Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 19. listopad 2015 17:29

Formát není tak úplně důležitější, ale trochu praktičtější bývá podélný ležatý formát - protože fotobanky většinou mívají náhledy na hledacích stránkách připravené spíš pro převažující formát fotek, tj. naležato (např. 4:3). Při jiných poměrech stran (nebo dokonce nastojato) není náhledový obrázek využitý celý, je menší a tak je nižší šance že to kupce na stránce zaujme. Může to znamenat malé snížení šance na prodej.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 19. listopad 2015 17:35

Takže pokud to dobře chápu tak můžu malovat na A 4 ale naležato se to líp zobrazuje dík Panda
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 19. listopad 2015 17:43

Teda - bývalo to tak. Ale jak se tak teď dívám, všechny současné lepší fotobanky už mají vyhledávací stránky organizované dlaždicově, kdy se obrázky skládají těsně vedle sebe a na poměru stran v tom případě už nezáleží. Jenom DepositPhotos, iStock, VectorStock a částečně Envato mají čtvercové náhledy, tam je výhodnější čtvercový rozměr. Jenom u Pond5 je výhodnější klasický ležatý podélný rozměr. Tak pak už má připomínka neplatí, situace je dnes už jiná, trochu jsem zaspal dobu a dá se říct že na poměru stran ani moc nezáleží. :-)
PandaWild

Příspěvekod Jirik » 19. listopad 2015 17:54

staci fotak z mobilu a dalsi dosmrdlat v compu :)

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod vikinek » 19. listopad 2015 20:26

Panda takže přeci jenom čtverec bude asi nejlepší tak si to jdu přenastavit a uvidíme co řeknou ještě jiní jak to mají oni nastavené. Já už jsem s toho všeho jelen. Teď jsem zjistil další problém v corelu s těma kresbami že se mě správně nepropojí uzly tak abych mohl vybarvit tak jak potřebuji jen tu část a to strojové kreslení mě vůbec nebaví a ani se mě to nelíbí. Hraji si s tím už dvě hodiny a výsledek nula.
vikinek

Příspěvekod Ravennka » 19. listopad 2015 20:39

Ber to tak, že na to přijetí na SS musíš něco přetrpět a pak si můžeš kreslit už co chceš ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 19. listopad 2015 20:49

Ravennka trpííím jak hrom!!!!!
vikinek

Příspěvekod PandaWild » 19. listopad 2015 21:12

Tak přidej do vstupního testu více věcí z TexiGen. Jen je potřeba:

- Zapnout Antialiasing.
- Renderovat do většího rozlišení, např. 6000x6000.
- Buď použít interní konverzi na JPG s max. kvalitou 100 nebo při konverzi a ukládání zvolit co nejlepší kvalitu komprese, ale aby se to ještě vešlo do 20 MB. JPG artefakty (vysoká komprese) také mohou být důvodem vyhození.
- Použít nějaká zajímavější témata než jen obyčejné abstraktní pozadí, toho je ShutterStock přesycený, to se moc nehodí na vstupní test. V TexiGen je i dost jiných dobrých generátorů. Někteří prošli jen s obrázky z TexiGen, jen se musí vybrat něco zajímavého.

Obrázky pro vstupní test by měly být co nejpestřejší co do výběru, měly by ukazovat široký záběr tvorby. Neměly by se tam objevit podobné obrázky lišící se jen variantou (např. dvě ilustrace s autíčkem).
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 19. listopad 2015 21:28

Případně něco ne až tak komplexně složitého... mi prošlo vstupním testem i tohle http://www.shutterstock.com/cs/pic-1612 ... xb2Q-16-94 :mrgreen: a to fakt není žádnej majstrštyk 8-)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 20. listopad 2015 00:23

Panda dík vyzkouším něco a pohraji si s tím já jsem pak to moc upravoval v photoshopu tak možná sem to přestřelil a je asi hodně věcí se naučit a vychytat co už prostě neprojde a co ano ale to se musí vyzkoušet na fotolii mě prošlo úplně všechno v pohodě.
vikinek

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse