Znáte někdo MotionElements?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Znáte někdo MotionElements?

Příspěvekod shalom3 » 21. listopad 2016 21:04

Také to vidím spíše tak, že zvýšit ceny znamená potenciální snížení prodejů a zároveň uvolnění místa pro konkurenci. Proto jsem se zaregistrovala na Videoblocks a také zvažuji registraci na MotionElements. I kdyby tam ze začátku prodeje nebyly, tak se to může změnit. Nahrát na Videoblocks jde snadno, člověku tedy moc práce nepřidělá, pokud nahrává ještě na novější fb. Čas se dá ušetřit spíše tím, když se vypustí dlouhodobě nevýdělečné fb.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 15. prosinec 2016 18:33

Dorazila mi první výplata z MotionElements, v hodnotě 5 USD. :D Divím se že posílají i tak malé částky, musí na tom prodělávat na poplatcích. Za první 4 týdny tam mám 2 prodeje se ziskem 12,50 USD (druhý prodej 7,50 bude v další výplatě). Zatím je to na vážkách zda se fotobanka vyplatí, možná to klesne a možná se to teprve rozjede. Po Novém roce zkusím zvýšit ceny, teď mám jen minimální - pokud to četnost prodejů nesníží, tak s vyššími cenami by to mohlo být mnohem zajímavější. Mohla by se dát vyladit optimální cenová hladina pro maximální zisk.
+Bananaboy, +Pedro Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Bananaboy » 15. prosinec 2016 19:01

Gratulejšn! :D

Ja mám tak akurát zatiaľ len spústu views. Ako vždy..., každý len očumuje. Najočumovanejšie video má 17 views. Už by si ho mohol niektorý z očumovačov tiež aj kúpiť. :lol:
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 3. leden 2017 12:09

Také jsem se zaregistrovala na tuto fb. Chci se zeptat, máte aktuálně zkušenosti s uploadem přes FTP? Já jsem tam nahrála něco přes Stocksubmitter už asi před několika dny a není tam vidět vůbec nic. Předtím jsem tam nahrávala něco přes webové rozhraní a to se tam zobrazilo, i když myslím s nějakým zpožděním. Každé video jsem oklíčovala, pak jsem potvrdila odeslání. Některá se objevila prakticky hned jako published, jiná jsem tam musela odesílat opakovaně.
Já se tam nějak neorientuji v tom, co se vlastně při zpracování děje. Očekávala bych, že ta odeslaná videa budou v processing (nebo případně failed), ale tam nikdy nic nebylo.
shalom3

Příspěvekod PandaWild » 3. leden 2017 12:24

Přes FTP to nahrávám přes adresu ftps://ftp.motionelements.com, protože z té doporučené evropské adresy se mi to tam neobjevovalo ani po více dnech. Z téhle adresy se to tam objeví max. během pár minut, výjimečně to jednou trvalo pár hodin.

Když se to dá publikovat, tak nejdříve generuje náhled videa. Do té doby je stále v Unpublished a u videa je napsané "Pending Preview". Před měsícem trvalo vygenerování náhledu 1 až 3 dny než se to opravdu publikovalo. Teď je tam asi nějaký moc velký nával a příliš dlouhá fronta čekatelů, protože mi tam čekají videa na náhled už týden.

Jo a - za prosinec jsem tam měl 7 prodejů, earnings 35 USD. Tak čekám jaký bude další měsíc, zda se prodávalo jen protože to byly novinky nebo zda to tam bude běžné (v tom případě by se to vyplatilo). Zatím od 22.12. žádný prodej, tak nevím, asi ty prodeje nebudou běžně.
Naposledy upravil PandaWild dne 3. leden 2017 12:48, celkově upraveno 1
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 3. leden 2017 12:43

Aha, díky za odpověď. Zkusím tedy tu adresu.
35 USD za měsíc není marné, ten poslední čas v prosinci stejně nebyl globálně na prodeje tak silný. Já jsem tam videa soukala právě tak po tom 20. prosinci a zatím se neprodalo nic, tak uvidím. Zatím tam mám necelou stovku uploadů.
shalom3

Příspěvekod Hamin » 3. leden 2017 14:19

PandaWild píše:Přes FTP to nahrávám přes adresu ftps://ftp.motionelements.com, protože z té doporučené evropské adresy se mi to tam neobjevovalo ani po více dnech. Z téhle adresy se to tam objeví max. během pár minut, výjimečně to jednou trvalo pár hodin.

Když se to dá publikovat, tak nejdříve generuje náhled videa. Do té doby je stále v Unpublished a u videa je napsané "Pending Preview". Před měsícem trvalo vygenerování náhledu 1 až 3 dny než se to opravdu publikovalo. Teď je tam asi nějaký moc velký nával a příliš dlouhá fronta čekatelů, protože mi tam čekají videa na náhled už týden.

Jo a - za prosinec jsem tam měl 7 prodejů, earnings 35 USD. Tak čekám jaký bude další měsíc, zda se prodávalo jen protože to byly novinky nebo zda to tam bude běžné (v tom případě by se to vyplatilo). Zatím od 22.12. žádný prodej, tak nevím, asi ty prodeje nebudou běžně.

Slušný výkon v prodejích. A to se vše týká FullHD videí, nebo se ti prodávají i nízká rozlišení ?
Já dostal před koncem roku první contributorský metál. Stal jsem se "HERO" na Motionu.. :)
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod PandaWild » 3. leden 2017 14:51

Prodávaly se mi FullHD a HD, menší ne, ale já mám nastavené dost nízké ceny. Škoda že není vidět počet stažení free věcí, docela by mě zajímalo jestli to někdo využívá.

Připadá mi, že Hero dali v prosinci všem, co aspoň něco prodali. Spíš jako propagaci aby lidi přiměli nahrávat exkluzivně a získat tak propagaci na titulní stránce.
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 4. leden 2017 08:23

Konečně se mi náhledy videí vygenerovaly a videa se publikovala, trvalo to asi 8 dní. Zřejmě je to nárůstem submitů na MotionElements, asi se to bude spíš prodlužovat.

Dobrá myšlenka jsou ty kolekce tam - sdružení souvisejících videí do kolekcí a prodej za sníženou cenu. Zkusil jsem sestavit kolekce a čekám zda se také nějaká prodá.

... Hm, odsouhlasil jsem teď účast na Value-added programu, kdy oni z videí vygenerují obrázky a animované GIF, které budou prodávat, a až po potvrzení napsali, že to bude k dispozici až v červnu 2017 po spuštění subscription programu. Tak to je asi teď k ničemu.
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 4. leden 2017 14:28

Taky jsem Vlue added potvrdila, ale na konci byl řádek, kde se praví
The content will be available for sale once the image subscription plan is launched (estimated early Jan 2017).
Mailem neposlali nic - odkud máš tu informaci o červnu?
Ale asi se tím nic nezkazí, kdo dřív přijde, tak možná i dřív mele ;) . Přijde mi to jako docela zajímavý nápad.
shalom3

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě