Nový algoritmus

Re: Nový algoritmus

Příspěvekod Anika » 27. srpen 2016 06:52

Tak to vypadá, že mapka se bude aktualizovat jednou týdně :lol:
Hodnocení: 0
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod weyo » 27. srpen 2016 07:35

Ked tak pozeram stav s pred roka,očakávam nárast,minuloročný seprember bol až o 50 percent lepší ako august,samozrejme nesedím,len tak z založenými rukami. :-)
weyo

Reputace: +124

Příspěvekod Mickies » 27. srpen 2016 08:08

Naboucháte tam ty střádané obrázky hned na 1.9. ve čtvrtek, nebo to necháte až na pondělí 5. 9.? Já si to nechci pokazit, mám toho dost a nerada bych aby se to někam ztratilo, asi počkám na to jestli se prodeje od září rozjedou a s nahráváním svých kousků počkám.

Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod Host » 27. srpen 2016 10:30

Neexistuje žádný termín "rozjetí" prodejů. Silné a slabé měsíce má každý individuálně, podle obsahu portfolia, témat a především počtu bestsellerů v jednotlivých tématech. Poslední dva roky se mění i tohle. Takže na nějaký masový upload už kašlu a nahrávám pouze jednotlivosti (a video) o jejichž potenciálu jsem přesvědčen. Podle mne dnes nemá na SS smysl nahrávat nic jiného kromě "tutovek". Na váš úspěch, nebo neúspěch má zásadní vliv nastavení vyhledávacího algoritmu a především štěstí na lepší licence. Jsem na "Šutru" téměř od začátku a myslím, že co jsem nedokázal doteď, už těžko napravím... Pro nové contributory to asi není nic moc optimistického, ale jsou i jiné fotobanky. Třeba na Adobe Fotolii je aktivita a počet uploadů jedním z klíčových faktorů.
+Marsan, +Pedro, +Ravennka Hodnocení: +3
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Marsan » 27. srpen 2016 10:52

Vždy je lepší naskakovat když se "vlak" rozjíždí, ale jde to i když jede, jen to chce umět :D i když teď asi chvilkama Ss i couvá :lol:
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Pedro » 27. srpen 2016 11:10

Host píše:Neexistuje žádný termín "rozjetí" prodejů. Silné a slabé měsíce má každý individuálně, podle obsahu portfolia, témat a především počtu bestsellerů v jednotlivých tématech...

Souhlasím z "Hostem", snažím se tvořit už jen, "kvalitní tutovky", kde tvorba trvá o něco déle, ale prodejnost je podstatně větší s šancí na bestseller. U rychloudělátek sice roste portfolio, ale nekvalita se odráží v malé návratnosti kupujících.
Jinak, tvorba a hlavně prodej videí mě zachránila před summer slowdown.
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod Host » 27. srpen 2016 11:15

Marsan píše:Vždy je lepší naskakovat když se "vlak" rozjíždí, ale jde to i když jede, jen to chce umět :D i když teď asi chvilkama Ss i couvá :lol:

Mne napadá srovnání s letadlem, se kterým se obnovené vedení firmy učí létat. V sestupném letu jim upadl knipl a zakutálel pod sedadlo. Teď se ho zoufale snaží namontovat, dřív než potkají zem. Ti co mají volné ruce, falšují záznamy o výšce (ekonomické výsledky) a hlásí rádiem (akcionářům) jaký je to krásný let. Němci v Rusku také neustupovali, jen zkracovali frontu a čekali na Wunderwaffe :D To, když jsem u těch metafor o Shutterstocku... :lol:
+Marsan Hodnocení: +1
Host

Příspěvekod ToM » 27. srpen 2016 12:01

Host píše:...Podle mne dnes nemá na SS smysl nahrávat nic jiného kromě "tutovek"....

nejsem na SS úplně od začátku, ale od 2009, což už taky něco znamená, ale tutovku dopředu pořád neumím vycítit, asi na to nemám smysl :( ale jinak s tím souhlasím

to s tím letadlem, to je pěkný

Marsan píše:...Jinak, tvorba a hlavně prodej videí mě zachránila před summer slowdown....

je tu víc lidí, co píše, že je video celkově zachraňuje. zajímalo by mě třeba jen obecně jaké. protože sem tam jsem také zkusil video, ale celkově s minimálním a konkrétně na SS s nulovým výsledkem
ToM

IP: 93.91.49.1xx

Příspěvekod Host » 27. srpen 2016 12:22

Z mé zkušenosti je u videa důležité chytit aspoň jeden bestseller a následně vytvořit portfolio ve stovkách kusů. Zpočátku mi tam také jen tak leželo pár desítek videí, která se začala prodávat až teprve po tom bestselleru. Až když se s něčím dostanete na viditelnou pozici, tak to začne být zajímavé. Je dobré se vyhnout hodně obsazeným tématům, jako jsou různá abstraktní pozadí (tedy pokud nejste génius). S jistotou prodáte věci natočené v tzv. Zlaté hodince a jakékoli emoce vyvolávající klipy...
+Pitju Hodnocení: +1
Host

Příspěvekod Pedro » 27. srpen 2016 17:31

Pedro píše:...Jinak, tvorba a hlavně prodej videí mě zachránila před summer slowdown....

ToM píše:je tu víc lidí, co píše, že je video celkově zachraňuje. zajímalo by mě třeba jen obecně jaké. protože sem tam jsem také zkusil video, ale celkově s minimálním a konkrétně na SS s nulovým výsledkem

Obecně asi nejde říct, která videa jsou nejvíce prodávaná. Dělám animovaná videa, různé žánry, ono je možná jedno jakou kategorii si vybereš. Podle mě je důležité to udělat co možná nejkvalitněji.
Prodávají si mi hlavně animace, nad kterými jsem strávil tvorbou nejvíce času ;)
Pedro

Reputace: +78

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock