Nájdite si svoje fotky na Webe

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Nájdite si svoje fotky na Webe

Příspěvekod honza286 » 16. listopad 2015 12:34

Tak kupodivu odpověděli, hodím sem jejich celou odpověď...
"Nasz sklep internetowy sprzedaje produkty drukowane na bazie zdjęć fotolia. Jesli mamy zamówienie na wydruk z jakiegoś zdjęcia pobieramy je z fotolii (czyli mamy zakupiona na nie licencję legalnie) a fotolia płaci wtedy jego autorowi (czyli np Panu jesli to Pana autorstwa zdjęcie zostaje wykupione). Mamy bezpośrednie połączenie z fotolią i baza ich zdjęć a ich zakup odbywa się w sposób legalny i następuje dopiero w momencie zakupu przez nasdzego klienta produktu/ wydruku z jakiegoś zdjęcia z naszej strony. Jest to całkowicie legalna działalność."
Hodnocení: 0
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Marsan » 16. listopad 2015 13:13

Tímto způsobem to má ošetřeno hodně výrobců fototapet. Je to logické, nač mít zakoupeno velké množství fotek, když stačí nabízet náhledy a kupovat až je jistota prodeje. ;)
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod honza286 » 16. listopad 2015 15:31

Marsan píše:Tímto způsobem to má ošetřeno hodně výrobců fototapet. Je to logické, nač mít zakoupeno velké množství fotek, když stačí nabízet náhledy a kupovat až je jistota prodeje. ;)

Logické to možná je, ale v souladu s právem to není určitě, protože nelze očekávat, že jim toto schválila fotolia (jakákoli jiná fotobanka), protože by tím byla sama proti sobě (nemožnost jakékoli kontroly, odstranění vodoznaku až takový problém není). A že tam v nabídce mají uvedeného autora i vodoznak fotobanky, to rozhodně jejich chování nelegalizuje. Bez oněch fotek z fotolie by totiž jaksi neměli co prodávat.
honza286

Příspěvekod Marsan » 16. listopad 2015 15:49

řekl bych, že používájí náhled fotky + vodoznak. ten náhled i po odstranění vodoznaku nedovoluje z techn.důvodů velkoplošný tisk. Nevyznám se zcela v autorském právu, myslím si, že toto neni protiprávné.
Marsan

Příspěvekod dnyvlt » 16. listopad 2015 15:51

Asi nebudeš mít jinou možnost, než se zeptat fotolie...
dnyvlt

Reputace: +6

Příspěvekod Marsan » 16. listopad 2015 16:07

jj zeptat se přímo jich. můj laický názor je, že je to v pořádku. Oni tam taky mají variantu, že si sám zákazník vybere na foto bance fotku a oni zajistí nákup a následný tisk. Jdou najít i obchody, které to stejné dělají u triček
Marsan

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2015 17:26

Pochopil jsem to z té odpovědi tak, že je to domluvené s Fotolií - vystupují jako distributoři (nejsou uživateli obrázků), proto mohou v nabídce používat náhledové fotky, k prodeji dojde teprve až si to koupí zákazník a pak se teprve ta fototapeta vytiskne a autorovi se zaplatí licenční poplatek, takže by to mělo být takhle ok.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Marsan » 16. listopad 2015 17:36

jj jak píšeš. Oni vlastně propagují fotolii :) a výsledný produkt si licemci zaplatí. jistě to není velko výroba, ale opravdu jednokusová věc, takže jen min pro nás :D :lol:
Marsan

Příspěvekod honza286 » 16. listopad 2015 18:31

Zeptal jsem se přímo na Fotolii, dle jejich vyjádření jsou na tom domluvení s Fotolií (jsou atorizovaný API partner). A Fotolia mě ujistila, že budu vyplacen za každý prodej prostřednictvím toho foteks.pl. Zadarmo ten přístup k API asi nebude, autoři fotek z toho mají dle očekávání velké kulové. Možnost kontroly takových prodejů je ze strany autorů fotek nulová.
honza286

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2015 18:41

Ale co víc kontrolovat - vždyť my ani nevíme, zda nám samotné fotobanky přiznávají všechny prodeje. Můžeme jen věřit, že jsou poctivé a že i tyhle věci mají ohlídané.
+joska Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse