shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 16. září 2016 17:12

vendakr píše:Tak jsem se vás chtěl zeptat na názory, jestli jde o protekci(nebo mají kontributory kamarády), že ostatním několika to vzali, nebo v čem to vězí. Ten, co je v marank na prvním místě byl přijat cca před týdnem a během týdne se dostal na první místo v top. To musí mít autor neskutečný vejvar z tohodle obrázku namalovaného za 2 minuty :-) Je jasné, že je to polaroid a to je duševní vlastnictví, ale tento nerovný boj mě trochu štve....

admin píše:Je to jen o náhodě a štěstí...

Ten Laners Icon, o kterém tu byla řeč, funguje na šutru od letoška, má 58 vektorů (nic, co by tady kdokoliv z místních nedokázal také) a je na 1343 pozici - a ani nespamuje. Pro srovnání, např místní kolega Banán, který funguje už řadu let, je na 6097 pozici.
Já si nestěžuji, nijak zvášť mi na tom nezáleží, ale neříkejte mi, že se jedná o náhodu a o štěstí - v loterii se dá (možná) vyhrát jednou, ale ne 58 krát. Spíš bych to viděl na nějakou insider aktivitu - takových podezřele úspěšných kontributorů by se dalo najít povícero.
Možná i to je jeden z důvodů pozvolného úpadku šutru.
+Bananaboy, +Pedro, +mszucs, +shalom3 Hodnocení: +4
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Bananaboy » 16. září 2016 17:56

Špinavosti sa odohrávajú v každom odvetví ľudskej činnosti, tak prečo by malo fotobankovanie byť výnimkou? Zrejme je to synovec nejakého veľkého zvieraťa, ktoré je niekde hodne vysoko. Buďme radi, že do zákulisia ich špinavostí radšej ani nevidíme, pretože by sme sa hodne divili aké čachre-machre sa tam odohrávajú. Vendakr-ovi nezobrali fotorámček aj bez problémovách keywordov, kdežto Laners Icon má pri fotorámiku "na drzovku" kľúčové slovo "polaroid" a pritom vektor nahral len nedávno, takže to nemôže byť zmenou pravidiel. U obrázkov monitoru, tabletu, mobilu má úplne v pohode kľúčové slová ako "iPad, iPhone, MacBook, iMac". Skúste ich k obrázku napísať vy. Proste na Shutterstocku sú si všetci rovní, ale niektorí sú si rovnejší. ;)
Nad tým ani nemá cenu sa rozčuľovať, pretože to nemôžeme nijako zmeniť a ani ovplyvniť. Keby to bol nejaký starý harcovník, ktorý má tisíce kvalitných súborov a generoval by Shutterstocku veľký zisk a oni by o neho nechceli príjsť a preferovali ho nad ostatných, tak by som to pochopil. Prečo ale takto zvýhodňujú hajzlíka s 58 vektormi, ktorý tam nie je ani rok a ktorému ešte doslovne horí "vajgel na stanici", to mi je záhada.
+Pedro, +mszucs Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod admin » 16. září 2016 19:08

Bananaboy píše:Špinavosti sa odohrávajú v každom odvetví ľudskej činnosti, tak prečo by malo fotobankovanie byť výnimkou? Zrejme je to synovec nejakého veľkého zvieraťa, ktoré je niekde hodne vysoko. Buďme radi, že do zákulisia ich špinavostí radšej ani nevidíme, pretože by sme sa hodne divili aké čachre-machre sa tam odohrávajú. Vendakr-ovi nezobrali fotorámček aj bez problémovách keywordov, kdežto Laners Icon má pri fotorámiku "na drzovku" kľúčové slovo "polaroid" a pritom vektor nahral len nedávno, takže to nemôže byť zmenou pravidiel. U obrázkov monitoru, tabletu, mobilu má úplne v pohode kľúčové slová ako "iPad, iPhone, MacBook, iMac". Skúste ich k obrázku napísať vy. Proste na Shutterstocku sú si všetci rovní, ale niektorí sú si rovnejší. ;)
Nad tým ani nemá cenu sa rozčuľovať, pretože to nemôžeme nijako zmeniť a ani ovplyvniť. Keby to bol nejaký starý harcovník, ktorý má tisíce kvalitných súborov a generoval by Shutterstocku veľký zisk a oni by o neho nechceli príjsť a preferovali ho nad ostatných, tak by som to pochopil. Prečo ale takto zvýhodňujú hajzlíka s 58 vektormi, ktorý tam nie je ani rok a ktorému ešte doslovne horí "vajgel na stanici", to mi je záhada.

Já nevím, proč za vším hledáte protekci... já myslím, že se jen trefil do poptávky a měl trochu štěstí:
  • má hodně pěkné portfolio - různorodé a vektory jsou kvalitní
  • začal někdy v červenci, několikrát se zde v diskuzích zmiňovalo, že začátečníci mají obecně protekci - jejich práce je na začátku trochu upřednostněna (pokud tomu tak je, tak s kvalitním portfoliem to dokáže dobře nakopnout)
  • v top 100 000 vektorech má 10 kousků - jo na velikost jeho portfolia je to hodně, ale má tam fakt kvalitní práce. Ale to ještě nic moc neznamená...

Ehm, tak teď nevím, zkusil jsem si jeho obrázky najít googlem a zatím všechny, které jsem zkusil jsou k dispozici i na Freepiku... tak nevím, trochu mi to zavání tím, že si jen stáhnul ilustrace z freepiku a láduje to na Shutterstock...
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod admin » 16. září 2016 19:14

Tak to nejvíc vypadá, že to je tak, jak jsem říkal - prostě stahuje obrázky z freepiku, umaže / přepíše něco a nahraje je na Shutter. Viz třeba http://www.freepik.com/free-vector/seo- ... 713337.htm
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Bananaboy » 16. září 2016 20:16

Každopádne je to nejaká "levárna". Má síce pekné vektory, ale ten úspech nie je priamo úmerný kvalite jeho prác. Možno moje vektory nie sú až tak pekné ako jeho, ale určite netvorím úplný odpad, takže až taký veľký rozdiel medzi nami by nemal byť.

Ak sťahuje obrázky z Freepiku a predáva ich na Shutterstocku, tak je to jasný unterwasserman a skôr, alebo neskôr mu na to príjdu. Za tú dobu si ale stihne nahrabať sympatickú sumičku peňazí. A keď mu zablokujú účet na Shutterstocku, tak nie je nič ľahšie ako vytvoriť si nový. Pozmeniť údaje na pase, alebo občianke je vo Photoshope otázkou pár minút.
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 16. září 2016 20:25

Bananaboy píše:Zrejme je to synovec nejakého veľkého zvieraťa, ktoré je niekde hodne vysoko.

To ne, na vysoké úrovni se levárny asi také dějí, ale trochu jiné. Tohle vidím na nového přítele večerní recepční - která ale zná hesla do systému.
+Lenka Hodnocení: +1
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod shalom3 » 16. září 2016 21:56

Řekla bych, že "schvalovací automat" je jistota. Jen tak ze srandy jsem tam nacpala jeden mírně upravený obrázek, který minule zamítli pro poorly execution. Než jsem se otočila, byl schválen. Tak jsem pokračovala tím, že jsem nahrála další, ke kterému chtěli před časem reference image. Zase okamžitě schválen.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 16. září 2016 22:01

Možná brzy vypozorujeme nějaký algoritmus, kdy to jde "hodným" schvalovačům a kdy vyhazovačům 8-)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 16. září 2016 22:04

No a už schválili i třetí obrázek, na reference image ani nestačili pomyslet :lol:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod soim » 16. září 2016 23:46

Návštěvník píše:Na SS všechno bylo, je a bude o followers. Když jich máte hodně, tak vám koupí i nové věci.

Tak to je pech, že zrušili follow button, kdo nenabral followers má do odvolání smůlu... Pokud nemá osvíceného zákazníka, který našel funkci follow naposledy navštívené "Recommended Artists Based on Recent Activity" :-D

http://www.shutterstock.com/follow.mhtml
soim

Reputace: +44

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock