Upload na iStock

Re: Upload na iStock

Příspěvekod castyhost » 3. listopad 2015 15:03

Tak jim napis, posyp si hlavu, popros o prominutí a zeptej se nenápadně na postih. Aspon kvuliva nám ostatním.
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 89.24.137.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 3. listopad 2015 15:57

ToM píše:doprdele právě jsem obdržel druhé varování ohledně klíčových slov z iStocku, nějaký postih je po třetím? je to někde napsané?

Sníží ti upload limit na 7 obrázků za 168 hodin.
Návštěvník

IP: 89.176.126.2xx

Příspěvekod ToM » 3. listopad 2015 17:58

PandaWild píše:Nenašel jsem jaký je postih, jen tu někdo psal že omezí upload na 7 týdně.

Jaký míváš počet keywords? Na iStock fórech psali, že "rozumný" počet keywords je tak kolem 25, více už začínají považovat za spamování a je uznávané jen při opodstatněných případech. Snížit počet keywords je asi tak první opatření.

Původně normálně 50, pak přišlo první upozornění, tak jsem dával 20 až 30 u hromadných uploadů (kde jsem vždy dávku slov kopíroval na více ilustgrací), ale u některých sérií, kde měla každá unikátní slova, jsem nechával 30 až 50, takže jsem si vykoledoval to druhé upozornění.
ToM

IP: 93.91.49.1xx

Příspěvekod castyhost » 3. listopad 2015 20:56

a to snizení na 7uploadu mas na dosmrti nebo co?
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Návštěvník » 4. listopad 2015 09:01

castyhost píše:a to snizení na 7uploadu mas na dosmrti nebo co?

Asi jo.
Návštěvník

IP: 89.176.126.2xx

Příspěvekod artus » 4. listopad 2015 09:36

Ja dávam vždy 50, iba pár musím vyhodiť po uploade kvôli tomu ich systému, ktorý mi niektoré kw neberie alebo tam majú iný význam. Inak s tým problém nemajú. Možno si zaškrtol kw, ktoré v ich systéme mali iný význam a tak to brali za spam.
artus

Reputace: +13

Příspěvekod duben » 5. listopad 2015 15:32

Mě teď poprvé napsali:

1) Limit yourself to 20 or fewer keywords that closely relate to the depicted subject matter. Buyers expect accurate search results.

2) Disambiguate with care. This level of keyword refinement must also closely and accurately relate to the depicted subject matter. If you are uploading in a language other than English, check that your disambiguation choice has preserved the correct meaning of the word.

3) If you are uploading a batch of files with differences in subject matter, be sure to fine tune each file's keywords (including disambiguation) for accuracy.

Takže jako by nestačilo, že nahrávání na iStock je kvůli jejich SW největší otrava a ještě se člověk musí s kw patlat detailně. Teď ještě abych ladil zvlášť každou fotku? No tak na tyhle fotky co jsem poslal jednoduše kašlu a jestli mi tohle napíší ještě jednou tak setsakramentsky zvážím jestli k nim něco nového nahrávat, přestože je to třetí nejlepší fotobanka na zisk. Poměr čas na nahrání a oklíčování / výdělku už totiž tak zářný není.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod PandaWild » 5. listopad 2015 15:54

Jo, s každým kw zvlášť. Nepomůže že máme u fotek připravená správná slova, protože ten jejich systém "překladu" významy úplně zmrší. Proto jsem měl skoro roční pauzu v submitu, protože jsem neměl sílu tohle podstupovat. Zisky tam jsou dobré a tak teď zas zkouším pomalu pokračovat, ale čekám kdy mi přijde třetí tahle milá obesílka.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Ravennka » 5. listopad 2015 16:00

Nicméně nutno říct - možná to byla náhoda - že když jsem tam jeden měsíc navalila asi 250 obrázků, tak jsem měla zisky téměř větší než na SS. Jiný měsíc už jsem tam tolik ani nedala, ani takový výdělek neměla... tak třeba když tam taky navalíš hodně najednou, tak to bude značně finančně oceněno =)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod artus » 5. listopad 2015 17:16

PandaWild píše:Jo, s každým kw zvlášť. Nepomůže že máme u fotek připravená správná slova, protože ten jejich systém "překladu" významy úplně zmrší. Proto jsem měl skoro roční pauzu v submitu, protože jsem neměl sílu tohle podstupovat. Zisky tam jsou dobré a tak teď zas zkouším pomalu pokračovat, ale čekám kdy mi přijde třetí tahle milá obesílka.

presne môj prípad...len veľmi ťažko sa prehováram tam niečo poslať, ale kvôli ziskom sa musím premôcť a pridávať pravidelne. KW riešim tak, že mám v obrázku zapísaných 50 a v ich systéme odškrtnem len tie, ktoré sa im páčia a tie, čo sú mimo jednoducho preškrtnem a nijako ich nenahrádzam...ale aj tak mi zostane aspoň 35-40 kw.
artus

Reputace: +13

PředchozíDalší

Zpět na iStock