Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod duben » 2. leden 2017 09:37

Jak by vypadal ohnostrj v Praze kdyby nebyla mlha ... aneb docela ta dehaze funkce ve photoshopu funguje :)
http://duben.org/fotografovani/novorocn ... ebyla-mlha
Hodnocení: 0
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod PandaWild » 2. leden 2017 09:50

Neznamená odmlhovatění jen úpravu úrovně černé? Alespoň tedy v 3D grafice se mlha dělá přičtením konstantní jasové složky (v závislosti na vzdálenosti).

U videa jsi asi zapomněl přepnout na manuální ostření, škoda.

Pozor máš tam legrační překlep, " o to víc ta mlha zabrzí". :-)

Pro fotobanky jsou nakonec lepší malé ohňostroje v malých městech nebo od lidí, protože na tyhle umělecké už by musel být PR.

Z toho videa by se dalo pěkně pro fotobanky využít to jedno místo, kde jsou velké výbuchy s rudou a bílou oblohou (3:44-3.55). To by se dalo pojmout jako velká exploze, skoro ani není poznat že to je ohňostroj.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod NadaK2 » 2. leden 2017 10:16

duben píše:Jak by vypadal ohnostrj v Praze kdyby nebyla mlha ... aneb docela ta dehaze funkce ve photoshopu funguje :)
http://duben.org/fotografovani/novorocn ... ebyla-mlha

Ahoj, také jsem tam byla a ohňostroj nafocen mizerně. Pls, koukám do Photoshopu, funkci Dehaze nemohu nikde najít. Je to standardní funkce nebo dokoupená?
Děkuji
NadaK2

Reputace: +4

Příspěvekod duben » 2. leden 2017 11:13

Pando odstraneni mlhy je podle meho nejaka kombinace urovne cerne, lokalniho kontrastu, navyseni saturace apod. Umi to z bile kase vytahnout opravdu hodne a posuvnikem na krivkach tohle neudelas.

NadaK2: dehaze je to v EN verzi nebo v Lightroomu myslim tesne nad profilem barevneho nastaveni pro RAW. U Photoshopu to najdes urcite pod Filtr - RAW - FX zalozka - dehaze resp. odstraneni oparu v CZ verzi. Viz. napriklad http://petapixel.com/2015/06/16/dehaze- ... lightroom/
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 2. leden 2017 11:36

PandaWild píše:Pro fotobanky jsou nakonec lepší malé ohňostroje v malých městech nebo od lidí, protože na tyhle umělecké už by musel být PR.

Mně se celkem dobře podávají novoroční pražské ohňostroje z minulých let, hlavně 2014 - PR po mně nikdo nikdy nechtěl. Letos jsem byl ale na tak blbém místě, že jsem neviděl vůbec nic.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod duben » 3. leden 2017 09:05

Tak jsem nakonec prece jenom ty fotka na fotobanky nahral jeste v noci probehlo schvaleni a rano uz mam dve prodane. To neni spatne na to, ze byl ohnostroj v mlze a nebylo z nej nic videt.

Pando zatim jsem se nesetkal s tim, ze by nejaka fotobanka chtela na ohnostroj PR, ale taky jsem to pred par lety zvazoval, jestli to tam davat.
duben

Příspěvekod PandaWild » 3. leden 2017 09:19

Ty máš na snímači nějaký kaz nebo proč je v tom videu přesně uprostřed trvale bílá tečka?

Asi jim tyhle ohňostroje nepřipadají být dostatečně umělecké. Po mně to sice také zatím nechtěli, ale psalo se že u některých uměleckých ohňostrojů to už vyžadují.
PandaWild

Příspěvekod duben » 3. leden 2017 09:40

Mam tam asi jeden vadny pixel, na fotkach je vetsinou zeleny a odstranenim sumu je hned pryc, ve videu jsem si ho zatim nevsiml, mel jsem za to ze tam ho komprese videa schova ... ale asi ne.
duben

Příspěvekod PandaWild » 3. leden 2017 10:41

Komprese videa z něho dokonce chvílemi dělá šedý čtvereček 8x8 pixelů. Ale na fotobance jim to asi nevadilo. Mělo by to jít odstranit filtry co se používají na odstranění loga - předloží se jim obrázek s maskou kazu a on to místo prolne ze sousedních pixelů. Tedy bude tam rozmazání, ale ve velikosti 1 pixel to není poznat. (někde bych měl mít i program co jsem si dělal na starý foťák, aby mi korigoval kazy)
+duben Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod duben » 3. leden 2017 11:28

Do fotobank z tohohle fotaku posledni dobou videa nenahravam. Vetsinou tocim spis na mobil, ma 4k video a prijde mi ze barevne i vyzniva lepe, sice nema zoom, ale na to co natacim se to hodi vic. Navic vetsinou delam posledni dobou videa spis pro Youtube nez pro fotobanky.
duben

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse