Oznámení - socialní a zdravotní

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Oznámení - socialní a zdravotní

Příspěvekod Juraj » 12. červen 2016 16:01

Takže niečo som si pozeral, a dá sa to pri odpočítavaní paušalnými výdavkami, uvádzajú sa len príjmy a paušálne výdavky + zrejme tie výpisy (a pre istotu čestné prehlásanie)

Ale takáto činnosť spadá viac do "Slobodného povolania", kde je to vlastne podobné, ako vyššie spomenuté.

Ešte neviem jednú vec, do určitej hranice sa neplatia dane, ale ak mám aj pracovný pomer, započítavajú sa tam aj príjmy z neho?
Hodnocení: 0
Juraj

Reputace: +5

Příspěvekod shalom3 » 12. červen 2016 19:58

Po česku se započítávají do daní veškeré příjmy kumulativně (tj. zaměstnání, živnost, pronájem, ostatní zdanitelné příjmy), paragrafy neuvádím, ty jsou zřejmě na Slovensku jiné.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Laborec425 » 22. červen 2016 12:13

Mám dotaz k tématu. Pokud si založím živnostenský list a dál pracuji ve stálém zaměstnání, mění se pro mě něco? Budu již platit nějaké zálohy? I když ještě třeba nic nevydělám nebo si nezažádám o výplatu např. přes PayPal? :)
Laborec425

Reputace: +4

Příspěvekod PandaWild » 22. červen 2016 12:45

V tom případě se jen podává daňové přiznání (i za zaměstnavatele) a doplácí daně a pojištění, ale zálohy není třeba platit, ty platí zaměstnavatel.
+Laborec425 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2005

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky