PandaWild píše:Ještě mě napadá že to praní se hudby bude i proto, protože v originále jsou příliš intenzivní sóla (kytara a zpěv) a když to přebíjíš stejným stylem, tak pak necháš originál dost hlasitě aby zůstal být slyšet doprovod, ale dvě sóla stejně hlasitá se nesnesou, protože to hraješ trochu odlišně a tak se to místy navzájem hádá. Taková hudba s výrazným sólem není moc dobrá na coverování, leda že bys originál víc zeslabil za cenu vymizení doprovodu. Nejlíp vypadá, když do klidné hudby vpravíš drsný styl, tam se to dobře přebije novým.
Zkus příště před mixáží upravit originální hudbu s Audacity, kde s filtrem "Vocal Reduction and Isolation" můžeš potlačit sóla, protože ta jsou obvykle ve stereofonním středu. Myslím že tahle úprava by Ti pro coverování hodně pomohla. http://fotobanky.cz/editace-zvuku-audac ... lreduction
Zkoušel jsem upravit originál od Metallicy - když se ve filtru "Vocal Reduction and Isolation" nastavi režim "Remove Vocals" se Strength=1, Low Cut=400 a High Cut=4000, tak to docela úspěšně potlačí zpěv a v některých pasážích sólovou kytaru, aniž to nějak moc zkazí ostatní zvuk. Myslím že to by dost pomohlo. U téhle skladby to teda trochu potlačí i bicí, možná že by byl lepší slabší Strength, možná tak 0,5, kdy to vokály stáhne tak na polovinu, i to by bylo asi lepší.
Pando to je super !!!!! dííííky moc něco podobné jsem hledal !!! díky
a jj jak píšeš je to tím že doprovod je nahlas, aby byli slyšet bicí...bohužel na úkor všeho ostatního