Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod vikinek » 15. listopad 2015 21:25

Pando koukni na tvůj texigen. Zdroják pár tabulek pár generátoru a už už je to hit ani o tom nevíš anebo víš ale nepřipouštíš si to. Když se koukneneš na jakýkoliv účet kohokoliv tak všude najdeš tvůj texigen. Na fotobankach jsou z něj už nebojím se říct sta tisíce možná miliony fotek. Původně to ale byla hračka pro tebe na generovaní zajímavého materiálu což by ti pomohlo vyrábět nějaké zajímavé fotky. Co ale já vím tak tvůj texigen se šíří dál jak lavina a vůbec nedovedu odhadnout kam až se dostane za par let. Tady jde ale o to že z nápadu si ulehčit a vytvořit něco zajímavého se stal takový hit a taky sis to vůbec nemyslel že z něj bude za dva roky zaplavený svět generovanými fotkami. To potvrzuje to co říkáš že hit vyleze nejčastěji z věci ze kterých to naprosto nečekáš.

Já sem se nato ptal vlastně proto jestli sledujete co se děje a podle toho kreslíte obrázky abyste si udrželi prodej a nebo jestli kreslíte jen to co vás napadne. Já jsem úplný začátečník a proto se snažím získat co nejvíce informací ať nedělám moc chyb. Třeba na shutterstocku mě dosud neprošla jediná fotka a musí projít 7 fotek z 10 takže vlastně tam nemám ani registraci a už se o to snažím 3 týdny. Jednou napíší že jsem něco nezaznamenal správně po druhé že je to špatně provedené a tak různě mě to zamítají. Takže pro mě je každá rada dobrá od vás co už vtom jedete dlouhou dobu a máte s tím zkušenosti.
Hodnocení: 0
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Ala » 16. listopad 2015 07:26

Keď chceš robiť obrázky pre deti. Choď na Etsy.com Tam kupujú printy detských obrázkov, kačery, slony, žirafy, opice. Zrejme do detskej izby.
Ala

IP: 78.99.232.2xx

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2015 09:39

vikinek píše:...Třeba na shutterstocku mě dosud neprošla jediná fotka a musí projít 7 fotek z 10...
Vstupní test na ShutterStock nedělej s fotkami. Jsou velmi nároční a člověk musí být hodně dobrý fotograf aby prošel (nebo musí mít štěstí). Projdeš s ilustracemi jako jsou vektory v JPG tvaru (raději ne EPS, tam se snadno najdou problémy) nebo obrázky z TexiGen.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod kasparv » 16. listopad 2015 10:43

PandaWild píše:Vstupní test na ShutterStock nedělej s fotkami. Jsou velmi nároční a člověk musí být hodně dobrý fotograf aby prošel (nebo musí mít štěstí). Projdeš s ilustracemi jako jsou vektory v JPG tvaru (raději ne EPS, tam se snadno najdou problémy) nebo obrázky z TexiGen.

Tak nevím - já prolezl s fotkami napoprvé bez problému. Samozřejmě by ty fotky neměly být nějaké triviality, kterých už mají milióny :-) Jinak hodně, až paranoidně koukají na šum při 100% zvětšení - a také na ostrost. Čili aspoň pro vstupní fotky radši zmenšit na těch minimálních tuším 6 Mpx (třeba 3000x2000), případně i odšumět... To je vše...
kasparv

Reputace: +2

Příspěvekod Ala » 16. listopad 2015 11:11

Nemajú na ten šum programy. Možo že sú grafici lenivý a chcú fotky ktoré nemusia retušovať. V pravidlách Shutterstock písali že fotky by nemali byť prehnane upravované. Niektoré fotky jedla vyzerajú dosť upravované.
Ala

Příspěvekod Ala » 16. listopad 2015 11:55

Myslím tí grafici ktorí kupujú fotky.
Ala

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2015 16:13

kasparv píše:Tak nevím - já prolezl s fotkami napoprvé bez problému....
Já sice test také prolezl s fotkami (grafiku jsem ještě nedělal), ale je to spíš věc štěstí projít s průměrnou kvalitou fotek. Grafika má mnohem větší šanci.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 16. listopad 2015 16:14

Vstupní test na ShutterStock nedělej s fotkami. Jsou velmi nároční a člověk musí být hodně dobrý fotograf aby prošel (nebo musí mít štěstí). Projdeš s ilustracemi jako jsou vektory v JPG tvaru (raději ne EPS, tam se snadno najdou problémy) nebo obrázky z TexiGen.

Panda já samozřejmě nic nefotím jen to co namaluji uložím do JPG ale i tak mě to stejně vyhází. Problem umě je ten že já rád maluji rukou nepotřebuji žádnou předlohu a maluji v corelu štětci a občas si ten štětec udělá co chce což není nijak na škodu. Jenže je vidět že o tento druh malování asi vůbec nestojí. Tak to zkouším předělat jestli to vezmou ve strojové úpravě a každý obrázek musím takhle předělávat a vyzkouším to znova jestli to vezmou.
Přílohy
Kniha abeceda.jpg
Kniha abeceda.jpg (48.68 KiB) Zobrazeno 1554 krát
vikinek

Příspěvekod vikinek » 17. listopad 2015 20:28

Tak dneska na shutterstocku mě opět všechno zamítli s tím že je to špatně provedené a nebo že nedávám anglické slova nebo že se nedržím tématu. Anglicky to bylo na 100% všechno jen pořád netuším v čem je to špatně provedené. Už sem vyzkoušel snad všechno různá témata různé styly a už si s tím opravdu nevím rady a nejhorší je to že pořád nevím kde dělám chybu. Co jim vadí. Je ale dost možné že je to jen výmluva a o mé obrázky prostě nestojí. Kdyby se tu našel někdo zkušený a prohlédl si obrázky a řekl mě co jim na tom vadí tak bych byl velice rád.
vikinek

Příspěvekod Ravennka » 17. listopad 2015 20:31

Tak sem dej printscreen, třeba ti někdo poradí =)
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse