Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Bananaboy » 10. únor 2016 10:10

Tak za prvé, Sherlock Holmes bol fiktívna postava a za druhé, keby bol aj skutočný, tak by už nežil a prípad "Veľké tajomstvo okopírovanej farebnej kombinácie" by nemal kto vyšetriť. :lol:

Už vidím ako niekto naberá kvapkátkom farebné kombinácie a porovnáva ich v obrovskej databáze farebných kombinácií. Obzvlášť v jpg súboroch, kde sa každá farba pri kompresii trochu "pohne" a tým sa už vlastne stáva originálnou.

Toto presne od nás chcú. Držať nás v strachu, aby sme sa báli otvoriť Illustrator a vôbec niečo vytvoriť v obavách, či to už niekto náhodou niekedy nevytvoril. Tým sa elegantne a účinne zbavujú konkurencie.

Ja som sa už určite x-krát trafil do nejakej farebnej kombinácie, ktorú vymyslel niekto iný. To by vydalo snáď aj na doživotie v base. ;)
+Pedro Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 10. únor 2016 10:34

To je asi jako kdyby me chtel nekdo popotahovat za to, ze muj kolacovy graf ma stejny tvar...
+Pedro Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Neznamy » 10. únor 2016 10:38

Ono je něco jiného náhodou se trefit do stejné/velmi podobné barevné kombinace, a nebo záměrně použít práci někoho jiného (pokud s možností kopírovat barvy autor nedal svolení, není to správné používat jeho práci).
Hodnocení: 0
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Anika » 10. únor 2016 10:40

A jak se to pozná? Lidi, uděluji vám svolení používat stejné barvy jako já.
+Pedro, +Ravennka Hodnocení: +2
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Lenka » 10. únor 2016 10:59

Hehe, neuděluji vám žádné povolení. Koukejte pátrat a najít barevnou kombinaci, kterou jsem ještě nepoužila. :lol: Hlavně takhle na "Neznámýho" si dám pozor, jestli náhodou nepoužívá některou z mých dekadentních variací na marnost a pomíjivost odstínů. :lol: Jo a vopovažte se používat komplementární barvy k základním odstínům, to už dělám já. :lol: A černobílá je taky moje. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Neznamy » 10. únor 2016 11:12

Anika píše:A jak se to pozná?

Jednoduše - sám autor si musí srovnat v hlavě, zda bude používat neoprávněně cizí práci nebo nebude.

A pokud jde o případné důkazy - je dobré si nechávat verze, jak autor k něčemu došel.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Lenka » 10. únor 2016 11:16

Většinou překvapivě tak, že to autora napadlo. :-P
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Anika » 10. únor 2016 11:24

Existují už hotová barevná schémata jako inspirace, například palety pro flat design
http://designmodo.com/wp-content/upload ... Colors.jpg
Všichni, kdo to používají, mají stejné barvy.
Některé barvy jsou dokonce pojmenované.
Kde je hranice inspirace a kopírování? Posun o jedno číslo v číselném kódu barvy je už ok? Nehájím kopírování, spíš mi ta myšlenka připadá celkem absurdní.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 10. únor 2016 11:42

Lenka píše:...A černobílá je taky moje. :lol:
Černou s bílou jsem si chtěl obsadit já! :evil: ... No tak dobře, tak si zaberu {0xffffff, 0x000001}. ... Ostatní pospíchejte, už zbývá jen 4 294 967 294 volných kombinací barevných párů!
+Lenka, +Pedro Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 10. únor 2016 11:52

Nevím, mně už to přijde, jako kdyby všechno mířilo k tomu, vydělávat peníze nikoli prací, ale prostřednictvím právních sporů. A když se vytvoří pořádná džungle duševního vlastnictví, to by v tom byl čert, aby se nikdo nezapletl. :roll: Po staletí malíři tak nějak popadli barvičky a malovali co je napadlo. Nikoho nenapadlo řešit, jestli může kreslit třeba svatého Antoníčka, když už ho kreslil ten a ten. Naopak, v četných statích se píše o tom, že ten a ten malíř se inspiroval tím a tím malířem, a nikomu to nevadilo. A vznikaly obrazy, které mají dnes astronomickou cenu. A teď se budeme bát nakreslit kolečko, protože to už někdo má patentované?
+Anika, +Bananaboy, +Lenka, +PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +5
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse