Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Jirik » 2. říjen 2015 14:26

teoreticky to jde, ale asi by slo jen vlozit do kazdeho dalsiho otevreneho obrazku jen pozadi nebo popredi, ktere by se muselo presunout dozadu nebo dopredu, pripadne obarvit, exportovani jpg a eps uz se tu nekde resil, ze to jde udelat atomatickou akci, ktera se da nekde stahnout z netu, urceno pro AI. Mozna ze by slo preulozit puvodni eps. se stejnym jmenem a mohl by novy soubor zustat i otagovany z puvodniho souboru, jednou mi to takto slo, jpg se pak musi otagovat rucne, ale treba by to Panda nejak vymyslel, ze stejne pojmenovaneho eps byse tagy prekopcili pomoci nejakeho udelatka do noveho stejne pojmenovaneho jpg., pak uz staci hramadny zip. odeslat na fotobanky a je hotovo. Mozna by takto byl novy obrazek zrecyklovan a odeslan za cca 2 min. ale je to jen teorie, jeste jsem tuto automatickou megarecyklaci nezrealizoval, protoze nemam doatatecne velke portfolio, na kterem by to slo udelat...

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
Hodnocení: 0
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Ravennka » 2. říjen 2015 14:27

Lol... tak až takhle jsem nemyslela, že bych jako Pandu zatáhla do toho... to fakt nebyl účel, takhle vyčůraná ještě nejsem =))

Nicméně já právě vždycky viděla tyhle skripty, že nešly úplně zautomatizovat - že se muselo ručně potvrdit uložení, a nebo třeba to neumělo samo načíst... a podobně. Že co se dělá v Ai (Ps, Id), to v pohodě, ale práce se soubory tomu moc nešla.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Jirik » 2. říjen 2015 14:50

trosku zaexperimentovat, pohrat si s tim a ono se to podda. O tom automatickem exportu tu je nejake jine vlakno a tam se da zjistit, kde ty automaticke akce stahnout a udajne to funguje. A to pridani pozadi jsem myslel, ze by se pred spustenim akce rucne otevrelo toto pozadi, zkopirovalo do pameti a pak zapnout ten scrip, ktery by oteviral jiz zkopirovane soubory v nove slozce, vlozil by do otevreneho obrazku pozadi z clipboardu dal do pozadi, dal na souradnice asi na stred, pripadne prebarvil obrazek z nacteneho profilu a preulozil by puvodni jiz otagovany puvodni soubor ktery zustane otagovany s novou upravou kterou akce provedla, pak export jpg a automaticke zavreni dokumentu. Takto by probehlo vse automaticky co ma slozka v sobe za obrazky. Je to jen teorie, nezkousel jsem to s AI u PS to jde.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2015 16:40

S automatickým dávkovým přístupem k souborům problém není, zdá se že to skriptem půjde.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Jirik » 2. říjen 2015 18:15

Jo Jo, už se těším, až budu milionářem :P
Jirik

Příspěvekod Bananaboy » 2. říjen 2015 19:49

Tak už nebudú len ruské a čínske fabriky na grafiku, ale aj české a slovenské. :lol:
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod Ravennka » 2. říjen 2015 20:02

No co... západ bude zítra tam, kde je východ dnes :mrgreen:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2015 21:34

Skript AI pro kombinování objektů s různými pozadími.

Instalace a použití:

- soubor "Kombinace.js" uložte do složky skriptů AI (např. C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CS2\Přednastavení\Skripty)

- V nějaké pracovní složce si připravte adresáře pojmenované "1", "2" a "3". Doporučuji nějakou snadno přístupnou složku, protože dialog si nepamatuje poslední složku tak ať pokaždé nemusíte hluboko listovat. (ale nevolit přímo Root disku, např. C:\, ten by asi nefungoval)

- Do složky "1" dejte soubory *.ai s objekty, do "2" soubory *.ai s pozadími. Ve "3" budou vygenerované výstupní soubory.

- spusťte AI

- spusťte skript v menu Soubor / Skripty / Kombinace

- V dialogu vyberte pracovní složku, ve které jsou podadresáře "1", "2" a "3".

- Ve složce "3" se vygenerují kombinace všech objektů se všemi pozadími. Uloží se jednak jako AI, jednak jako EPS a jednak jako JPG.

Testováno s CS2 a CS6. CS6 jaksi mění jména výstupních souborů a soubor EPS exportuje dvakrát, nevím proč.

U JPG neumím moc řídit rozměry v pixelech. Ukládá se to v jakémsi poměrném měřítku. Pokud budou mít výstupní JPG malé rozlišení (v pixelech), zvětšete číslo na prvním řádku v souboru skriptu "Kombinace.js" (lze otevřít např. Poznámkovým blokem). Teď je tam "var scale = 200", číslo může být až do nejspíš 600. Po změně není nutné AI ukončovat a spouštět znovu, stačí znovu spustit skript.

Skript lze přerušit stornováním okna při ukládání souboru.

Nevím jistě do jakého místa se umisťuje objekt na pozadí. Skript to neřídí, nechává to na AI. Zdá se, že se to překrývá podle toho v jakém místě to bylo na obrazovce. Proto na to pamatovat při ukládání, aby pracovní plátno nebylo šoupnuté někde stranou.
Přílohy
Kombinace.zip
(2.25 KiB) 135 krát
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 2. říjen 2015 21:42

Mazec... zázraky na počkání, nemožné do tří dnů. Obrázek

Akorát teda teď je otázkou, jak se trefit doprostřed - aby prostředek objektu byl uprostřed toho plátna =)
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 2. říjen 2015 21:57

První pokusy jsem dělal s obrázky se stejně velkými plátny a to dával na sebe správně. Až pak u rozdílně velkých jsem si všiml, že to různě posouvá a tak mi připadá že to dělá podle pozice plátna na obrazovce. Dalo by se to zřejmě upravit aby se plátna k sobě centrovala. Ale to už jsem nestihl řešit, teprve se ty skripty učím, tak zatím nevím jak by se to řešilo. Tak zatím zkusit první pokusy s tímhle a pak by se z toho vidělo co je potřeba dál upravovat.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse