Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod shalom3 » 6. srpen 2015 22:26

Lenka píše:basti: díky, to se bude hodit

Také jsem původně chtěla sahnout po Avidemuxu, ale zjistila jsem, že nevím kudy do toho kousnout. Naštěstí mi Panda pomohl v VirtualDubem, ale teď jsem znovu otevřela ten Avidemux, a to, co zatím dělám ve Vdubu, tak jsem tam taky odhalila ;) . Lákalo mne to proto, že je to multiplatformní program, takže až se mi podaří přechod na Linux, už bych to uměla. Myslím, že to je docela dobrá alternativa, oproti VirtualDubu se to tváří navenek možná poněkud vstřícněji. Ale co se týká videa, jsem také teprve naprostý začátečník.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod zdenat5 » 7. srpen 2015 06:19

Ahoj,
dík za pochvalu. Já to popíšu. Je to takové primitivní a neelegantní :mrgreen: , ale jestli bude nějaký ten prodej, tak účinné :lol: .

Video ryba z 88 obrázků délka 00.00.08 HD 1920 X 1080 @ 30 fps XVID
seamless loop

Použité programy:
-inkscape= freeware i pro Linoux
-Movie Maker = windows, myslím, že něco podobnéhu bude i pro Linoux, něco takového jsem někde viděla, zkusím to najít.
-Format Factory = freeware i pro Linoux
Postup
1.V Inkscape si vytvořím obdélník 1920 X 1080 tj širokoúhlý rozměr,
2.ten si ještě 1x zvětším při zachování stran tj 3860x2160
3.Přidám vektory ,udělám si skupiny
4.Používám pro zjednodušení klávesnici na obrazovce
5.Ručně pomalu rotuju asi tak o 2 posuny ,ale i více
Jemný stejnoměrný posun vlevo vpravo nahoru a dolů dělám šipkam
Zvětšení, nebo zmenšení vektoru klávesy < > = jemnější a stejnoměrný pohyb ale, třeba u jepice jsem tím šoupala myší podstatně rychleji.
Dále obracení vlevo, vpravo, apod je na horní liště Inkscape.
6.Uložím bitmapu, tu přejmenuji třeba a, další bitmapy se mi pak číslují a2, a3...atd.
7.Hotové png.bitmapy načtu do Movie Maker
8. Poslední snímek = první snímek
9.Zadám vybrat vše ctrl A
10. Přepnu na projekt tam nastavím Širokoúhlý 16:9
11.Zadám vybrat vše ctrl A
12. :!: Přepnu do úpravy a tam nastavím Doba trvání 0,10, nebo až 0,03. Musí to být ručně, protože v přednastavené rychlosti to není tam je nejrychlejší 1, a to je pomalu.
13. žádné animace, ani přechody jsem zatím nepoužila, kvůli šumu.Až později zkusím experimentovat- třeba prolnutí, nebo rozložení.
14.zadám zvýraznit video
15.Video je připravené
16. Uložím film - vysoké rozlišení - 1920 X 1080
17.Video se uloží jako mp4
18.V programu Format Factory klepnu na AVI, tam v parametrech výstupu změním jen 30 fps - frekvence snímků za minutu , nebo podle potřeby.Formát XVID už tam je jako první volba .
19.click o.k.
20.přidat soubor - click o.k.
21. spustit
22. a je to

Časovou náročnost teď moc neodhadnu, protože tohle byl takový průzkum a pokusy, ale typla bych to max do hodiny, ani ne u jednoduchých to bude chvilka.

Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod shalom3 » 7. srpen 2015 10:32

Fakt moc pěkné, já bych tu rybu v Inscape nedala, ani kdyby na tom závisel konec světa ;) Natož pak, abych ji rozpohybovala. I ty ostatní vektory v Tvém portfoliu jsou nádherné, určitě to zkus i s květinami a jinými zvířátky.
shalom3

Příspěvekod zdenat5 » 7. srpen 2015 11:56

Ahoj, dík za podporu, moje obrázky se neprodávají, je to děs a běs :? , jen sem tam něco. Tak snad by to bylo s videem lepší.
Není to nijak složité, spíš nudné a otravné :cry: , potřebovala bych výkonnější comp, ukládání bitmapy hodně zdržuje.
Ty tam máš taková moc krásná fraktálová pozadí,snad nevadí, že to nejsou vektory, to by se muselo zkusit,kvůli kvalitě.
Já si představuji jak bych to ze zmenšení zvětšovala a přitom rotovala, to by bylo jednoduché. Pak bych si to všechno duplikovala a otočila, aby to běželo zpátky a máš seamless loop. Ten základní obdélník pro uložení bitmapy bych dala pod obrázek, a tím si obrázek můžeš zvětšovat a točit o sto šest pro bitmapu si označíš jen základní obdélník a ukládat budeš stále stejný rozměr.
Uplně to vidím třeba u tohohle.

http://www.shutterstock.com/cs/pic-2462 ... aI4kg-2-10
No nevím jestli je tomu rozumět :|
Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Lenka » 7. srpen 2015 13:10

Tak už taky (konečně) experimentuju s videem, a zjistila jsem, že když je počítač dost velký dělo, tak VirtualDub v pohodě maká pod wine a MPEG_Stream taky. Avidemux jsem zatím moc nepochopila, ale pracuju na tom. Takže tím by byla vyřešená technická část. Teď se naučit, jak se dělají ty efekty a bude to v pohodě. Akorát teda se mi hrubě nelíbí ty časy renderování, ale zase lepší, než hřebíkem do oka. Časem určitě najdu způsob, jak si to zjednodušit. Pro začátek plánuju jenom rozhýbat pár abstrakcí pro Pond, jestli se z toho časem vyvrbí nějaká soustavnější činnost uvidím podle efektivity. Neboť na mrtvém koni se nejezdí.
Po extrémně dlouhé době jsem si stáhla blender. Jsem zvědavá, jestli si vzpomenu, jak se to zapíná a co se s tím dělá potom. Ráda bych oživila spolupráci s Turbosquidem. :-D Dočetla jsem se, že v blenderu se dá video slepit taky, ale zatím nevím, jak se to dělá.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod shalom3 » 7. srpen 2015 13:23

zdenat5 píše:Ahoj, dík za podporu, moje obrázky se neprodávají, je to děs a běs :? , jen sem tam něco. Tak snad by to bylo s videem lepší.
Není to nijak složité, spíš nudné a otravné :cry: , potřebovala bych výkonnější comp, ukládání bitmapy hodně zdržuje.
Ty tam máš taková moc krásná fraktálová pozadí,snad nevadí, že to nejsou vektory, to by se muselo zkusit,kvůli kvalitě.
Já si představuji jak bych to ze zmenšení zvětšovala a přitom rotovala, to by bylo jednoduché. Pak bych si to všechno duplikovala a otočila, aby to běželo zpátky a máš seamless loop. Ten základní obdélník pro uložení bitmapy bych dala pod obrázek, a tím si obrázek můžeš zvětšovat a točit o sto šest pro bitmapu si označíš jen základní obdélník a ukládat budeš stále stejný rozměr.
Uplně to vidím třeba u tohohle.

http://www.shutterstock.com/cs/pic-2462 ... aI4kg-2-10
No nevím jestli je tomu rozumět :|
Zdena

Ta pozadí nedělám od piky, ale využívám Texigen zde našeho velkého přítele Pandy :D - viz diskusní vlákno k tomuto tématu. Samozřejmě, jsou s tím dělat i videa, s tím teď experimentuji. Ty generátory hodně ulehčí práci, rozkleslí všechny obrázky automaticky. Videí mám zatím jen osm, přece jen je to poněkud zdlouhavější proces.
shalom3

Příspěvekod shalom3 » 7. srpen 2015 13:42

Lenka: Pokud ti ten VirtualDub chodí, sáhni spíše po něm. Zřejmě bude daleko víc rozšířený mezi uživateli než Avidemux, tj. spíš někdo poradí, spíš najdeš články i v češtině atd.
shalom3

Příspěvekod sedmicka7a » 7. srpen 2015 13:46

shalom3 píše:Ta pozadí nedělám od piky, ale využívám Texigen zde našeho velkého přítele Pandy :D - viz diskusní vlákno k tomuto tématu. Samozřejmě, jsou s tím dělat i videa, s tím teď experimentuji. Ty generátory hodně ulehčí práci, rozkleslí všechny obrázky automaticky. Videí mám zatím jen osm, přece jen je to poněkud zdlouhavější proces.

Já si vytvořila generátor Variator video, takže nahraju obrázek a hned dám render na 250 snímků, nic nezupravuju, obrázek mi to jen roztočí, a nic jiného se na něm nezmění, popřípadě můžu táhly změnit barvy toho fraktálu a udělat další video, jen v jiných barvách, jestli chceš tak ti ten generátor sem dám, nemusela bys tolik experimentovat ;)
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod shalom3 » 7. srpen 2015 14:51

Fajn, ráda vyzkouším, případně dám také k dispozici jeden generátor. Není to sice nic závratného, jen zjednodušený klon Pandova stávající TableVideo. Lze vložit jeden obrázek na pozadí, druhý jako popředí - ten se zvětší od nuly, otáčí se a zase se zmenší. Když ten pohyblivý obrázek je ve formátu png s průhledným pozadím, tak z toho lezou vcelku zajímavé věci.
shalom3

Příspěvekod sedmicka7a » 7. srpen 2015 15:25

shalom3 píše:Fajn, ráda vyzkouším, případně dám také k dispozici jeden generátor. Není to sice nic závratného, jen zjednodušený klon Pandova stávající TableVideo. Lze vložit jeden obrázek na pozadí, druhý jako popředí - ten se zvětší od nuly, otáčí se a zase se zmenší. Když ten pohyblivý obrázek je ve formátu png s průhledným pozadím, tak z toho lezou vcelku zajímavé věci.

Ráda zkusím ten tvůj, obyčejné TableVideo je pro mě španělská vesnice :? :lol: .

Tohle je jen upravený generátor Variator, před renderováním dáš jen výstupní filtr: Video (místo Main), pokud nechceš měnit barvy,atp. tak si zamkni všechna táhla mezi tím jak se vkládá pozadí a popředí ;) - prostě to funguje úplně stejně jako variator, akorát jde generovat i video :)
Přílohy
VariatorVideo.zip
(2.23 KiB) 301 krát
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě