základní postup

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: základní postup

Příspěvekod Ravennka » 14. prosinec 2016 14:21

Tady u nás je ta pravděpodobnost prakticky nulová. Maximálně jim napíšou, ať to stáhnou a Tobě to smažou.
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Fug4s » 14. prosinec 2016 14:35

Dobře, díky. Mám ty i fotky ze zahraničí ale zkusím a uvidím.
Fug4s

IP: 93.90.164.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Fug4s » 16. prosinec 2016 11:05

Zdravím,
ještě bych se chtěl zeptat na takovou blbost, ale rád bych měl všude maily stejné. U všech fotobank to jde změnit ale u 123RF to nemůžu najít. Není to nic důležitého, ale jestli jste se s tím někdo náhodou nepotkal. Díky
Fug4s

IP: 93.90.164.xx

Příspěvekod Noldo » 17. prosinec 2016 13:00

Zdravím,
nechcem zakladať ďalšiu podobnú tému, tak sa zdovolením priživím. O fotobankách som sa dozvedel skôr náhodou a rozhodol som sa vyskúšať či z mojich fotiek nebude nejaký hmotný úžitok.
Rozhodol som sa začať s najväčšou trojkou tj. Shutter, Fotolia a Dreamstime.
Registrácia prebehla bez väčších problémov a onedlho som už plný očakávania uploadoval nové fotky. Všade som sa dočítal, že niektorým sa pošťastilo skoro okamžite, že prvé predaje mali behom dní.
Bapriam ma znepokojuje, že žiaden môj obrázok na žiadnej fotobanke nemá ani jedno videnie.
Nedarí sa mi môj účet vygoogliť a keď hladám presné názvy fotiek tak iba máloktorú na fotobanke nájdem.

Robím niečo nesprávne, alebo som len nedočkavý ?
Uploadujem zatiaľ fotky, ktoré som mal v zásobe, netvoril som nič špeciálne pre stock, skúšal som aj zopár obrázkov z Textgen, ktoré mi boli prijaté(na fotolí zatiaľ), avšak stále žiadne videnie.
Link na moje portfolio, fotky by tam mali postupne pribúdať.
https://www.shutterstock.com/g/Michal+Cervenansky

Za akúkoľvek radu ďakujem.
Noldo

Reputace: +10

Příspěvekod PandaWild » 17. prosinec 2016 14:55

Za b) je správně, jsi nedočkavý. :-) Tvé fotky jsou tak nějak střed - jsou použitelné, ale díru s tím neuděláš. Takových běžných fotek je celkem dost. Máš zatím celkem malé množství, prodeje budou jen sem tam. Dál můžeš pokračovat buď ve zlepšování kvality, pak můžeš mít pravidelnější příjem při stovkách fotek, nebo zvyšovat množství při současné kvalitě, pak musíš mít spíš tisíce fotek pro stabilnější měsíční příjem.

Na počty zobrazení moc nehleď, to moc nevypovídá a spíš je to matoucí.
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Marsan » 17. prosinec 2016 15:15

Ty fotky co tam zatím máš, mají, podle mě, malý prodejní potenciál. Musíš přemýšlet jako kupec, prodavač, reklamní agent.... zapomeň na umění ;) Osobně bych viděl využití jen u té fotky s obilím, jinak je to tuctovka (neber to zle, sám jsem na tom stejně :lol: ) prostě kytiček v lepší kvalitě jsou mraky.
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod shalom3 » 17. prosinec 2016 16:21

Při takhle malinkém portfoliu bych viděla prodej spíš jako zázrak. Mohu potvrdit, že kytky moc na odbyt nejdou, resp. většina fb mi je ani neschválila (i když je také ráda fotím). Navíc fotografové to mají složitější, než kreslíři, protože fotek je už opravdu mnoho.
Chce to vytrvalost a rozhlížet se, co frčí.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Host » 17. prosinec 2016 17:02

Před pár lety by, se vší úctou, takové portfolio ani nemohlo vzniknout, protože by autor neprošel vstupním testem... Jenom to ukazuje kam Shutterstock míří. Pro autora by to vyhození z testu také bylo okamžitou zpětnou vazbou, která by mu dala šanci na zlepšení. Takhle bude autor znechucen nedostatkem prodejů a zákazníci zase přehrabováním se v takovém balastu... V konečném výsledku to neprospívá nikomu, jen Oringer může inzerovat nesmyslná čísla o milionech nových obrázků týdně... :cry:
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Marsan » 17. prosinec 2016 17:20

Host píše:Před pár lety by, se vší úctou, takové portfolio ani nemohlo vzniknout, protože by autor neprošel vstupním testem...

souhlasím, tohle by opravdu na přijetí dříve nestačilo. Autor ať to nebere špatně, není to myšleno zle, je to prostě fakt. Tohle "zatím" na prodeje nestačí.
a co se týká velikosti portfolia, tak z vlastní zkušenosti - já měl prodeje tak cca 30 $ při 200 fotkách
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod PandaWild » 17. prosinec 2016 17:34

Host píše:...Takhle bude autor znechucen nedostatkem prodejů...
Na tohle mají opatření ve zvýhodnění nových autorů ve vyhledávání, po nějakou dobu od přijetí.
PandaWild

Reputace: +2005

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky