základní postup

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: základní postup

Příspěvekod shalom3 » 13. prosinec 2016 12:24

Pro nahrávání na DT se mi jakž takž osvědčil tento postup.
- nahrát jpg přes ftp
- s určitým zpožděním nahrát stejnojmenné eps do složky additional, také přes ftp
- vyčkat (nejlépe pár hodin), páruje se to často nějak pomalu a někdy vůbec
- v administraci (unfinished) zařadit obrázky do kategorií, dole na konci je informace, zda je nahraný dodatečný formát. Pokud ano, tak obrázek odeslat, pokud ne (tj. soubory se nespárovaly - pak to hází tu chybu, jak píšeš), je tam tlačítko, kterým ten eps je potřeba znovu nalistovat na PC a nahrát.
Je to otravné, ale nic lepšího asi není.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 13. prosinec 2016 12:52

Já doporučuju pak na odesílání tu Dreams appku, schvalují to rychleji ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Anika » 13. prosinec 2016 13:12

Na Dreamstime není nutné posílat epsy zároveň, dá se to donahrát kdykoli. Klidně můžeš nahrát jen jpg, otagovat, poslat do fronty a pak tam nasypat k tomu vektory přes ftp nebo složitěji přes web rozhraní, obojí jde. Před schválením nebo i po schválení nebo třeba za půl roku, na tom nesejde. Schvalovacím procesem prochází každý zvlášť, vektor obvykle o pár dní později než jpg.
Všude jinde se to dává současně, někdy jako dva soubory, jinde v zipu.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod shalom3 » 13. prosinec 2016 13:26

To je fakt, že se tam dají nahrát vektory kdykoli v budoucnu. Ale celkem špatně se to dohledává, u kterého obrázku vektor chybí. Osobně to raději řeším hned, protože jinak jsem schopná i zapomenout ;)
shalom3

Příspěvekod vladov » 13. prosinec 2016 19:19

shalom3 píše:To je fakt, že se tam dají nahrát vektory kdykoli v budoucnu. Ale celkem špatně se to dohledává, u kterého obrázku vektor chybí. Osobně to raději řeším hned, protože jinak jsem schopná i zapomenout ;)

Podľa mňa práveže sa to vyhľadáva ľahko. Ak sa prepneš na záložky v management area, je tam aj záložka "Additional format" a tam ti zobrazí len tie súbory, kde vektory nie sú nahraté
vladov

Reputace: +4

Příspěvekod shalom3 » 13. prosinec 2016 21:29

Já vím, ale mám tam taky dost obrázků, ke kterým vektory nejsou - např. vytvořené v Texigenu. U některých abstraktních věcí se mi těžko po čase vzpomíná, zda k tomu byl vektor nebo to bylo jen jpg. No, a potom listovat ten eps někde hluboko v archivu, to mi nepřijde moc zábavné ;) .
+Lenka Hodnocení: +1
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 13. prosinec 2016 23:17

Ani nevím proč to odkládat na později, špatně se pak udržuje přehled. Přijde mi to nejjednodušší - přes FTP nahrát všechny JPG, a až se objeví všechny v Unfinished, tak se do složky Additional nahrají všechny EPS (stejného jména jako JPG). A až je v History vidět, že jsou všechny EPS v pořádku přiřazené k JPG, tak pak submitovat. Když se EPS nahrají dřív než jsou všechny JPG připravené v Unfinished tak hrozí nebezpečí, že se EPS zpracuje dřív než JPG a v tom případě se zahodí (nenalezen párový JPG) a pak může být nahrávání nespolehlivé.
+shalom3 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Fug4s » 14. prosinec 2016 11:38

Díky moc za všechny odpovědi, ještě se chci zeptat jestli mohu nahrávat fotky památek, známých míst jen tak nebo k tomu potřebuji souhlas? Děkuji
Fug4s

IP: 93.90.164.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 14. prosinec 2016 11:44

Nejjednodušší varianta je - nahrávej a co Ti vyhodí, to Ti vyhodí. Je to asi jednodušší, než si zjišťovat co můžeš a co ne. Taky co vezmou někde, nevezmou jinde :mrgreen: (např. hrady, zámky, zříceniny)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Fug4s » 14. prosinec 2016 14:05

Dobře, spíš mi šlo o to jestli mi to například neschválí a pak mě někdo zažaluje tady v ČR.
Fug4s

IP: 93.90.164.xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky