Challenge 50ks / týden

Re: Challenge 50ks / týden

Příspěvekod castyhost » 6. březen 2017 12:39

a někdo má rád sušený houby :-D
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.162.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod duben » 6. březen 2017 13:44

Majk88 píše:Čau, já už delší dobu sleduju tvoji tvorbu a strašně se mi líbí .... Dokážeš mi poradit? ...jak hledáš potencionální fotku?.. v Zoo nebo v přírodě? ... jinak mám Canon EOS M3 zatím se setovým objektivem....případně jaký objektiv dokoupit?...díky za rady :)

Díky za pochvalu, jsem rád že se moje fotky líbí.

To je hodně různé, často fotím se sokolnickými zvířaty, jsou alespoň částečně ochočená, dají se nastavit do vhodného prostředí, akorát za to platíš ať už formou workshopu (pár tisíc za víkend), ale tam k tomu máš i různé rady jak fotit, zvíře máš v odpovídajícím biotopu apod., tak se dá řešit i individuální focení, když víš komu říct, ale pak už za den focení dáš o dost víc peněz.

Často a rád taky chodím do zoo, tam musíš řešit jak to nafotit, aby to nebylo s klecí, nevhodným pozadím, vyrovnat se s podmínkami typu focení přes sklo, špatný úhel. Ale zase většinou máš ta zvířata v dobré vzdálenost a pokud si počkáš kolem 30-60 minut u výběhu, odpozoruješ jak se zvíře chová a jak reaguje, tak pak víš kdy se připravit na nějaký zajímavý moment.

Taky sem tam chodím do přírody, pak je dobré vědět, kde jsou zvířata zvyklá na lidi a skoro se jich nebojí, třeba mladoboleslavské veverky a syslové, nebo rýzné nutrie ve městě, ptáci na stromech v parku, kachny na rybníce apod. Nebo musíš vědět jak se zamaskovat, kde to dává smysl a taky jak to udělat abys zvířata neohrozil, třeba aby mláďata nenačichla pachem, abys na ně nenavedl predátory a podobně.

Dobré pro začátky máš ty workshopy, zoo a domácí nebo na lidi zvyklá "divoká" zvířata.

Obecne potrebujes spis dlouhe sklo s velkou svetelnosti a idealne v kombinaci s fotakem co umi vysoke ISO. Coz zrovna Canon M obavam se moc nesplnuje. I na nizke ISO se celkem da fotit, ale malokdy pokud nejde o makro fotku fotim pod ohnicko 200mm, spis vic. Pro Canon M takove sklo neni, resp. je nejaky manualni objektiv, ale to na zvirata v pohybu nebude moc fungovat. Pak uz ti zbyva jen redukce na APC/FF skla. Vim ze Canon mival driv 200/2.8 kolem 13-15 tisic. Nevim jestli se neco takoveho v tehle cene porad dela, pripadne koukni na bazar, ale ta dvoustovka s touhle svetelnosti by na zvirata mohla byt docela fajn.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Majk88 » 6. březen 2017 14:11

duben píše:
Majk88 píše:Čau, já už delší dobu sleduju tvoji tvorbu a strašně se mi líbí .... Dokážeš mi poradit? ...jak hledáš potencionální fotku?.. v Zoo nebo v přírodě? ... jinak mám Canon EOS M3 zatím se setovým objektivem....případně jaký objektiv dokoupit?...díky za rady :)

Díky za pochvalu, jsem rád že se moje fotky líbí.

To je hodně různé, často fotím se sokolnickými zvířaty, jsou alespoň částečně ochočená, dají se nastavit do vhodného prostředí, akorát za to platíš ať už formou workshopu (pár tisíc za víkend), ale tam k tomu máš i různé rady jak fotit, zvíře máš v odpovídajícím biotopu apod., tak se dá řešit i individuální focení, když víš komu říct, ale pak už za den focení dáš o dost víc peněz.

Často a rád taky chodím do zoo, tam musíš řešit jak to nafotit, aby to nebylo s klecí, nevhodným pozadím, vyrovnat se s podmínkami typu focení přes sklo, špatný úhel. Ale zase většinou máš ta zvířata v dobré vzdálenost a pokud si počkáš kolem 30-60 minut u výběhu, odpozoruješ jak se zvíře chová a jak reaguje, tak pak víš kdy se připravit na nějaký zajímavý moment.

Taky sem tam chodím do přírody, pak je dobré vědět, kde jsou zvířata zvyklá na lidi a skoro se jich nebojí, třeba mladoboleslavské veverky a syslové, nebo rýzné nutrie ve městě, ptáci na stromech v parku, kachny na rybníce apod. Nebo musíš vědět jak se zamaskovat, kde to dává smysl a taky jak to udělat abys zvířata neohrozil, třeba aby mláďata nenačichla pachem, abys na ně nenavedl predátory a podobně.

Dobré pro začátky máš ty workshopy, zoo a domácí nebo na lidi zvyklá "divoká" zvířata.

Obecne potrebujes spis dlouhe sklo s velkou svetelnosti a idealne v kombinaci s fotakem co umi vysoke ISO. Coz zrovna Canon M obavam se moc nesplnuje. I na nizke ISO se celkem da fotit, ale malokdy pokud nejde o makro fotku fotim pod ohnicko 200mm, spis vic. Pro Canon M takove sklo neni, resp. je nejaky manualni objektiv, ale to na zvirata v pohybu nebude moc fungovat. Pak uz ti zbyva jen redukce na APC/FF skla. Vim ze Canon mival driv 200/2.8 kolem 13-15 tisic. Nevim jestli se neco takoveho v tehle cene porad dela, pripadne koukni na bazar, ale ta dvoustovka s touhle svetelnosti by na zvirata mohla byt docela fajn.

Super díky moc za rady. Jj s tím Canonem je problém no...moc možností není..jdu se podívat na ty objektivy...pro začátek bych zkusil asi ZOO ... :)
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Příspěvekod Majk88 » 6. březen 2017 14:14

www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Příspěvekod duben » 6. březen 2017 14:21

6.3 je moc tmave, hledej spis pevne sklo a f4 max. Na APC chipu s tim 6.3 prakticky zapomen na nejak rozmazane pozadi a mimo slunecne dny si bez stativu moc neskrtnes, coz je na zvirata hodne spatne.

Ja tedy v zoo obcas fotim na Nikon D90 sobjektivem 18-200 3.5-5.6, ale je to spis takove cvakani kdyz jdu s detmi a nemuzu tahat poradny objektiv. Zazraky se s tim neudelaji. Leze z toho pak neco takoveho https://500px.com/photo/184604483/have- ... slav-duben
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Příspěvekod duben » 6. březen 2017 14:31

duben píše:Leze z toho pak neco takoveho https://500px.com/photo/184604483/have- ... slav-duben

Oprava to bylo focene 300/f4, co leze z te 18-200 mam asi jen na fotobankach, tohle je myslim tim objektivem https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... r0ma9A-1-0
duben

Příspěvekod Lenka » 6. březen 2017 14:45

Když jsme u těch koláží, po dlouhý době pár pokusů z této kategorie "tvorby", zatím prolezly dva:

eu.fotolia.com/id/139315038

eu.fotolia.com/id/139315109

Kdyby to někdo omylem koupil, dám vědět. :lol:
+PandaWild Hodnocení: +1
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 6. březen 2017 14:52

Ty vypadají dostatečně ujetě, to by mohl někdo koupit. :D
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 6. březen 2017 15:11

Snažím se vcítit do zákazníka. Představuju si, jak kolem mě na růžovém obláčku plují hesla jako "probuďte se" "chcete na světě mír a bezpečnost?" a "kdykoli masturbuješ, musí pánbůh zabít jedno koťátko" a jde to samo. :-D Je to fakt jen o té drzosti. A neumím to moc keywordovat, ale to přijde. :lol: Tyjo, to by bylo dobrý videjko. :lol:
+Baldion, +PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +3
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod duben » 6. březen 2017 15:37

Lenka píše:Snažím se vcítit do zákazníka. Představuju si, jak kolem mě na růžovém obláčku plují hesla jako "probuďte se" "chcete na světě mír a bezpečnost?" a "kdykoli masturbuješ, musí pánbůh zabít jedno koťátko" a jde to samo. :-D Je to fakt jen o té drzosti. A neumím to moc keywordovat, ale to přijde. :lol: Tyjo, to by bylo dobrý videjko. :lol:

Chapu to spravne ze ty budes masturbovat, potrebujes asistenci od nekoho kdo to bude natacet a pak taky nekoho kdo pri tom bude nekde soucasne zabijet kotatko? A zbytek fotobankeru tam bude behat s napisy mir, bezpecnost, probudte se ... jak to tak vidim, to zvladneme natocit na fotobankovem srazu ne? Tam bude dost komparzistu i kameramanu. Kdo vezme kotatko? :D :D :D
+Baldion, +GreatWhite, +Lenka, +PandaWild, +sedmicka7a, +shalom3 Hodnocení: +6
duben

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock