PandaWild píše:...
Jediný případ když jsem pozoroval nárůst - zvýšení prodeje české tématiky (kulturní památky, národní ornamenty) při propagaci v českých sítích nebo zde na fóru.
Áno, potvrdzujem, regionálna tematika je presne tá oblasť pre ktorú sa zdá, že propagácia portfólia na sociálnych sietach dáva celkom zmysel.
Nie však čo sa týka propagácie nejakej fotobanky, ale len propagácia seba samého, resp. svojho vlastného webu! Moje fotografie Slovenska dávam čas od času na sociálne siete s vodotlačou obsahujúcou adresu mojej webovej stránky a až prekvapivo často sa mi stáva, že mi píšu rôzne vydavateľstvá, s tým, že sa im páčia moje fotografie a majú záujem o spoluprácu so mnou. Pri ďalšej komunikácii vysvitne, že ma našli práve skrze moje obrázky na sociálnych sietiach, predovšetkým cez sociálnu sieť Google+. O sociálnych sietach som tu už písal, kto chce pohľadá moje staršie príspevky, napríklad tu:
http://forum.fotobanky.cz/post22333.html#p22333Čiže propagovať na sociálnych sietach aj inde seba samého, resp. adresu svojho webu to áno, to určite dáva zmysel, ale propagovať takto priamym linkovaním svoje obrázky vo fotobanke? No to určite nie! Tam by bol dopad propagácie na predajoch minimálny, ak vôbec nejaký, nehovoriac, že by to bolo prakticky nemerateľné.
Niečo iné je takto propagovať svojej portfólio vo fotobanke skrze referral linky, ale aj v tom prípade sa jednoznačne prikláňam k variante propagácie seba samého, resp. vlastného webu, odkiaľ sa následne môže linkovať do fotobanky skrze referral linky. Ako som písal tu:
http://forum.fotobanky.cz/post32729.html#p32729No, ale priamo linkovať svoje obrázky do fotobanky, či už zo sociálnych sietí, alebo odkiaľkoľvek inokade a to všetko dokonca robiť len tak?! Priamymi linkami?! Bez referralu?! Ani náhodou!

Každopádne vravím, vždy treba propagovať seba samého!

Vlastná webová stránka, to je základ! Či už by to bol ideálne web s priamym predajom, á la Symbiostock, čo je žiaľ byrokraticky komplikované, alebo aspoň osobná webová stránka s referral linkami, resp. kontaktom.