Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod shalom3 » 26. únor 2016 00:42

Jsou odpovědní lidé, kteří si s předstihem vytvářejí zásobičku. Možná také věří, že minimálně do konce roku 2017 nenastane každoročně slibovaný konec světa :lol: A jsou i tací, kteří kupují stará PF, asi že měli dobrý rok a schovají si to jako suvenýr na památku. Ale což, to nám už může být i jedno, hlavně že koupili.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 27. únor 2016 22:25

Dotaz - WhiteHaven je někdo z místních? By mě zajímalo, jak se prodávají ty všechny stejný jenom lehce přebarvený obrázky, ještě když jsou v jedný várce... jestli přes tu konkurenci se třeba prodávají z té dávky dva =)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Ravennka » 28. únor 2016 06:59

Tak jsem se prave docetla na nejake info TV v cekarne, ze Americky soud zamitl, ze by ten opicak mel autorska prava na svou selfie... takze uz bez problemu muzete zneuzivat sva (i cizi) zvirata... hlavne Lence se tim oteviraji obzory :-) Kaceri selfie by byla husta :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod styna » 29. únor 2016 11:09

V pátek jsem podala daňové přiznání a zpětně bych měla dotaz, co píšete do kolonky v příloze č1 druh činnosti. Nějak jsem tu kolonku přehlédla a na finančáku jsem dumala co tam napsat...
styna

Reputace: +40

Příspěvekod shalom3 » 29. únor 2016 14:45

styna píše:V pátek jsem podala daňové přiznání a zpětně bych měla dotaz, co píšete do kolonky v příloze č1 druh činnosti. Nějak jsem tu kolonku přehlédla a na finančáku jsem dumala co tam napsat...

Víš co, ono z tohoto se moc nestřílí. Kdyby Ti náhodou zavolali, napiš tam prostě něco jako "počítačová grafika". Obecně na základě svých dlouholetých zkušeností bych řekla, že můžeš klidně spát. V nejhorším případě zavolají, abys tam došla něco zaškrtnout či dopsat. Většinou tam sedí vcelku normální lidé, s kterými se dá mluvit. A když je empaticky polituješ, jak mají těžkou práci, tak i zazáří.
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 29. únor 2016 15:15

shalom3 píše:...A když je empaticky polituješ, jak mají těžkou práci, tak i zazáří.
Něco jako "Já vás tak lituju, že musíte jednat s blbci jako jsem já!" ? :D

... problém může nastat, pokud uvidí že vyděláváte víc než mají oni plat.
+styna Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod sci » 29. únor 2016 16:26

styna píše:V pátek jsem podala daňové přiznání a zpětně bych měla dotaz, co píšete do kolonky v příloze č1 druh činnosti. Nějak jsem tu kolonku přehlédla a na finančáku jsem dumala co tam napsat...
Tohle je důležité při elektronickém podání - tam se musí vyplnit z číselníku činností NACE CZ
sci

Reputace: +12

Příspěvekod styna » 29. únor 2016 18:11

shalom3 píše:Víš co, ono z tohoto se moc nestřílí. Kdyby Ti náhodou zavolali, napiš tam prostě něco jako "počítačová grafika". Obecně na základě svých dlouholetých zkušeností bych řekla, že můžeš klidně spát. V nejhorším případě zavolají, abys tam došla něco zaškrtnout či dopsat. Většinou tam sedí vcelku normální lidé, s kterými se dá mluvit. A když je empaticky polituješ, jak mají těžkou práci, tak i zazáří.

Tak to je super. Trošku mi dělalo obavy, co řeknou na "vektorovou grafiku"
styna

Reputace: +40

Příspěvekod shalom3 » 29. únor 2016 18:21

Asi neřeknou na "vektorovou" grafiku zhola nic, protože jim ten pojem sotva něco řekne :lol: Leč že by snad měl někdo nějakého příbuzného, který by se tím zabýval a objasnil mu to slovy: no, prostě kreslí na počítači :lol:
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 29. únor 2016 18:38

Uvádím "Grafické práce". Myslím že tam by asi se jen mělo vyvarovat toho, aby to nedělalo moc dojem umělecké tvorby, protože to by spadalo spíš pod autorský zákon a ne pod živnost. Tak by tam asi neměla být slova jako tvorba či kreslení. (nebo možná se mají přímo uvést názvy činnosti podle zaevidované živnosti?) ... ale je možné že je jim tohle fuk
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse