Výběr kompaktu na kolo.

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Výběr kompaktu na kolo.

Příspěvekod aaron007 » 12. duben 2017 08:11

Již delší dobu odkládám nákup kompaktu na vyjížďky s kolem a na stálé nošení. Uvažoval jsem o Nikonu DL 2485, ale ten nakonec vůbec nebude vyráběn.
Chtěl bych světelný, se 4K videem, stačí menší rozsah zoomu a popřípadě s výklopným displejem.
Máte někdo PANASONIC LUMIX DMC-LX100.
Nesplňuje úplně vše, ale píše se o něm jako o slušném za rozumnou cenu.
Některé fotobanky mají seznam fotoaparátů, které akceptují. Nevíte, kde ten seznam najdu?
Myslím si , že podobné téma bude zajímat s nastávajícím jarem víc fotobankéřů a také hledají k zrcadlovce kvalitní malý kompakt a proto jsem otevřel nové téma.
Děkuji za každou radu.
Hodnocení: 0
aaron007

IP: 85.70.153.1xx

Reputace: 0

Re: Výběr kompaktu na kolo.

Příspěvekod castyhost » 12. duben 2017 08:19

nic lepsiho, tj chip vs rozliseni vs objektiv ted na trhu není a jeste chvili nebude
castyhost

IP: 92.240.162.1xx

Příspěvekod Miky » 12. duben 2017 08:38

Minuly rok jsem si poridil 4K kamerku/fotak Panasonic Lumix GX80 + Lumix G macro 30mm objektiv a jsem naprosto spokojeny.
Kvalita videi je lepsi nez z me full frame zrcadlovky a navic tanhle kamerka patri mezi prvni na svete u kterych opravdu funguje dvojita(telo+objektiv) mechanicka stabilizace 4K videa!
Natocit stabilni 4K video bez stativu jen tak z ruky uz neni takovy problem. 8-)

https://www.youtube.com/watch?v=S_AmT8UTzko

https://www.panasonic.com/cz/consumer/f ... -gx80.html

https://www.panasonic.com/cz/consumer/f ... s030e.html
+Pedro Hodnocení: +1
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod duben » 12. duben 2017 10:23

Já jsem před pár lety na kolo a pro výlety kupoval Nikon J1 s tím, že to bude jako kompakt a v případě potřeby přes redukci napojím i FF skla. Ve výsledku na sport beru už jen mobil. 4k umí dobře, stativ na mobil se vejde do brašny na kole, pokud se s ním chci vůbec tahat, fotí to v pohodě a fotobanky mi fotky z mobilu berou. Na makro používám tohle fotorady.cz/focalprice/3v1-makro-rybi-oko-a-sirkokouhly-objektiv-pro-mobily a i s tím nafocené fotky mi fotobanky fotky berou.

Mobil používám i pro navigaci, timelapse focení a díky tomu že je to telefon, tak nemusím hlídat další zařízení které má mít nabitou baterku, po výletu se to synchronizuje na dropbox a nabíjet se to dá i z powerbanky a to klidně při focení. Akorát to nemá ten optický zoom.

Pokud plánuju že přece jen budu trochu víc fotit, tak holt hodím do batohu malou zrcadlovku s pořádným objektivem ... tedy udělal bych to kdyby ... reálně jsem to ještě neudělal.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod castyhost » 12. duben 2017 10:29

kvalita vystupu z lepsiho mobilu je spis lepsi nez z J1
kvalita vystupu z LX100 a z low end APS dslr + setak je srovnatelna, spis lepsi
+duben Hodnocení: +1
castyhost

Příspěvekod castyhost » 12. duben 2017 10:32

...

kvalita vystupu z LX100 je srovnatelna, spis lepsi nez z low end APS dslr + setak
castyhost

Příspěvekod aaron007 » 13. duben 2017 10:38

to Miky
Díky za zkušenost. Ta GX80 se mi docela líbí s univ. objektivem 12-32, sice není světelný, ale to bych překousl. V setu s tím obyč zoomem / https://www.panasonic.com/cz/consumer/f ... 12032.html / to je i cenově přijatelné.Ty větší zoomy jsou zbytečně drahé a i pro mně robustní. Prolezl jsem různé testy a ještě uvidím.
Nejsou s tím problémy na fotobankách - s odmítáním kvůli šumu ?
Nabíjet se dá baterie jen přes USB nebo to jde řešit i jinak?
to Duben
Díky za info. Kromně videa to chci i na focení, takže mobil by mi nevyhovoval.
to Častýhost
Máš tu LX100 nebo s ní máš praktickou zkušenost?
Ještě jedou díky všem
aaron007

IP: 85.70.153.1xx

Příspěvekod castyhost » 13. duben 2017 11:56

LX100 je vystupem lepší než než GX80+12-32 3,5-5,6...zaplatíš víc a získáš jen možnost měnit objektivy, což na kole asi dělat nebudeš

když na dobre telo nedas dobry objektiv, je to skoda penez...Pana 12-35 nebo Oly 12-40 by melo byt sklo k premysleni, mozna Pana 12-60

s sumem problem neni ani u jednoho
nahradni baterka je mrnava, stoji nekde 3-4kila
castyhost

Příspěvekod duben » 13. duben 2017 12:06

Problém s šumem není ani u mobilu, pokud nefotíš na automat a nezvedáš ISO. Případně pokud to trochu poladíš v postprocessu. Takže u foťáků bych se toho nebál, samozřejmě pokud nefotíš ve špatných světelných podmínkách rychlý pohyb ... ale na to už bys stejně tu zrcadlovku brát musel :)
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod ivusakzkrabice » 13. duben 2017 12:10

na cestování máme oranžových staršího bráchu od tohohle

https://www.megapixel.cz/panasonic-lumi ... erny?v=556

zvládá s námi všechno - kolo, turistiku i koupání v moři (viz můj xift na tomhle fóru), fotky na kompakt dobrý při dobrém světle. jediné nač je potřeba si dávat bacha je údržba skla, které chrání objektiv, když zapomeneme, tak máme krásně zapatlaný fotky :-) ;-)
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Další

Zpět na O focení