E-Shop v ČR?

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

E-Shop v ČR?

Příspěvekod Majk88 » 14. prosinec 2016 17:05

Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Pořád přemýšlím nad myšlenkou vlastního e-shopu s tričkama, plakátama,..atd...Možnost, kde tisknout bych měl...spíše se mě jedná o:

- jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost
- jestli se to vůbec vyplatí
- případně, jak začít

Motivy bych si tvořil vlastní, případně nějakým "pluginem" jestli to jde...odkazoval např. do mého portfolio, kde by se dala daná grafika implementovat např. na triko.

Zkoušel jsem Zazzle a Red...něco už si nepamatuju název :D ... ale tam ani ťuk :) ... tak nevím no ... díky za názory :)
Hodnocení: 0
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Re: E-Shop v ČR?

Příspěvekod PandaWild » 14. prosinec 2016 17:18

Zazzle, RedBubble ani ArtPal se mi jaksi neosvědčily, příliš pracné nahrávání a výsledky žádné. Ale osvědčil se mi FineArtAmerica, za rok 6 prodejů s celkovým ziskem 130 USD, to už mi celkem stojí za pokračování i další rok. Zrovna před týdnem se mi tam prodalo tričko. :D

fineartamerica.jpg
fineartamerica.jpg (36.35 KiB) Zobrazeno 5226 krát
+Bananaboy, +Lenka, +soim Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Majk88 » 14. prosinec 2016 17:31

Tak to je docela dobré bych řekl :) ... mrknu na to ...
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod Majk88 » 14. prosinec 2016 18:02

a kolik tam toho máš?....plus otázka další, kdy se ti prodal první kus? :)
+Lenka Hodnocení: +1
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod PandaWild » 14. prosinec 2016 18:25

Mám tam 2500 obrázků, které jsem tam nahrnul před rokem a od té doby na to už v podstatě nesáhl. Vstupní poplatek byl $30 (jinak by byl omezený počet obrázků jen na pár). Nahrávání sice není nejjednodušší (jen přes www po jednom), ale když se správně připraví implicitní nastavení, tak stačí už jen odklepávat odesílání - i to se dá zautomatizovat makrem (MacroGamer). V implicitním nastavení se připraví výchozí ceny - zvolil jsem 25% z jejich nákladové ceny (tj. 20% z koncové ceny), možná se dalo zvolit i víc bez poklesu prodejnosti. První prodej jsem měl po měsíci, ale prodeje jsou velmi náhodně. Prodalo se mi: pohlednice, pouzdro na mobil, 2 abstraktní obrazy (textury), povlečení a tričko.
PandaWild

Příspěvekod Majk88 » 14. prosinec 2016 18:29

díky za super odpověď :) ... těch 30 dollarů je ročně?.....plus na kolik obrázku jsem teď omezen?
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod PandaWild » 14. prosinec 2016 19:16

$30 je ročně. Jinak je omezení na 25 obrázků, ty jsou zdarma. Ale při tak malém počtu moc nevěřím že by se něco prodalo, to by musela být hodně kvalitní tvorba, nejlépe malířská nebo velmi dobré fotky.
PandaWild

Příspěvekod Hamin » 14. prosinec 2016 19:29

PandaWild píše:Zazzle, RedBubble ani ArtPal se mi jaksi neosvědčily, příliš pracné nahrávání a výsledky žádné. Ale osvědčil se mi FineArtAmerica, za rok 6 prodejů s celkovým ziskem 130 USD, to už mi celkem stojí za pokračování i další rok. Zrovna před týdnem se mi tam prodalo tričko. :D

fineartamerica.jpg

Já uase nedávno začal koketovat se Zazzlem a mám aktuálně cca každy druhý den nějaký prodej. nZatím to jsou ve finále jen drobné, ale prodává se. Zatím většinou jen balící papíry (to je před Vánoci asi terno. :) ), pak nějaké pohlednice a nedávno podložku pod myš :) Na FA jsem nahrál prvních 25 fotek a dál přemýšlím, jestli investovat 30 USD, nebo ne.

Pak už pár měsíců také zkouším Society6. Bez jakéhokoliv promování na sociálních sítích, zatím prodej 3 printů.
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod alohomora » 15. prosinec 2016 14:00

Ještě z českých znám tohle: http://www.croissart.cz/ (ale nejsem tam, tak nevím, jak se prodává ;) )
alohomora

Reputace: +3

Příspěvekod admin » 15. prosinec 2016 14:21

Obecně mi přijde, že prodej triček nemá moc smysl. Tedy kdybych věděl před cca 3mi lety (kdy jsem to zkoušel poprvé) to co dnes, tak bych se na to vykašlal.

Problém je v tom, že kromě času na navrhování musíte dvojnásobek takového času věnovat na marketing - ten za vás nikdo neudělá.

Zazzle - jsem tam, mám tam asi 50 motivů a reklama a marketing minimální a v průměru jeden prodej za měsíc. Kdybych se tomu věnoval více a trochu to propagoval, tak by byly výsledky zajímavější

Vlastní eshop
Zkoušel jsem t-shock.eu - je to bez starostí, ale provize minimální. Když máte z prodeje trička za 450,- cca 40 korun provizi, tak na marketing prostě nemáte prachy

Vlastní eshop zase přináší mnohem více starostí a času stráveného na řešení objednávek. Takže se to vyplatí až při větším množství zajímavých motivů.

Takže pokud to fakt chcete rozjet, tak nejprve nachystejte aspoň 100 POUŽITELNÝCH motivů, klidně ty nejlepší zašlete do různých soutěží (bastard, threadless a další), ať víte, jestli je o ně vůbec zájem.

Ale celkově si myslím, že se to moc nevyplatí. Na jednom tričku můžete mít maximálně 100 kč provizi, tak si spočťete, kolik jich musíte prodat, aby to bylo aspoň trochu zajímavé a taky se zamyslete, jak dlouho je budete navrhovat a že musíte věnovat několikanásobek času (nebo peněz) na propagaci.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse