Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod castyhost » 21. říjen 2015 19:40

Cute Video Converter pro konverzi do MOV i jiných formátu funguje bezvadne, stačí v settings nastavit požadovanou velikost jako "as source" a BiRate nastavit nějaký vysoký, třeba 50tis.

A je Free
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 25. listopad 2015 20:00

Autorovi XMedia Recode jsem psal před měsícem (na adresu info@xmedia-recode.de, stránky má http://www.xmedia-recode.de/ ), ale nereagoval. Teď vydal novou verzi a ta chyba je tam stále. Možná ani nedostal můj email, možná jsem udělal nějakou chybu. Nezkusil by mu napsat někdo jiný kdo ten program používáte? Je škoda takového dobrého konvertoru, jinak je docela skvělý. Pro inspiraci můj dopis co jsem mu psal:

Hello,

in your program XMedia Recode does not work setting of parameter "Quality" of codec "Motion JPEG" (format MOV). The program always uses default low quality. This feature worked well last time in version 3.2.0.4.

Thank you for your excellent and very useful program!

Greetings, ...
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Ravennka » 7. prosinec 2015 17:07

Mám dotaz :mrgreen:

Tak jsem z potřeby změny se pustila konečně do videí... mám vygenerováno z Texu dostatečných počet .tga, mám VirtualDub, postupuju podle tohohle http://forum.fotobanky.cz/o-videu-a-jeh ... dub#p23984 a když se podívám na to vygenerované .avi tak to není plynule, ale škub škub škub, trh trh trh =/ Když si to pustím v tom VirtualDubu, tak je to krásně plynulé...
Mám tam někde "zapnout" plynulost, a nebo jsem si špatně vygenerovala z Texu...? =) Nebo je jiná chyba mezi klávesnicí a židlí?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 7. prosinec 2015 17:13

Možné chyby:
- Je velikost souboru OK? Pokud by nebyla dostatečná komprese, soubor by byl moc velký a přehrávat by to nestíhal načítat z disku. Např. nekomprimovaný RGB se nedá přehrávat plynule, nestíhá se to.

- Nepřehráváš rozměr 4k? Ten zvládá málokterý počítač přehrávat plynule. Někdy mi dělají problém i FullHD videa (1920x1080), pokud je obraz moc proměnlivý a je pak moc velký datový tok, tak to také někdy nestíhá a trhá.

- Používáš přehrávač, který jede softwarově bez hw urychlování (čemuž by nasvědčovala plynulost ve VirtualDub). Nejraději používám VLC, která má interní kodeky, je s ním mnohem míň problémů než např. s Windows Media Playerem.

Pokud používáš přehrávač VLC, tak tam se dá měnit rychlost přehrávání. Když to zpomalíš, tak by to pak mělo stíhat a dá se tak ověřit plynulost, zda to jen nestíhalo přehrávat nebo je skutečně chyba ve videu.

Někdy může být nutné zkusit zkonvertovat video na malý rozměr, např. 640x360, aby se tím ověřilo zda jede plynule.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 7. prosinec 2015 17:21

Jo takhle... tak to bude asi tím (bez komprese, jak tam píšeš; asi to bude i 4k) :mrgreen: Vygenerovala jsem nějaký šílený krávy, to .avi jedno má 15GB, druhý 7GB :lol: (ještěže comp je fofrník a má to vygenerováno za pár minutek)

Zkusím to přechrchlat přes ten Xmedia a uvidíme co z toho bude :lol:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 7. prosinec 2015 17:24

Aha, tak to jo, to se nedá skoro vůbec pouštět. Škoda že jsi nedala XVid kompresi už ve VirtualDub, konverze by jela mnohem rychleji.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 7. prosinec 2015 17:40

Tuhle možnost tam nemám... předpokládám, že se to dá někde stáhnout? =) Případně pokud by byla rovnou i rada co mám ještě stáhnout, co se bude hodit =))

V tomhle odvětví jsem, snad víc než kde jinde, věrna své oblíbené písni - llama, llama, duck :mrgreen: Ale tak si říkám, že to zvládli i větší blbci než jsem já... :twisted:
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 7. prosinec 2015 18:05

Aby uměl VirtualDub XVid kompresi, musí se do systému nainstalovat XVid kodek. Měl by prý stačit tento základní (starší) http://www.koepi.info/xvid.html , který nemá k sobě tolik balastu jako současný. Nebo aktuální verze, která obvykle chce instalovat další hlouposti jako přehrávač, ale měly by jít vypnout. https://www.xvid.com/download/
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 7. prosinec 2015 19:09

Hurá, hurá... s tím xvidem to má jenom 13mega a jde to krásně plynule, i když je to stále vééélký (rozměrově) :mrgreen:
A přechrchlaný mov má 130mega... heh :?

Nicméně i tak... mám první video na světě, muhehe! Děkuji za pomoc... určitě ji zase brzo využiju :lol: (A teď přijít na to jak se to kam uploaduje a kdesi cosi... to tu taky určitě někde bude :D)
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 7. prosinec 2015 19:12

No jo nevýhoda MOV, že nekomprimuje mezi snímky a pak je tak velký. Proto raději kam se dají posílat AVI tak je tam posílám přednostně. Ale při kompresi na AVI se musí konvertovat s maximální kvalitou, aby nebyly klíčové snímky kostičkované.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě