Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod thor83 » 18. listopad 2015 22:08

kámo tak třeba tohle http://www.shutterstock.com/pic-265909913/stock-vector-business-blue-abstract-logo-with-geometric-elements-background-infinity.html?src=1N4k6lIWYHQsAWuhLQTngQ-1-0
je muj nejprodavanější obrazek ale stím nemužeš jít do boje .Prošel sem třeba s tím to ale prodáva se to blbě a je to křivé http://www.shutterstock.com/pic-263569055/stock-vector-cute-octopus-cartoon-with-frame.html?src=1N4k6lIWYHQsAWuhLQTngQ-2-68

Piluj ptej se uč se a budeme rádi když se ti bude dařit. :mrgreen:

například sem začínal s jednoduchýma siluetama a prodáva se to dobře https://eu.fotolia.com/id/86376343 taky sem je pěkně z recykloval
Hodnocení: 0
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod sedmicka7a » 18. listopad 2015 23:00

některý obrázky z texigenu (např. pozadi 384) jsou trochu neostrý. PF 2016 mi přijde stažený (šířkově), je to prostě divně roztažený/stažený. U motýlů je z jedný strany výrazně více místa a jsou špatně pospojované čáry:
křivky.JPG
křivky.JPG (11.92 KiB) Zobrazeno 1652 krát
tohle by opravdu nemělo být, jinak jsou pěkní. Vodník, drak, medvěd a hroch je to samé. U toho města ve vodě jak konči ta fialová cesta a zabíha do černé je to kostrbaté, mělo by to končit spíš obloukem nebo rovně, a ta dolní cesta končí přes barák a měla by končit před ním. Tomu TV panáčkovi není co vytknout, ten se mi líbí snad nejvíc až na jednu nespojenou křivku na pravé botě. U autíčka v noci nevím jestli přijmou, že ty okna nejsou pravidelně rozmístěna.

Doufám, že jsem trochu pomohla, já jsem prošla:
testss.JPG
testss.JPG (156.15 KiB) Zobrazeno 1652 krát
a
testss1.JPG
testss1.JPG (36.35 KiB) Zobrazeno 1652 krát
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod vikinek » 18. listopad 2015 23:24

thor83 dík za názornou ukázku jenže já jsem starej chlap a mě malování těchto věcí nic neříká ne že bych to neuměl namalovat takové pozadí se dá během chvilky namalovat mraky ale jaksi mě to nenaplňuje já musím mít tak nějak s toho obrázku radost proto hledám jak skloubit dohromady zábavu s výdělkem což asi bude podle vás hodně těžké. Mě to potom všem připadá tak že buď budeš malovat to co my požadujeme a nebo tady nemáš co dělat. Třeba se snažím úplně zbytečně a prostě se na poli dětské kresby nikdy neprosadím. Nevím to ale ukáže čas a nakaždý pád vás budu informovat jak to pokračuje.
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod vikinek » 18. listopad 2015 23:33

sedmicka7a díky moc jasně že si pomohla přesně tak to potřebuji říct konkrétně co u čeho je špatně abych to mohl napravit a následně se vyvarovat dalších chyb. Víš pokud si maluješ jen tak pro sebe tak tě to ani nenapadne co děláš špatně ale jak to vezmou do parády zkušení tak je hned vidět že je tam chyb jak máku.
vikinek

Příspěvekod Bananaboy » 18. listopad 2015 23:41

Vikínku, kúpil si si niekedy v obchode bonbóny JoJo? No..., tak tie postavičky ktoré sú na nich nakreslené kreslila jedna členka tohto fóra, ktorá kreslí aj pre fotobanky. To je len taká malá ukážka, kam až sa to dá s detskými kresbami dotiahnúť, len sa netreba vzdávať. Ja tiež dúfam, že niektorú zo svojich ilustrácií niekedy zbadám na nejakom obale. Zatiaľ sa nepodarilo. :D
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod thor83 » 18. listopad 2015 23:44

to vikinek na mě lezou kristova léta a tužku znám tak leda zednickou .-)) ale computer mám rád a dělám co mě baví a když to hodí nějakou kačku je to super ale je to prostě běh na dlouhou trať a nakonec chtě nechtě to je práce a dřina a občas ta zábava ale cíl je jeden sen a ....... :lol:
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod vikinek » 19. listopad 2015 00:01

Kluci dík za podporu a to jojo je je super vím že se dá takových věcí udělat hodně. Před 12 lety sem kreslil omalovánky pro jednu firmičku ale štětcem a tuží a moc dobře se to prodávalo pak se nějak pohádali a firmičku zrušili dostával sem 8 korun za jeden obrázek. Prostě to bylo fajn a moc mě to bavilo.
vikinek

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 19. listopad 2015 08:09

K těm radám, co jsi tu dostal, asi už není co dodat. Ale když jsem si to četl, tak mě napadlo, proč se vlastně snažíš kreslit vektorově, když to potom stejně nahráváš jako jpg? Tak kresli normálně na papír tužkou nebo tuší a potom to naskenuj ve vysokém rozlišení - můžeš to ještě trochu upravit ve photoshopu nebo gimpu, pokud nemáš photoshop, přidej property release a máš to. Ručně kreslených obrázků ve fotobankách moc není a zájem o to podle mne je.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Anika » 19. listopad 2015 08:14

vikinek - v podstatě stejný efekt jako se štětci dostaneš, když budeš pracovat přímo s křivkami, pak se to snadno upravuje vyhlazuje atd. Zkus si vzít ten obrázek, třeba toho hrocha, jako podklad, a do další vrstvy si na každou tu stopu udělej cestu se třemi až čtyřmi body. Na tu cestu aplikovat tah s těmi úzkými konci. Uvidíš, jak se s tím dobře pracuje a jde to hezky upravit a zdokonalit.
Nikde není dáno, že se ty tahy musí na konci spojovat, ale musí to být hezké, bez přesahů a takového toho roztřesení a nechtěného zalomení. Při práci s křivkami se tohle snadno eliminuje.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod shalom3 » 19. listopad 2015 11:54

Vikinek pracuje v Corelu a tam je to vlastně jedno. Jestliže použije nástroj Malířské techniky (v AI štětce), tak uvnitř toho tvaru zůstane tzv.řídící křivka, která jde bez problémů editovat jako každá jiná pomocí nástroje Tvar (tj. veškeré manipulace s uzly, jejich posunování, přidávání, mazání apod.)
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse