Další ukradené ilustrace

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Další ukradené ilustrace

Příspěvekod ivusakzkrabice » 7. duben 2017 14:16

prej ho snědli..
no nic, druhá ostuda pro Hradec.. ehm, myslím tím severní předměstí Pardubic samosebou :D
z Pardubic jen hlásím, že ostuda tohoto města vždy potěší :lol:
+Baldion, +Ravennka Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Fug4s » 8. duben 2017 09:23

Ahoj, nechci zakládat extra vlákno, tak se připojím tady. Mám dotaz: při schvalování na Deviantartu jsem se dostal k velice pěknému stocku. Líbil se mi a tak jsem kontaktoval majitele že bych ho chtěl použít a že prodávám na FB. Čekal jsem že mi napíše že jsem se zbláznil, ale on mi napsal že není problém. A teď ten dotaz. Když použiji jeho ilustraci můžou mi na FB zablokovat účet že jsem použil cizí práci? Kontrolují to contributoři? Nebo vyloženě poslat majiteli ilustrace Model release a ten pak připojit? Říkám si že když on je s tím ztotožněný tak snad někdo jinej mě neudá? Jak postupovat, máte s tím někdo zkušenost? Děkuji
Hodnocení: 0
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Anika » 8. duben 2017 11:46

Z hlediska fotobank to nesmíš použít, je to risk a může se to těžce nevyplatit, i když je autor svolný. Všechno musí být tvoje práce snad s vyjímkou fotek NASA. A udat tě může kdokoli, kdo to zjistí, většinu autorů z fotobank obvykle naštve, když někdo používá cizí díla. Jak by mohli vědět, že to máš s autorem domluvené. Je to proti pravidlům fotobank.
+Marsan, +PandaWild Hodnocení: +2
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Fug4s » 8. duben 2017 17:57

Aniko, děkuji ještě to tedy rozmyslím ale nejspíš tedy nepoužiji. Jedině opravdu poslat model release, jestli by ho vůbec uznaly.
Hodnocení: 0
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Baldion » 8. duben 2017 18:19

Model release v tomhle případě (domnívám se) nepomůže. Ta je pro modela, ale autorem fotky musíš být ty. Snad by pomohla smlouva ohledně nakládání s majetkovými právy.
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
Baldion

Reputace: +131

Předchozí

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse