Zrcadlovka utopena v oceanu

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Zrcadlovka utopena v oceanu

Příspěvekod fotobanker » 25. březen 2016 15:32

Mate nekdo zkusenosti se zachranou vytopene zrcadlovky ve slane vode? Nespadl mi tam uplne cely, ale sel tam s batehem, do ktereho se nejaka voda dostala. Fotak ted nereaguje na zadna tlacitka, nejde vypnou, funguje jen vrchni digitalni display. Zkousel jsem vysusit v ryzi, ale slana voda uz asi udelal paseku. Je to canon 60D takze cena dneska uz je minimalni, takze to asi nema smysl davat do servisu..
Hodnocení: 0
Visual Artist
fotobanker

Reputace: +3

Re: Zrcadlovka utopena v oceanu

Příspěvekod Lenka » 25. březen 2016 15:43

Zkusit otevřít a komplet vyčistit lihem prej. Nemůžu se za to zaručit, jsem jen pouhý uživatel - amatér. Ale tvrdí to člověk se zkušenostma. :twisted:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Host » 25. březen 2016 16:01

Při pádu do moře je jediná (malá) možnost záchrany elektroniky, okamžité vyndání všech baterií a propláchnutí sladkou vodou, potom otevření všeho a sušení. Rýže je opravdu dobrá na vytažení posledních zbytků vlhkosti. V listopadu jsem takto zachraňoval Inspire od DJI a stejně jsem toho moc nezachránil. Naštěstí podle letového záznamu uznali reklamaci.
+MarekK, +ahas, +fotobanker Hodnocení: +3
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod fotobanker » 27. březen 2016 17:05

Dekuji za odpovedi. Zkusil jsem fotak castecne rozebrat, ale vypada to, ze s tim uz asi nic moc neudelam. Jsou tam znamky koroze. Tak jeste zkusim, co mi na to reknou v servisu.
Visual Artist
fotobanker

Reputace: +3

Zpět na O focení