Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Bananaboy » 28. červenec 2015 21:24

artus píše:Napadla ma taká vec....pristúpil už niekto z vás k tomu, že mazal z portfólia po nejakej dobe obrázky, ktoré ste s odstupom času zhodnotili ako priemerné až podpriemerné? Čiže také nejaké prečistenie portfólia? Má to význam?

Ja som priemerné a podpriemerné veci z portfólia mazať nikdy nemusel, lebo som ich tam nikdy nemal. Hehehehe... :lol: :lol:

Ale keď sa pýtaš, či to má význam, tak nie... NEMÁ. Zákazníci kúpia všetko. Niekedy mám pocit, že by si kúpili aj prázdne, biele plátno z Illustratoru, keby si ho tam poslal (viz. povestná Pandova čierna plocha, ktorá sa mu údajne dobre predáva). :)
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod artus » 28. červenec 2015 21:32

tak ja nie som taký dobrý ;) vieš, keď som začínal a napr. som nikdy predtým nerobil s ilustrátorom alebo som poslal z terajšieho pohľadu slabšie textúry a podobne, tak sa mi vtedy zdali fajn, ale teraz to už tak nevidím. Ale je pravda, že sa človek diví, čo ľudia chcú a čo si ani nevšimnú.
artus

Reputace: +13

Příspěvekod Bananaboy » 28. červenec 2015 21:48

Ale priznajme si, že nie je zrovna najrozumnejšie chytiť jedného dňa Illustrator a dávať z neho na fotobanky úplne prvé pokusy. Ja som sa v Illustratore učil pol roka a až potom som začal s fotobankami, takže prvé ilustrácie, ktoré som nahrával už mali našťastie aspoň akú-takú úroveň. ;)
Naposledy upravil Bananaboy dne 28. červenec 2015 21:50, celkově upraveno 1
Bananaboy

Příspěvekod Ravennka » 28. červenec 2015 21:48

Základem je - navalit tam toho co nejvíc (nebrat úplně doslova), ale vrazit tam i to, co přijde příliš obyčejné, a nebo jednoduché - buď to vezmou, a nebo vyhodí.

Svého času se mi nejlépe prodávalo puntíkované pozadí hotové během pár minut; potom aspiroval na bestseller "odpad", který vznikl, když jsem si hrála v Illu s pokřivením obálkou... a potom se mi asi za $12 prodala úplně hnusná ilustrace, která předtím ani potom neměla žádný prodej (asi po roce na fb) :lol:
Je blbost něco mazat, buď si to toho kupce najde, a nebo to tam bude ležet - Tvoje místo na serveru to nezabírá a třeba někdo jednou bude hledat nějakou hnusnou věc a bude se mu právě "ta má/tvá/jeho..." hodit :lol:

Pro pobavení - třeba tuhle "krásnou" fotku http://www.dreamstime.com/stock-photo-p ... ge55355684 všude vyhodili (krom iStocku a Dreamsu) a na Dreamsu se obratem i prodala. Byl to jenom takový cvak, když jsem byla venku (a měla na sobě ještě hafo cizích věcí, tak ta silueta ani nemá žádné pořádné křivky)... a stejně se to prodalo =))).
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod majo4688 » 28. červenec 2015 22:59

Toto je inak mizerný záver mesiaca, čakal som zdvihnutie predajov a ono aj ked sa niečo predá, tak furt len sub, čo je veľmi symbolická čiastka. Prvé dni mesiaca boli u mňa oveľa lepšie a to som odvtedy dosť zväčšil portfolia.
majo4688

Reputace: +3

Příspěvekod Magda » 29. červenec 2015 05:56

artus píše:Napadla ma taká vec....pristúpil už niekto z vás k tomu, že mazal z portfólia po nejakej dobe obrázky, ktoré ste s odstupom času zhodnotili ako priemerné až podpriemerné? Čiže také nejaké prečistenie portfólia? Má to význam?

Já jsem některé své fotky nebo vektory později smazala. Většinou v případě, když jsem měla v portfoliu už nové se stejným námětem, které byly kvalitnější. Navíc se mi líbí, když je portfolio autora tak nějak sladěné a je znát, že ten člověk ví co dělá a že to dělá dobře. Na mě to působí víc profesionálním dojmem.
Magda

Reputace: 0

Příspěvekod artus » 29. červenec 2015 09:12

Magda: asi tak nejak som to myslel. Človek sa vyvíja, zlepšuje, používa lepšie postupy a časom by dokázal zlepšiť niektoré nielen ilustrácie, ale aj fotky. Keď príde zákazník na portfólio, ktoré má "fazónu", asi skôr má chuť v ňom hrabať ako v takom chaotickom, kde dobré kúsky zapadnú. Ale ako sa už písalo, často sa predávajú také veci, ktoré by som ani sám nechcel, aj keď som ich vyprodukoval :lol:
artus

Příspěvekod Magda » 29. červenec 2015 09:31

artus: Je to pravda, občas se prodá i úplný nesmysl, jen si nejsem jistá, jestli se takové prodeje opravdu vyplatí. Myslím tím situaci kdy si nechám v portfoliu cokoliv, i nekvalitní věci a třeba se občas některá z nich prodá. Říkám si pak, že je to dobře že jsem ji tam nechala, jenže co když ve stejnou dobu pohled na chaotické a nekvalitní portfolio odradil několik dalších zákazníků, kteří by si je jinak prohlédli nakoupili tam? Jsou to takové otázky na které se asi nedá vždy odpovědět, ale já o nich přemýšlím a zatím se snažím dávat do fotobanky spíš míň věcí, ale kvalitnějších.
Magda

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 29. červenec 2015 09:41

Pred časom som na 123RF našiel jednu mrzkú ilustráciu:
http://www.123rf.com/photo_35533283_bla ... round.html

Je až neuveriteľné, že nasledujúce ilustrácie nakreslila tá istá osoba. Tu je len malý príklad, ale aj zvyšok portfólia má pekný.
http://www.123rf.com/photo_17531627_smi ... kboar.html
http://www.123rf.com/photo_12275416_vec ... -coin.html
http://www.123rf.com/photo_13832423_che ... ction.html

No aj napriek tomu si necháva v portfóliu aj tú mrzkú ilustráciu. Dôvody môže mať rôzne. Buď má k nej nejaký nostalgický vzťah, alebo to kreslilo jej dieťa. "Kvalita" ilustrácie by tomu zodpovedala. :D
Bananaboy

Příspěvekod artus » 29. červenec 2015 10:24

má veľmi pekné ilustrácie...myslím, že zvektorizovala kresbu svojho dieťaťa a možno sa aj dobre predáva. Niekedy tá úžasá dokonalosť je až nezaujímavá.
artus

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse