčových slov mi přijde nějaké divné.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod artus » 25. červenec 2015 10:40

Ja kľúčujem videá tak, že vždy k videu urobím aj obrázok jpg, ten okľúčujem v stocksubmitteri ako každý iný obrázok, kde sa dá využiť funkcia Quick Meta na ľahší výber kw a po nahratí avi na fb skopírujem informácie (názov, kw) príslušného jpg zo stocksubmitteru priamo do fotobanky k avi súboru a prípadne vyhodím niektoré kw, napr. "illustration" a pridám "video" a podobne. Je to otázka pár klikov a ctrlc+ctrlv.
artus

Reputace: +13

Příspěvekod shalom3 » 25. červenec 2015 11:51

Já Stocksubmitter nepoužívám. Na to kopírování kw jsem právě líná, takže se spíš pídím po nějakém programu, který by umožnil k videu natvrdo připojit titulek a klíčová slova. Nejlépe kdyby existoval nějaký free program, ale ničeho se nemohu dopátrat.
shalom3

Příspěvekod artus » 25. červenec 2015 11:57

podľa mňa je stocksubmitter veľmi pohodlný program, je free a kopírovanie kw tiež nie je problém, však sa skopírujú jedným klikom všetky naraz :)
artus

Reputace: +13

Příspěvekod Bananaboy » 25. červenec 2015 12:16

Natvrdo do videa dokáže zapísať kľúčové slová tuším len Adobe Bridge. Už sa to tu preberalo, že to ale aj tak nie je nič platné, keď to fotobanky potom z toho videa nedokážu vycucnúť. Mimochodom používam ten istý postup ako artus. Stocksubmitter sám vygeneruje jpg náhľady k videám a tie okeywordujem. Ale mám zatiaľ na fotobankách len 6 videí, takže nebol s tým žiadny problém. U tisícok videí by ma ten postup s kopírovaním asi tiež nebavil. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 25. červenec 2015 12:58

Klíčová slova si připravím v KwEdit, pak je uložím k videu do textového souboru stejného jména jako video i spolu s připraveným titulkem. Při odesílání pak kopíruji titulek i keywords přes clipboard z těchto textových souborů. Některé fotobanky (jako 123RF) podporují nahrávání informací přes CSV soubor (vytvoří se ručně nebo z Excelu), ale není to moc sjednocené.
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 25. červenec 2015 13:21

Inu, když to i Panda dělá takovýmto způsobem, tak asi žádné udělátko neexistuje :( . Zkoušela jsem si zadat k souborům MOV klíčová slova přes průzkumníka Windows do dialogového okna Vlastnosti souboru, odeslala na SS a nebylo tam nic. Zkusím časem i ten Stocksubmitter, až zvládnu alespoň základní věci kolem samotných videí, tak se na to vrhnu.
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 25. červenec 2015 16:03

Video soubory nepodporují uchovávání IPTC informací jako je u JPG.
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 25. červenec 2015 16:58

Hlavně aby se nějaké video vůbec prodalo. Pak už to ctrlc+ctrlv člověk skousne ;) . Ale docela mě to začalo chytat. Zatím mám jen 2 videa na SS, která čekají na schválení, tak jsem zvědavá. Teď už bezmezně oceňuji Texigen, stále tam mám co "objevovat". Ještě bych uvítala tip na nějaký prográmek, který ve kterém bych mohla poskládat sekvenci z několika obrázků s rozfázovanými detaily, pak tu sekvenci několikrát zopakovat - no zkrátka něco jako "rozpohybovat panáčka". Něco takového se myslím dalo udělat v Microsoft Gif animátoru, ale jen s gif formátem.
shalom3

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě