Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod soim » 18. srpen 2015 13:44

Lenka píše: změnit výřezem celý klip najednou nejde. Kterýmžto pádem toho mám zase k řešení a vynalézání poněkud míň. :lol:

Určitě jde, některé chytré konvertory umí rozpoznat i kde ve scéně se něco děje, a tak chytře neufiknout kus nějakého herce - ale to je zatím pro mě takový jednorožec mezi konvertory :D
Hodnocení: 0
soim

Reputace: +44

Příspěvekod basti » 18. srpen 2015 13:52

Já bych to tak zle neviděl, i ve fotkách je jakákoliv specializovanější nabídka obvykle naprosto tragická. Videí je řádově míň a navíc díky pohybu jde udělat spoustu věcí jinak, natočit v lepším rozlišení, s filtrama atd. A různých prostřihů a pozadí je obrovská spotřeba. Je mnohem levnější prostě tyhle věci koupit než je natáčet vlastníma silama, příležitost tam určitě vidím :)
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Lenka » 18. srpen 2015 14:00

soim píše:některé chytré konvertory umí rozpoznat i kde ve scéně se něco děje, a tak chytře neufiknout kus nějakého herce - ale to je zatím pro mě takový jednorožec mezi konvertory :D

Tak já se bavím o OpenShot Video Editoru, což je takový malý zázrak virtuální přírody vyskytující se v extrémních podmínkách prostředí linuxu. Že by to šlo např. na Kavčích Horách ve studiu, o tom nepochybuju, ale ráda bych ještě nějaký čas zůstala ve free zóně. :lol:

Taky mi není tak úplně jasný, co přesně v oblasti videa zákazník hledá a potřebuje. Zatím co jsem koukala se nejvíc prodávaj věci, co vypadaj jako znělka před televizním zpravodajstvím.

Jako prostor tam určitě je, ale to zpoždění na startu oproti např. loňskýmu roku je hmatatelný. :)
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Lenka » 28. srpen 2015 09:22

Video na šutru: jste někdo ochotný podat mi nějakej srozumitelnej vejcuc z těch jejich "talklive"? Neumím anglicky (vůbec) a mluvené slovo jaksi do translátoru nepřetáhnu. :-D A Leguán jel do města pro šrouby.... :lol:
Ve zkratce: vezmou mi mov/prores/HD 1080p? Za jakejch podmínek?
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Bananaboy » 28. srpen 2015 10:14

Chcel by som sa spýtať, či 4K videá berú na všetkých fotobankách? Alebo má ešte stále zmysel robiť "len" fullHD? Nerád by som sa trápil s renderom 4K, ak mi to potom zoberú len niekde.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 28. srpen 2015 10:16

4K neberou jen v DepositPhotos a Pixta. (u iStock neznám situaci)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 28. srpen 2015 10:19

PandaWild píše:4K neberou jen v DepositPhotos a Pixta.

Tak to je v pohode. Na Pixte nie som a na DepositPhotos mám ako na jedinej fotobanke acceptance ratio 100%, tak si ho tými mojími "rádoby" videami ani radšej nebudem kaziť. :lol: :D
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 28. srpen 2015 10:41

Na DepositPhotos se videa stejně moc neprodávají. Za celou dobu tam mám na 191 prodejů jen 1 prodej videa za $9.68 ... i když, je to 10% z celkového příjmu, což odpovídá poměru videí k fotkám co tam mám. Tak by se tedy asi dalo spíš říct, že prodávají videa "přiměřeně".
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 28. srpen 2015 22:59

Bananaboy píše:...Na Pixte nie som...
Je škoda nebýt na Pixtě. Já si kvůli tomu i zřizoval pas (protože občanka nestačí). Mám tam teprve půlku portfolia, ale zdá se že to bude docela stát za to a že bude patřit mezi ty střední fotobanky, u kterých se nahrávání vyplatí.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 29. srpen 2015 09:43

Dáváte videa na 123? Mě se nějak nedaří to tam procpat, žere to čas a efekt 0. (Normálně na obrázky ftp nepoužívám). Tak jestli to má smysl zkoušet prolomit, nebo prozatím vypustit jako neefektivní.
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě