Můj Youtube channel :)

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Můj Youtube channel :)

Příspěvekod PandaWild » 22. listopad 2016 18:44

Objasníš prosím blíže nám neznalým, co vlastně znamená cover video? To je že se vezme hotová písnička a k ní se doplní vlastní obraz, plus příp. navíc nějaký hudební nástroj nebo zpěv? Proč se tomu říká cover, k čemu to je?

Jinak, mně se to dost líbí. :-) Zdál se mi divný jen ten začátek při předehře, kdy Ty tam jen tak koukáš, tam se asi hodilo prostřihnout něco jiného. Ale jinak mně se ty střihy líbí. Dokonce i to jak držíš kameru nad sebou - vypadá to úchylně, ale dobře. :-)

Doporučuji zkusit si dávat pozor i na oči, kam se díváš. Člověk by si řekl že je celkem nedůležité kam koukne, ale ono to hodně působí. Např. v minulém videu působilo divně rušivě, když ses v jednu chvíli kouknul ven z okna. Nebo tady mě rušilo když v čase 1:29 jsi 2x krátce kouknul do kamery. Nevím proč a jak by to mělo být jinak, tak to jen sděluji jako osobní dojem. To jsou ale jen maličkosti jinak velmi dobrého videa. :-)
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Majk88 » 22. listopad 2016 18:48

cover je přewsně to co říkáš...že se vezme písnička kterou si předěláš dle svého....u mě to bylo tak že jsem si v programu Reaper, což je na profi střih videa...nahrál přímo z mého kytarového komba 3 kytary + basu...vše v tom programu spojil...nastavil equalizer, ..effekty apod...vyexportoval .. pak nahrál video a přesně muselo sedět do toho nahraného audia :)

JINAK OPRAVDU DÍKY MOC !! cením si každého pozitiva....pač mi to dává konečně smysl tohle dělat :) ... a jinak už si druhý kdo mi to s tou kamerou říká :) .. dám si na to příště pozor :)
+PandaWild Hodnocení: +1
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 22. listopad 2016 18:54

A nedělá někdo že nahraje celou skladbu, např. bicí a basu ve FruityLoops a k tomu reálná kytara a zpěv? Ale to už by pak asi nebyl cover a bylo by to o dost víc práce, co.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 22. listopad 2016 19:00

Určitě lepší než minule... akorát právě ten začátek je takovej dlouhej a Ty nevíš co dělat, čučíš po vejrech :mrgreen:

Možná bych zvolila nějakou zaručenou pecku, kterou každý zná a která se na youtube může vyhledávat často napříč světem. Tady dobrý, známá kapela, ale písničku vůbec neznám... a pokud to bude vypalovačka od začátku do konce, tak tim líp pro Tebe, protože budeš mít plné ruce práce a nebudeš mít čas řešit jak u toho vypadáš, kam koukat a tak =)

Na tom začátku koukáš náhodou nad kameru, a nebo tam máš nějaký tahák? :D
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Majk88 » 22. listopad 2016 19:02

:D koukám jak se říká do blba :D .... nemám taháky.. :D
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod PandaWild » 22. listopad 2016 19:26

Ravennka píše:...Možná bych zvolila nějakou zaručenou pecku, kterou každý zná...
I tahle Majkova cesta, volit méně známé věci, může být dobrá. Příliš známé věci jsou moc otřelé. Dává do toho svou osobnost a tím to může proslavit - jak se třeba proslavila neznámá Loituma jen díky hloupému pórku na YouTube. Hledal jsem na YouTube tu originální písničku a musím říct, že ta Majkova verze se mi líbí o dost víc, má zajímavý náboj.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 22. listopad 2016 19:40

Já to myslela na to, aby si k němu cestu našli lidi i mimo tady fórum... protože třeba když mi se něco líbí, tak ty covery docela hledám a když narazím na někoho dobrýho, tak si zkusím ještě tak 2 - 3, když se mi líbí všechno, tak si ho strčím do oblíbených, opalcuju ho a pak ho sleduju.

To je jak abstraktní pozadí - je jich mraky, ale stejně se prodávají každému. Minoritní téma můžu mít jenom já, ale bude ho hledat třeba 1 člověk za rok...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Majk88 » 22. listopad 2016 22:06

každý má svou pravdu....ještě jednou díky Vám moc ... za pozitivní komenty....moc mě to dneska potěšilo, ani nevíte jak....navíc ty ohlasy jsou i od neznámých lidí...takže jsem nadšený jak se to pohlo....jen škoda že mám pouze 121 odběratelů...moc lidí mě asi jen tak nenajde no ... ale určitě další video .. opět bude nějaký zajímavý cover :) ...

ps...napadá mě ... jelikož si aduio nahrávám předem..co takhle kdybych třeba měnil i lokace nahrávání videa (les, zahrada, nějaký kopec s dronem = poin of interest :) .... ?
+PandaWild Hodnocení: +1
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod PandaWild » 22. listopad 2016 22:43

Z Tebe bude profi tvůrce. :-) Hodně se mi tam líbí ten zvuk kytary. Hraješ dobře, kytara nemá chybu.

Když si to porovnávám s originální skladbou - oni mají sice zvuk perfektní, dokonalý, vyladěný a bez chybičky. Jenže v tom je současně i zádrhel. Hudební tvůrci se v tvorbě hudby časem zdokonalují, jenže taková hudba se časem stává příliš uniformní a plochá, ztrácí náboj který měla v době jejich nedokonalých začátků a tak lidé pak raději sahají po starších nedokonalých verzích, které ještě obsahovaly živost tvorby a ne strojovou dokonalost. Mně se Tvá verze líbí víc než originál, protože je netradiční, něco obsahuje, není to ten dokonalý klip jakých je miliony. Podle mne máš velkou šanci se tímto způsobem chytnout. :-)

To mi připomnělo - "Chocolate Rain" je také podobná velmi amatérská tvorba pro YouTube a přitom se to stal super hit s obrovskou sledovaností. :-) (protože i přes nedokonalost má vysoký náboj) Něco takového se Ti může také stát. ... A možná časem přejdeš z coverů na plnou vlastní interpretaci hudby (s podporou hudebních editorů).
PandaWild

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 22. listopad 2016 22:59

Hezká písnička, vůbec jsem jí neznal. Určitě jdeš správným směrem, o smysluplnosti těch předchozích pokusů jsem dost pochyboval, ale hudba má vždycky smysl. My jsme kdysi hráli u táboráků, ale youtube je samozřejmě mnohem lepší, nenačichneš kouřem, nezmokneš a hlavně tě může poslouchat mnohem víc lidí.
Ty se ale snažíš v jednom člověku nahradit celou kapelu a udělat to tak, aby to znělo více méně jako originál. To si ale raději místo toho pustím ten originál Dobrý cover je o tom, že sice hraješ cizí hudbu, ale hraješ jí úplně jinak a úplně po svém. Podívej se třeba, tady na toho. Se stejnou písní má za tři roky přes mega views.
Jak si to nahraješ dopředu a potom tam děláš video a šaškuješ tam s kytarou a tak, tak to vypadá strašně nevěrohodně a nemá to žádný náboj. Nešlo by prostě vzít kytaru a zahrát to a zazpívat? Já jsem možná poznamenaný těmi táboráky, ale unplugged je teď v módě a někde jsem četl, že většina rockových i metalových megahitů vznikla právě takhle.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse