Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod thor83 » 18. listopad 2015 16:11

Začátky sou holt krušný Já na SS ani nepomyslel první půl roku než sem se naučil s programem a piloval techniku.Pak prošel na poprvé z odřenýma ušima.Nahrával na ostatní a koukal co se prodává.Postavičky atd musí být aspoň trochu symetrický jinak to nemá žádný potenciální.Musíš se to taky trochu vnímat komerčně.

No vydrž a ono to přijde.
Hodnocení: 0
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod vikinek » 18. listopad 2015 18:24

Díky všem za rady ale z nich vím zase kulový snad jen to že sem to odflákl a maluji jak s devadesátých let ale i to je posun a ponaučení. Sem naprostý začátečník a naprosto nevím jak malovat pro fotobanky proto sem se na vás obrátil o radu pomoc a je samozřejmé že se budu snažit polepšit a dbát vašich rad.
Tady šlo o to že je tam několik technik autíčko se skládá jen ze vzorců koleček a trojúhelníku medvěd je malován štětci takže o spojování uzlu nemůže být řeč obrazy s texigenu také ne a také sou provedeny špatně vodník by se mohl opravdu propojit ale to sem nevěděl že to tak musí být takže všechny opravím podle návodu shalom3. Jde mi o ty omalovánky rád maluji pro děti neboť tam vím že se tím někdo zabaví ale už nevím jak to vnímat komerčně jak tu píše thor83 a budu se muset asi nad tím zamyslet. Ravennce musím napsat že sem neprolezl ani s obrázky texigenu tam taky nevím kde dělám chybu. Takže se budu muset naučit precizní provedení obrázku a komerční zaměření abych měl šanci se tam prosadit. A ještě jedna věc když obrázek převedu přímo do JPG tak oni nemají přeci možnost zkontrolovat chyby v EPS nebo mají? Všechny mé obrázky jsou jen v JPG.
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. listopad 2015 19:01

Nechceš sem dát i konkrétní chyby co Ti psali k jednotlivým obrázkům? Možná by se z toho dalo ještě něco usoudit. Např. - zaškrtnul jsi všude že to je ilustrace a ne fotka? Ale možná jsi jen narazil na nějakého nevrlouna a při dalším pokusu už to projde.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 18. listopad 2015 20:43

Ja si myslím, že téma obrázkov pre deti je v poriadku aj po komerčnej stránke. Každý si pod komerčnou témou predstaví ikony, tlačítka, usmiatych businessmanov a podobne. Lenže tie témy už robí každý. Tam by si už asi ťažko uspel. Skús preraziť práve tými obrázkami pre deti. Napokon nedávno tu jedna návštevníčka písala, že sa jej začalo veľmi dariť, keď prešla na kreslenie postavičiek ľudí a zvierat. Zrejme tá oblasť ešte nie je dostatočne pokrytá a dá sa v nej preraziť. Komerčné využitie si viem kľudne predstaviť od obálok detských kníh, cez obaly na cukríky až po samolepky na stenu detských izieb. Takže s komerčnou sférou si zase až tak hlavu nemusíš lámať. Ty ako grafik asi aj tak len ťažko zistíš, čo zákazníci budú vyžadovať a budeš sa to učiť praxou. To ti tu teraz asi nik nepovie, či sa budú predávať viac obrázky koní, alebo slonov. Zameraj sa hlavne na kvalitu. Nájdi si na fotobankách nejaké populárne, pekné obrázky pre deti a porovnaj ich so svojími. Potom sa vcíť do role zákazníka a polož si otázku, prečo by si si mal kúpiť práve tú tvoju ilustráciu. V čom je lepšia, alebo horšia od tých populárnych a dobre predávaných. Ak neprídeš na nijaké pozitívne dôvody a uznáš, že tie populárne ilustrácie sú proste lepšie, tak to je ten správny impulz k uvedomeniu, čo a ako vo svojej tvorbe zmeniť a akou cestou sa máš uberať. Niečo podobné radil Zdeněk Pohlreich v relácii "Ano, šéfe!" kuchárom, ktorí nevarili... no povedzme to slušne zrovna najvábnejšie jedlá. Ja si myslím, že sa táto poučka so vcítením do role zákazníka dá dobre uplatniť aj tu vo fotobankovej grafike.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod vikinek » 18. listopad 2015 21:00

Panda ano dávám že to sou ilustrace ne fotky.

U 4 obrázku bylo toto: Titles must be in English, may not contain unnecessary information and must relate to the image.

A u všech až na jeden bylo toto: Poor Execution -- This illustration is poorly executed.

A u jednoho tvého texigenu bylo toto: Poor Rasterization -- Illustration is poorly rasterized.
Minule sem tam dal jen tak pro zkoušku jen obrázky s texigenu a neprosel ani jeden s tím samým co je psáno u těchto je to pořad dokola. JPGy sou 4000px a zdají se být po technické stránce úplně v pořádku.
vikinek

Příspěvekod Ravennka » 18. listopad 2015 21:14

Tak ty 4, co musí být v AJ sem hoď, Ti je opravíme ;)

A očividně nemáš zaplé vyhlazování, nebo tak něco... s tím poorly rasterized.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 18. listopad 2015 21:19

Bananaboy díky za podporu ale jak píšeš taky si myslím že to své využití má a hlavně pokud se podíváš na komerční obrázky je na každé bance tisíce stran ale když se podíváš třeba na omalovánky najdeš tam s bídou jen asi 60 stran a některé ty obrázky sou fakt bída a mezi tím je spousta fotek a jiný obsah co se k tomu vůbec nevztahuje. Takže si myslím že tam je hodně velký prostor se prosadit ale jak píšeš chce to kvalitu a tu já nevěděl jakou nevím třeba proč by museli bít dotažené spoje když ten obrázek je hezčí když nejsou dotažené spoje je to malování a ne rýsování ale zjevně je zajímají jen rýsované obrázky což mohu snadno splnit.
vikinek

Příspěvekod shalom3 » 18. listopad 2015 21:23

Ojediněle mi vyhodili obrázek z Texigenu také s touto poznámkou. Když jsem ho pak roztáhla na plnou velikost a pořádně prohlédla, tak jsem zjistila, že některé oblasti byly tak podivně rozpixelované. Nějak jsem ale nevysledovala souvislost, z čeho to mohlo vzniknout a ani jsem se tím moc nezabývala, protože to bylo ojedinělé.
Ten text Poor Execution -- This illustration is poorly executed skutečně souvisí s tím, co jsem zde napsala, tj. s nepřesností. Nedávno mi to taky ujelo u obrázku Mikuláše, po opravě to v pohodě prošlo.

Co se týká textů, nelze poradit, jedině zkus příště poslat ukázku vč. titulku a kw. Já nejsem moc na AJ, ale jsou tu tací, kteří umí hodně dobře. S touto hláškou jsem se setkala jen asi ve 2-3 případech.

Co se týká komerčnosti dětských kresbiček, karikatur apod., já v tom vidím dobrý potenciál - např. maskoti firem, akcí, všechny možné výrobky pro děti....dobrá karikatura se může stát i součástí firemního image.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 18. listopad 2015 21:28

Moje omalovánky jsou sice slabý http://www.shutterstock.com/cs/pic-3160 ... Txb2Q-3-54 ale teda nestahuje se to prakticky vůbec. Počítám, že Klára (nebo jak se ta slečna, paní? jmenuje), té se to stahuje určitě hodně... ale to je taky jiný lvl oproti běžným smrtelníkům 8-)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 18. listopad 2015 21:33

Ravennka samozřejmě že mam nastavené vyhlazování.Dávám zde foto jak to mam nastavené.

Jinak omalovánky máš také pěkné a ten sněhulák taky není dotažený :lol:
Přílohy
vyhlazení.jpg
vyhlazení.jpg (52.65 KiB) Zobrazeno 1690 krát
vikinek

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse