Novacik vo foteni

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Novacik vo foteni

Příspěvekod Ivan » 7. srpen 2016 10:53

Zdravim. Na SS mam uz vyse 100 vektorov a za sebou uz aj prve predaje.

Skusil som svoju prvu foto v nadeji, ze by mohla prejst, no zamietli ju s nasledovnym odvovodnenim:

Poor Lighting--Image has exposure issues, unfavorable lighting conditions, and/or incorrect white balance.
Focus--Subject is blurry, too soft, or out of focus when viewed at full resolution.

Da sa s foto urobit nieco, aby bola prijatelna? Alebo proste zle odfoena a mam sa nadalej venovat vektorom :D

h.jpg
h.jpg (167.61 KiB) Zobrazeno 5663 krát
Hodnocení: 0
Ivan

Reputace: +5

Re: Novacik vo foteni

Příspěvekod majo4688 » 7. srpen 2016 11:18

Máš to zle osvetlené, na tanieri aj na mäse sú tiene na miestach, kde nemajú byť. Teoreticky môžeš tmavé miesta zosvetliť vo photoshope, ale neviem, či by sa ti to podarilo dostatočne dobre.
majo4688

Reputace: +3

Příspěvekod Ravennka » 7. srpen 2016 12:27

2 věci:
1. než to opravovat v PS, je jednodušší to nafotit znovu (pokud nemáš maso jednou do roka)
2. teď neřešíme provedení, ale spíš pocit a kompozici - přijde ti to lákavé? dokážeš si představit, že by to někdo použil? Jestli je to na pánvi (což imho je), tak je to naprosto nevhodně umístěno na smažení :mrgreen: Taky dávat maso na studenou pánev... a osobně mi přijde rušivý i to nerovnoměrné nakořenění...

Osobně mi přijde focení jídla jako vyšší dívčí... je hrozně složité, aby to pěkně vypadalo. A ty borce, kteří to umí, fakt obdivuju (zdravím místní borce Obrázek).. nicméně pokud se tomu chceš věnovat, tak někde začít musíš - doporučuju prohlédnout si na fotobankách tématicky fotky - třeba kw "meat" nebo "food" a dívej se na ty nejlepší a uč se...

Ještě mě napadla jedna věc... by možná z toho šel udělat takovej fotoseriál - jako wrong a right :D jako že takhle je to špatně a vedle toho vyseknout krásnou fotku... a že vždycky budeš mít v rámci toho příspěvku do fotobanky 2 fotky - jednu tuhle "špatnou" a pak jednu perfektní ;) ale netuším, jestli by to vzali a jestli by to někdo kupoval...
+Marsan Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Marsan » 7. srpen 2016 13:05

Souhlas s Ravennkou. Vyvážení bílé mi taky připadá, že není ono a v tom detailu je to neostré. ty stíny před masem taky ne. světlo asi víc čelně.
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Ivan » 9. srpen 2016 08:04

Dakujem za kazdy nazor a naozaj som vam zan rad :) chcem sa dalej zlepsovat a hadam raz okrem vektorov prejde aj nejaka fotka :)

Mam novy problem, odfotil som istu cast mojho vlastneho bytu a pridal k tomu Property Release. Kedze je to moj byt a ja som bol fotograf, vyplnil som seba aj ako fotografa, aj ako majitela a aj ako svedka. Zamietli mi to s tymto odvovodnenim. Viete poradit v com je problem? :)

Property Release -- A property release is required for this image; or the attached property release does not meet our requirements or is illegible.
Ivan

Příspěvekod PandaWild » 9. srpen 2016 08:06

Asi tam je vidět nějaký obraz nebo něco uměleckého - na to musí být PR od autora uměleckého díla, nestačí PR od majitele. ... jo ale, přece nemůžeš být současně i svědkem. Autor+majitel je ok, ale svědek musí svědčit někdo jiný.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ivan » 9. srpen 2016 08:20

Na stene je 12 obrazov, (na fotke vidno 8) ktore som tiez maloval ja :D toto mi vobec uveria? :D :D :D Ok a svedok moze byt hocikto, kto mi to len podpise?
Ivan

Příspěvekod alima 007 » 9. srpen 2016 09:12

jááj, težký život umělce :D

může ti to podepsat kdokoliv :twisted:
alima 007

IP: 80.188.42.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Trueblackheart » 9. srpen 2016 09:34

Já bych začal fotit uvařený jídlo. To si můžeš dát blíž k oknu a listem papíru nebo alobalem odrazem nasvítit z druhý strany, aby to světlo bylo rovnoměrný bez ostrých stínů. Taky bílá se dá lépe vyvážit než pod nějakou zářivkou do které se ještě míchá denní světlo.A hlavně to hotový maso podstatně líp vypadá jak kus syrový flákoty. Navíc ta pečeně jak je moc libová tak to nemá ani žádnou strukturu.
Trueblackheart

Reputace: +37

Příspěvekod Ivan » 9. srpen 2016 13:52

Ok :D na 3. pokus uz nepindaju za PR, tak mi foto vyhodili za zle svetlo a ostrost :D (tym mohli zacat, nemusel som vypisat polmilion dokumentov :D ). Ale niekde clovek zacat musi :D zdar buducim pokusom ;)
Ivan

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky