videoblocks.com

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: videoblocks.com

Příspěvekod Pedro » 12. červenec 2016 13:42

Bananaboy píše:Pedro aké veľké portfólio animovaných videí máš? Ak to samozrejme nie je tajomstvo. ;)
Už sa konečne učím animovať, tak by som rád vedel načo sa mám pripraviť. Mimochodom videá z kamery (v mojom prípade z foťáku) to je bieda. Možno tí, ktorí vedia natočiť nejaké zaujímavé a unikátne zábery, tak sa im darí, ale obyčajné, bežné zábery prírody sa absolútne nepredávajú. Už sme to tu niekde na fóre preberali.

Zatím jen kolem 160, jak jsem psal, začal jsem s nimi "natvrdo" až bohužel na jaře. Z počátku jsem je dělal ve Photoshopu, sice se tam dají vytvořit pěkné animace, ale nějak mi tam chyběl 3D prostor. Přesedlal jsem na AE a to je jiná káva, kdo umí ovládat Photoshop a časovou osu, tak tam bude jako doma.
Výdělky jsou podstatně větší než u jákekoli jiné prodávané grafiky a hlavně to nedělá tolik grafiků, přece je to jen poněkud složitější na tvorbu.
+Bananaboy, +PandaWild Hodnocení: +2
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod Bananaboy » 12. červenec 2016 14:23

Pedro píše:Přesedlal jsem na AE a to je jiná káva

Nevedel som sa rozhodnúť ktorý animačný program sa začnem učiť, pretože všetky sú zložité, ale napokon som sa rozhodol pre AE. Dajú sa v ňom vytvoriť asi najkrajšie efekty a napokon sa možno budú dať predať aj nejaké templaty z neho. Už sa AE učím intenzívne asi dva týždne, ale stále neviem ako importovať vektory z Illustratoru tak, aby ostali vektormi a dali sa ďalej upravovať. Nech importujem ai súbor ako chcem, vždy sa z toho stane bitmapa a pri animácii a zväčšení je to kostičkované. Dá sa vektor síce nakopírovať priamo do Shape Layeru, ale tak sa dajú skopírovať len krivky bez výplne a ťahu a to mi je tiež na nič. Ja som bral ako samozrejmosť, že AE vie upravovať vektory z Illustratoru a on to nevie! Ja neviem či si zo mňa robia p*del. Tomu sa hovorí kompatibilita medzi Adobe aplikáciami?! :? :lol:
Ma porazí ak to všetko budem musieť v AE kresliť znovu. Plánoval som zrecyklovať a dať do pohybu vektory z Illustratoru, ale asi z toho nebude nič, alebo keď tak hnusné a kostičkované.
Hodnocení: 0
Naposledy upravil Bananaboy dne 12. červenec 2016 14:27, celkově upraveno 1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Návštěvník » 12. červenec 2016 14:25

Po schválení TAX form je čistá cena jednoho videa HD za 47.16 a 4K videa za 197.16. Která fotobanka nabízí lepší cenu? Žádná. Možná Pond5 pokud si zvolíte u videa svoji přemrštěnou cenu a s touto cenou se to taky prodá, ale to by musela být "těžká haluz"
Návštěvník

IP: 46.135.233xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 12. červenec 2016 14:32

Návštěvník píše:4K videa za 197.16.

Hmm... to je pekná suma. Aké by asi muselo byť veľké portfólio aby som mal aspoň 10 predajov 4K videí mesačne. Pane jo... to by som bol za chvíľu v balíku. :lol:
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 12. červenec 2016 15:20

No já čekám už skoro měsíc s 500 videi na tu první haluz na VideoBlocks a zatím stále ještě nic. :D Ale alespoň jsem si už dostatečně užil hlášení "Sorry, no sales matches your search!" (v naivní víře, že třeba jen nepřišla notifikace :-) )
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Pedro » 12. červenec 2016 15:27

Bananaboy píše:
Pedro píše:Přesedlal jsem na AE a to je jiná káva

Nech importujem ai súbor ako chcem, vždy sa z toho stane bitmapa a pri animácii a zväčšení je to kostičkované. Dá sa vektor síce nakopírovať priamo do Shape Layeru, ale tak sa dajú skopírovať len krivky bez výplne a ťahu a to mi je tiež na nič. Ja som bral ako samozrejmosť, že AE vie upravovať vektory z Illustratoru a on to nevie! Ja neviem či si zo mňa robia p*del. Tomu sa hovorí kompatibilita medzi Adobe aplikáciami?! :? :lol:

Jedna možnost je převést na tvary z vektorové vrsty AI a doplnit všechny přechody a výplně, to je vhodnější pro jednodušší grafiku, http://1url.cz/QtQG5, možnost editace, zvětšování a zmenšování bez ztráty.
Nebo zvětšit plátno v Ilustrátoru na požadovanou velikost videa v AE a vkládat jednotlivé prvky grafiky vrstvy z AI do AE, tady už je menší možnost editace, ale pracuje se už z hotovou grafikou z AI.
A částka není jak psal Návštěvník po odečtení Fee $197.16, ale $191.54, zrovna nedávno jsem měl takový prodej :)
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod Bananaboy » 12. červenec 2016 19:36

Pedro píše:Jedna možnost je převést na tvary z vektorové vrsty AI a doplnit všechny přechody a výplně, to je vhodnější pro jednodušší grafiku, http://1url.cz/QtQG5, možnost editace, zvětšování a zmenšování bez ztráty.

O tejto možnosti som čítal na internete, ale zišlo by sa prejsť na novšiu verziu, pretože ten spôsob je možný až od CS6 a ja momentálne pracujem s CS4. :(
Bananaboy

Příspěvekod Pitju » 12. červenec 2016 20:29

Ahojte. Idem probnuť aj ja. Registrujem sa na tejto fotobanke. Ale potrebujem trošku poradiť.

Important: if you have performed services in the U.S. and need to claim treaty benefits, you should review the 8233 form. Click here to go to the 8233 form

Ak vykonávam služby v US a chcem nejaké zmluvné výhody musím vyplniť nejaký formulár 8233.

To je ten W-8BEN?
Pitju

Reputace: +17

Příspěvekod Hamin » 12. červenec 2016 20:54

To si myslím, že je spíše k tomu, aby jsi si to pročetl. Tam v tom nic nevyplňuješ.
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod Pitju » 12. červenec 2016 21:33

Tak ja neviem či som sa dostal správne k W-8BEN?

Idem cez Payment information, kde som vyplnil Adress>Payment Method>Tax Forms (tu akurát neviem na čo je potrdiť Claim special rates and conditions)
Čo to je prosím vás?
Pitju

Reputace: +17

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse