Depositphotos

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Depositphotos

Příspěvekod pat » 2. březen 2017 14:59

Zdravím, já osobně se s tím docela peru, nedokázal by mi někdo polopatě jako pro blbého pomoct jak to vyplním? Děkuji :(
Hodnocení: 0
pat

IP: 81.25.16.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ravennka » 2. březen 2017 15:23

Nevím, co je pro Tebe "to" - ale předpokládám, že myslíš tax form - http://fotobanky.cz/depositphotos-tax-form sice už se to dneska nachází jinde, ale ten princip je úplně stejný ;) a chce to v bodu 6 vyplnit 6. Foreign tax identifying number, tam dáš svoje rč bez lomítka.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod pat » 2. březen 2017 15:48

nejspíše to bude ono děkuji :)
pat

IP: 81.25.16.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Baldion » 24. duben 2017 15:10

Tak jsem se pokusil založit účet u Depositphotos a poslal jsem jim tam pět vzorových snímků. Dnes mi přišla odpověď a VŠECH pět fotek vyhodili s odůvodněním: The image is not suitable for commercial use.
Asi bych měl na fotobankách smazat účty a jít dělat něco, co mi půjde líp. ;)
Baldion

Reputace: +131

Příspěvekod PandaWild » 24. duben 2017 15:20

Tenhle důvod se na DepositPhotos často objevuje a bývá úplně nesmyslný a neopodstatněný. Jako když to vybere jen nějaký generátor náhody. Buď fotky procházejí 100% všechny nebo jich 100% vyhodí s tímto důvodem a přitom jde o úplně stejné fotky. Když se ty vyhozené pošlou znovu, tak obvykle napodruhé projdou všechny. Tedy - tenhle důvod vůbec nic neznamená, jen smůlu že se narazilo na nějakého jednoho magora. :-) Příště to projde.
+Baldion, +Marsan Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Baldion » 24. duben 2017 15:32

Děkuji za slova útěchy. Přiznám se, že se mě trochu dotklo, že vyhodili úúúúúplně všecky fotky. :D A to jsem vybíral ty, co se na jiných fotobankách celkem prodávají :)
Příště je vyberu taky náhodným generováním. Ono se mi ale stává, že když se mi něco opravdu povede a mám z toho dobrý pocit, tak to nikdo nekoupí. Jakmile je to ale nějaký nepodarek vzniklý náhodou nebo nedopatřením, jde to na dračku. :lol:
Taky někdy máte ten pocit?
Baldion

Příspěvekod PandaWild » 24. duben 2017 15:52

Jo přesně tak to je. :-) Fotobanky často vyhazují nejvíc to, co se jinde nejlépe prodává a prodává se často nejlépe to, co člověk považoval za nejhorší odpad. Když autor nepatří přímo k té špičce kvality kde se každá fotka prodává sama, tak zajišťuje prodejnost "ocásku" kde kupci hledají spíše neobvyklá témata a nová zpracování a tak se mohou líp prodávat spíš neobvyklé fotky než které autor považuje za dobré.
+Baldion, +Ravennka Hodnocení: +2
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 24. duben 2017 18:19

To máš tak, já mám jednu naprosto unikátní fotku, druhá taková na fb není (tématicky). Prodá se jenom občas, protože to je úplně okrajové téma, ale na Depositu ji stejně vyhodili, protože není vhodná pro komerční využití ;)

Kdyžtak pošli link na portfolio, my Ti pomůžeme něco vybrat (snad bychom se trefili :mrgreen:) - jak jsem pochopila, tak řešíš první "testovací" snímky :)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Baldion » 24. duben 2017 18:25

Ravennka píše:Kdyžtak pošli link na portfolio, my Ti pomůžeme něco vybrat (snad bychom se trefili :mrgreen:) - jak jsem pochopila, tak řešíš první "testovací" snímky :)

Jejda :o link na portfolio? :o Když já se hrozně stydím :oops: Ta moje kvalita je fakticky děsivá :D
Baldion

Příspěvekod PandaWild » 24. duben 2017 18:50

Tak ono se to dá dohledat. :-) Vždyť máš hezké portfolio (jako např. krásná oranžová kočička, na kočičky jsem totiž vysazený :-) ). Já jsem horší fotograf a prošel jsem na Deposit s horšími fotkami. Spíš jen že jsi měl smůlu na magora. Počet pokusů není omezený, tak jen zkus jinou sadu fotek a ilustrací a myslím že už hned na další pokus projdeš. Jsou tu lidi co mají daleko horší portfolia, tak rozhodně neměj obavy že bys byl na fotobankách neúspěšný. Je poznat že zatím je to spíš mix dobrých i špatných pokusů, ale až zjistíš co je žádané, na co se víc zaměřit, tak budeš úspěšný.
+Baldion Hodnocení: +1
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky