workshop pro uplne novacky

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

workshop pro uplne novacky

Příspěvekod LinaLin » 25. srpen 2016 22:31

Ahoj,
jsem začátečník, který by se chtěl registrovat na fotobankách a začít se v tom trochu orientovat. Už při registraci jsem pochopila, že sama bez pomoci nebo rady jak na to krok za krokem mi tento proces bude trvat sto let :shock: jsou k dispozici nebo víte o nějakých workshopech školeních nebo soukromích lekcích kde mě mohou do toho zasvětit ?

Moc díky za info

Lina Lin
Hodnocení: 0
LinaLin

Reputace: 0

Re: workshop pro uplne novacky

Příspěvekod shalom3 » 25. srpen 2016 23:01

Ahoj, obávám se, že něco takového se nekoná. Zájem by asi nebyl masový, takže taková školení by se sotva nějaké firmě nebo lektorovi rentovala. Začni tím, že si přečteš články na www.fotobanky.cz. Je tam mnoho věcí, které do začátku pomohou. Pak se samozřejmě můžeš dle libosti ptát zde na fóru.
Nejlépe je zaregistrovat se napřed jen do jedné fotobanky a trochu se rozkoukat. V současné době asi nejlepší je Shutterstock - viz odkaz vlevo zde.
Návod na registraci najdeš tu: http://fotobanky.cz/shutterstock-registrace-navod
Mělo by to +- platit (snad jen s tím, že dneska stačí jen jeden schválený z 10 vstupních obrázků a myslím, že při nepřijetí se snad zkrátila ta čekací doba na další pokus), nejvhodnější je nahrát ilustrace ve formátu jpg, s fotkami dneska je dost těžké projít, pokud nejsou prvotřídní.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 25. srpen 2016 23:55

Já jsem kdysi vedla jedno takové malé fb školení a zásadní poznatek - celé dopoledne mi nestačilo na to, abych stručně obsáhla problematiku, natož aby se někam registrovalo. Dneska už bych to taky udělala jinak - asi bych to ještě nafoukla :mrgreen: takže workshop by byl nejméně na víkend, aby lidi i nahrávali svoje obrázky a trochu se seznámili i s prostředním jednotlivých fb. I když, kdyby to bylo individuální, tak by asi stačilo i jedno odpoledne... to je spíš o tom si konkrétně popovídat, ukázat a tak...

Každopádně jak radí shalom, pročti fotobanky.cz a pak se ptej... spousta z nás prokrastiuje a je tu každou chvíli, tak ti vždycky někdo dobře poradí ;) Ze začátku je v tom hrozný maglajs a budeš mít pocit, že děláš stále to stejné dokola a nejde to stejně... a nebo že se ptáš potřetí na to stejné, ale nevadí... my jsme otrlí :mrgreen: (a možná přijde i troll!)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod alima007 » 26. srpen 2016 07:23

shalom3 píše:Návod na registraci najdeš tu: http://fotobanky.cz/shutterstock-registrace-navod
Mělo by to +- platit (snad jen s tím, že dneska stačí jen jeden schválený z 10 vstupních obrázků a myslím, že při nepřijetí se snad zkrátila ta čekací doba na další pokus), nejvhodnější je nahrát ilustrace ve formátu jpg, s fotkami dneska je dost těžké projít, pokud nejsou prvotřídní.

Nevím, jak to bylo za vás, když jste se registrovali. Já jsem se registrovala před 3 měsíci, pokud si dobře pamatuji, tak chtěli 1/10. Posílala jsem 10 fotek a nezamítli mi žádnou.
Ono není problém, se tam dostat, záleží, s čím fotíš a co jím tam pošleš.
V podstatě stačí zagooglit a najít si nějaký rady, jak se tam dostat - v mém případě to byl článek o 10 věcech, co musí fotka splňovat, aby mi ji vzali.
alima007

IP: 80.188.42.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 26. srpen 2016 09:15

Workshop? Nie je to náhodou tá americká zhovadilosť, ktorej jediným účelom je vytiahnúť z ľudí peniaze? No neviem..., ak veríš, že ti workshop pomôže tak prosím. Naučiť sa fotobankovať za dva dni a potom si všetko ešte aj zapamätať, tak to si hodne odvážna školáčka. :lol:
Všetci ako tu sme, sme raz boli úplní nováčikovia a možno budú viacerí so mnou súhlasiť, že najlepšie je sa vrhnúť na fotobankovanie "po hlave" a učiť sa "za jazdy". Každý deň objavovať niečo nové buď to metódou pokus-omyl, alebo čítaním webu fotobanky.cz. A neboj, že ti to bude trvať ako píšeš "sto let". Mne to trvalo len 5 rokov a stejnak si niekedy pripadám, že neviem o fotobankách úplne nič. :lol: Popri kreslení, fotení, keywordovaní a nahrávaní budeš mať času na nasávanie informácií o fotobankách habadej. :lol: :lol:
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 26. srpen 2016 09:59

Tak worshop stylu přednáška s ukázkou - kdy se dozvíš to, co jinde musíš hledat, pročítat a přicházet na to metodou pokus - omyl, to mi přijde dobrý. Tak jsem to koncpipovala já - dozvědět se co jsou fb, jak tam prodávat, co prodávat (co můžeš, nemůžeš) a ty právní záležitosti kolem toho. To může trvat fakt dlouho přijít na všechno a když ti to někdo řekne v kostce, tak ti ušetří spoustu času a nervů... + když přidá nějaké vychytávky, na které jinak přicházíš postupně (třeba klasická chyba každého nováčka, že nevyplňuje IPTC), tak to za ty prachy většinou stojí.

Ale ta praxe kolem toho musí přijít, samozřejmě, s časem...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Pitju » 26. srpen 2016 21:53

Určite nerob nič čo by ti mohlo ublížiť ohľadom krádeží cudzích diel. Proste nespraviť niečo čo môže ukončiť pôsobenie autora na fotobankách skôr ako začal..potom to príde tak samo v kombinácii s lúskaním článkov na fotobanky.cz alebo v histórii príspevkov tu na fóre
Pitju

Reputace: +17

Zpět na Diskuse pro nováčky