Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Ravennka » 14. únor 2016 16:12

Dotaz, i když mám pocit, že už jsem se tu ptala - dáváte taková slova jako "unusual", "extraordinary" a podobně? (jde mi hlavně o různé abstraktní tapety, kdy už nevím kudy kam :lol: )
A s tím souvisí podotázka - všimli jste si, že by se to někdy na takové slovo prodalo? :lol:
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 14. únor 2016 16:55

Ravennka píše:Dotaz, i když mám pocit, že už jsem se tu ptala - dáváte taková slova jako "unusual", "extraordinary" a podobně? (jde mi hlavně o různé abstraktní tapety, kdy už nevím kudy kam :lol: )
A s tím souvisí podotázka - všimli jste si, že by se to někdy na takové slovo prodalo? :lol:

Mě se nedávno prodala sada tapet na "non objective".
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod shalom3 » 14. únor 2016 18:38

Tyhle abstrakce se klíčují fakt nejhůř a tak neváhám tam dát různá slova, která k tomu aspoň trochu pasují. Zákazníci občas také dávají neuvěřitelná slova do vyhledávání, a tak není vyloučeno, že se to spáruje :lol: . Pokud tam je na ně místo, proč ne.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod styna » 16. únor 2016 09:33

Ahojte,

nahráváte někdo na Bigstock přes FTP vektory? Nahrála jsem EPS a JPG stejně pojmenované (nezipované) a soubory se nepropojily. Mám tam zvlášť EPS bez názvu a IPTC a pak JPG s názvem a IPTC. Chtěla jsem si ušetřit nudné nahrávání po dvou souborech přes webové rozhraní a trošku se to nevydařilo :lol:

Jak to nahráváte vy (přes FTP)?
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2016 09:47

Jestli se nic nezměnilo, tak přes FTP jde jenom samotný EPS, neumí párovat, proto je lepší přes www.
+styna Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 16. únor 2016 09:52

Na Bigstock nahrávam výlučne cez web a tiež ma to frustruje natoľko, že tam prakticky už ani nenahrávam. Za tých 3-5 dolárov, ktoré mi Bigstock mesačne generuje mi to nestojí. Nahrávam tam iba keď už vážne nemám "do čeho píchnout", čo nie je až tak často. ;) Mám tam druhé najmenšie portfólio zo všetkých fotobánk. Mám tam iba 642 vektorov v porovnaní so Shutterstockom kde mám najväčšie portfólio 2216 súborov. Škoda, že už zrušili ten "Bridge to Bigstock" program. To by sa mi to tam sypalo automaticky zo Shutterstocku. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod duben » 16. únor 2016 09:57

shalom3 píše:Zákazníci občas také dávají neuvěřitelná slova do vyhledávání, ...

Jo, kdyz se fotka mesice stahne na klicove slovo TUCNAK, tak si myslim ze to je samo o sobe takova abstrakce, ktera saha mimo moji fantazii a myslim ze ani kontrolori by pro podobnou volbu KW nemeli pochopeni :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod styna » 16. únor 2016 17:12

Ahoje díky za odpovědi. Tak jsem asi dvě hodiny trávila soukáním lednové tvorby na Bigstock a zadáváním do kategorií. Docela mě štve ten jejich minimální limit pro velikost ilustrace :roll: Skoro každý druhý vektor se do té hranice nevleze. Začala jsem se věnovat jednodušším objektům, které později budu sdružovat do komplexnějších celků. Třeba tohle má jen cca 10 kB

Podkládáte vektory( bezešvé vzory) bílým pozadím, aby tam nebyla prázdná místa? Přemýšlím, jestli by bylo vhodnější pro zákazníka u této ilustrace bílá místa vyřezat a podložit bílým pozadím nebo bílé objekty dát jako samostatnou vrstvu nad tu černou.
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Bananaboy » 16. únor 2016 18:05

styna píše:Docela mě štve ten jejich minimální limit pro velikost ilustrace :roll: Skoro každý druhý vektor se do té hranice nevleze. Začala jsem se věnovat jednodušším objektům, které později budu sdružovat do komplexnějších celků. Třeba tohle má jen cca 10 kB

Schválne som skúsil uložiť úplne prázdny eps súbor z Illustratoru a má 218 kB. ;) :lol:
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 16. únor 2016 18:40

styna píše:Podkládáte vektory( bezešvé vzory) bílým pozadím, aby tam nebyla prázdná místa?

Ano, povětšinou ano. A i s tím "tetováním" bych to dala jako bílou vrstvu nad tu černou ;) Ono ostatně ale to je otázka vteřiny - označíš si tu bílou, dáš výběr > stejný > barva výplně... a je to. A je jedno, jestli to uděláš Ty, a nebo zákazník, imho =)
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse