shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Jakub11 » 1. únor 2017 13:26

Prihodil som aj ďalšiu várku a stále nič. Pritom fotolia/bigstock za pár hod schválené. A to som si dal predsavzatie, že budem nahrávať častejšie :D
Hodnocení: 0
Jakub11

IP: 31.192.95.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 1. únor 2017 15:26

Navstevnik_3 píše:A zkousel jsi to z pozice nakupujiciho? Ja na SS i dost nakupuju a pri dotazech mi vysledky prijdou OK - jak podobne, tak dalsi od autora apod. Za me tedy zmeny jako pro nakup OK.

Na druhou stranu kdyz si zobrazim nejake veci co prodavam, tak uz tam sem tam jsou v podobnych veci co bych necekal. Takze me to vede spis k zaveru, ze bych mel zapracovat na titulku a KW :) Ne vzdy za to muze nekdo jiny...

To mě velmi zajímá... Máte celoroční předplatné??? Jak dlouho předplatné máte??? To, co vidím já, nebo viděli někteří bývalí zákazníci Šutru, se velmi liší od vašeho pozitivismu. Stahování vám fungovalo a funguje bezchybně??? Podpora s vámi komunikuje a řeší případné problémy??? Nejste náhodou nějak příbuzný Jona Oringera??? :mrgreen:
+Ravennka Hodnocení: +1
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Navstevnik_3 » 1. únor 2017 20:36

Nakupuju malo, za rok 2016 cca 7500Kč, obrazky klasika po 5 po 39E. Takze asi nejsem optimalni tester funkcnosti, ale co mohu soudit, tak jsem nikdy nemel problem. Podporu jsem resit nemusel. Najdu foto, stahnu a pouziju. Na SS nakupuju asi 5 let timto stylem. Mezi tim odzkouseno jeste DT a kdysi DPC a pixmac a na ss jsem zustal. Nemyslel jsem to jako reklamu na SS, jen ze to vidim z obou stran, jako nakupujici i prodavajici.
Navstevnik_3

IP: 188.122.208.1xx

Příspěvekod admin » 1. únor 2017 20:39

Tak nějak mám pocit, že Shutterstock přestal inzerovat, nebo celkově něco provedl s marketingem.
Proč si myslím, že to je něco globálnějšího:

- prodeje za leden mi na Shutteru oproti loňskému lednu klesly na 50 procent
- prodeje na Bigstocku mi meziměsíčnbě také klesly o 50 procent, oproti lednu 2016 na 30 procent
- podle webu m-rank.net si vedu dobře, poslední dobou hodně posiluji, takže snížené prodeje se nejspíše netýkají jen mě

Pozorujete také něco podobného?
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Host » 1. únor 2017 21:37

admin píše:Tak nějak mám pocit, že Shutterstock přestal inzerovat, nebo celkově něco provedl s marketingem.

- prodeje na Bigstocku mi meziměsíčnbě také klesly o 50 procent, oproti lednu 2016 na 30 procent
- podle webu m-rank.net si vedu dobře, poslední dobou hodně posiluji, takže snížené prodeje se nejspíše netýkají jen mě

Uff, tak takovou ránu jsem zatím neobdržel... Výdělky na Šutru mi meziročně klesly o 20% a Bigstock cca také tak. Počty prodejů (subs) klesly mnohem výrazněji, ale výdělek zachraňují videa a jednorázové lepší licence. Ostatní fotobanky mi rostou po všech stránkách s vyjímkou Istocku, který stagnuje. Nejvýrazněji stoupá Fotolia a Dreamstime. Takže si nemyslím, že by byl problém mezi mou klávesnicí a židlí... ;) Na Šutru jsem skoro od začátku. Všichni moji známí kolegové fotobankéři to mají velmi podobné.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Marsan » 1. únor 2017 22:22

oproti loňskému lednu se mi zvedly prodeje na Ss o 129%, na Ss od roku 2011 portfolio cca 5200 fotek.
Za poslední dva roky jsem výrazně zvedl portfolio (z cca 500 fotek na současný stav) Vzhledem k těmto skutečnostem to považuji za náhodný úspěch začátečníka, ale potěší ;)
celkově FB oproti lednu 2016 + 121%
FB se tak staly v minulém roce velmi, velmi ... výrazným pomocníkem ve splácení hypotéky. :D
zatím jdu nahoru... ale je mi jasný, že ten vršek mi jde naproti... :(
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Návštěvník » 2. únor 2017 00:05

admin píše:Tak nějak mám pocit, že Shutterstock přestal inzerovat, nebo celkově něco provedl s marketingem.

Bohužel to mám podobně, podle m-rank.net jsme na tom s rankem a pozicí cca stejně a za leden mám také pokles o cca 50%... Jinak Fotolia pokles o 10%, ale poslední dva týdny jde docela nahoru.
Návštěvník

IP: 89.103.186.xx

Příspěvekod jarin13 » 2. únor 2017 07:43

Trueblackheart píše:Taky se vám v earnigs summary změnily tabulky ? Je to nějaký celý vzhůru nohama :)

taky uz to mam otoceny...
jarin13

Příspěvekod Bananaboy » 2. únor 2017 08:30

M-ranku ja už neverím ani trošku. Momentálne mám rank 0 a počet vektorov v top tiež 0. Podľa nich ako keby som na Shutterstocku ani nebol. Pritom fungujem tak isto ako za starých čias. Normálne pridávam nové ilustrácie, normálne sa predáva (tak O.K., trochu menej ako kedysi, ale ešte stále sa predáva ;) ), proste všetko beží skoro tak isto ako keď som mal vyšší rank a mal vektory v top. Myslím, že m-rank nemá žiadny "vliv na funkci rostlináře". :lol:
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod Hamin » 2. únor 2017 08:59

Tak další vychytávka na SS je na světě.. :cry:
Schválně se koukněte, jak vám vymazali u fotek keywordy a nechali jen ty, podle kterých se daná fotka již prodala, tedy ty, které můžete vidět u dané fotky v Image Gallery Stats.

Takže např u mé fotky, která se prodala jen jednou a to dle vyhledaného Keywordu "Gran Canaria" zůstalo pouze toto klíčové slovo.. A to už nikoho nezajímá, že vlastně ústřední motiv fotky je malý přístav v Las Palmas s malými čluny... Takže všechny důležité keywords jako "Las Palmas, boat, port, canary, spain, islands, travel, harbor ... " jsou FUČ ! :o
A u fotek, které se nikdy neprodaly, jsou keywords všechny.

A ještě další hezký příspěvek. Testují další nové cenové balíčky pro nakupující, takže zřejmě sníženy ceny pro contributora při prodeji za zvýhodněné malé předplatné.. : https://forums.submit.shutterstock.com/ ... /?pl=SubGF
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock