Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Ravennka » 1. březen 2016 20:30

Tak víš jak... někdo může kvalitou, někdo kvantitou :lol: je fakt, že když jsem nahrávala 40/týden, tak se to projevilo a šlo to poměrně nahoru, pokud to nebyla náhoda :lol:
Na druhou stranu - prosinec a leden jsem přidávala málo, tak v průměru 7/týden a stále to šlo nahoru s výdělky (leden byl jenom o něco málo horší než prosinec).

Teď na to ale koukám, ono v prodejích to nebylo nijak zvlášť horší než jindy, ale měla jsem strašně málo On Demand. Fotolia měla propad oproti tomu, jak jsem se namlsala v prosinci a lednu :) To jsem si naivně myslela, že to bude pokračovat v nastalém trendu i dál =) a pak je to dolárek k dolárku, euro k euru... a je z toho 20% :evil:
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 1. březen 2016 20:34

Ravennka píše:Ale tak, musím víc nahrávat, tenhle měsíc to nešlo... a bylo to jenom to nutné minimum - tj. tak 20 věcí za týden...

20 týždenne je minimum? To ja dávam tiež 20 týždenne a to už si myslím, že aký som frajer. :lol: :lol:
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod PandaWild » 1. březen 2016 21:07

Zrychlení tvorby znamená rychlejší vybíjení baterek, klesá vložená tvůrčí hodnota. Tvořit 10x více může znamenat zvýšení hodnoty jen 2x nebo to může už i klesat (oproti pomalé ale hodnotné a nápadité tvorbě).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 1. březen 2016 21:27

PandaWild píše:Zrychlení tvorby znamená rychlejší vybíjení baterek, klesá vložená tvůrčí hodnota. Tvořit 10x více může znamenat zvýšení hodnoty jen 2x nebo to může už i klesat (oproti pomalé ale hodnotné a nápadité tvorbě).

Škoda, že na toto fórum nechodia ruské, alebo čínske "fabriky" ktoré by buď potvrdili, alebo vyvrátili či sa oplatí mať 100 000 kusové portfólio. :D
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod Ravennka » 1. březen 2016 21:45

Tak ono hrozně záleží na tom, co se dělá. Pokud někdo fotí doma studiovky, tak prostě než odfotí všechno možný, tak má času na vyhoření fakt dost; obdobně tak pokud někdo dělá abstraktní pozadí nebo ikonky. O to je to jednodušší, když se dá u někoho inspirovat - když už člověk nevymyslí, tak se podívá a vidí nejméně 50 věcí, které může z fleku kreslit (a které by ho třeba ani nenapadly) ;) - jenom poznámka - nerovná se jdu někoho kopírovat.
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 1. březen 2016 21:49

Když se zvyšuje rychlost tvorby, tak se přechází na rutinu, recyklace či automatizaci a ta do toho nevloží tolik přidané tvůrčí hodnoty. Mám porovnání s TexiGen a jinými generátory - když jsem zvyšoval produkci postupně až na 20 za den, tak příjmy se zvyšovaly i nadále přibližně stále stejnou rychlostí, jakoby to na rychlosti produkce moc nezáleželo, protože obsahová hodnota jednotlivých obrázků klesala. Výsledkem bylo jedině vyhoření a musel jsem zastavit, nedá se to táhnout dlouhodobě. Tak raději opatrně se snahou zvyšovat produkci.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 1. březen 2016 21:57

A nebyl problém v tom, že to mělo všechno stejné kw? Protože 20/denně určo nemělo unikátní kw a pak si to hrozně konkurovalo...
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 1. březen 2016 22:04

Podobná kw jsou součástí zvýšení rychlosti produkce (stejně jako podobnost vzhledů), při té frekvenci se nedá vymýšlet pro každý obrázek jiná slova, musí se dělat po dávkách.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 1. březen 2016 22:17

No tak nějak předpokládám, žes tam neupravoval nic... tak kdyby se v tom proházelo alespoň tak jako 5 - 10 slov, tak možná že by to bylo pak lepší. Ale možná taky ne :D Stejně je to celé o náhodě... =)
Ravennka

Příspěvekod dnyvlt » 2. březen 2016 09:09

Možná že to všichni vědí, ale třeba se to bude někomu hodit...

Do včerejška jsem řešil problém přepínání jazyků u adobe cc. Vše se nainstalovalo v češtině a já to chtěl v angličtině. Na internetu jsem našel návody, jak přepnout jazyk ve Windows, naistalovat další verzi do jiného adresáře atd... No a včera jsem zjistil, že stačí v adresáři např. C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015\Locales\cs_CZ\Support Files pouze přejmenovat soubor tw10428.dat na třeba tw10428.dat.old a znovu puštěný photoshop je v angličtině. A zpět to funguje samozřejmě také...
dnyvlt

Reputace: +6

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse