shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod PandaWild » 30. duben 2017 08:56

Konverze s XMedia Recode. Velikost souboru určuje zvolený stupeň komprese (datový tok). Volí se kompromis aby velikost souboru byla v rozumných mezích a přitom se kvalita ještě nezhoršovala (je nutné posoudit opticky).
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod aaron007 » 30. duben 2017 10:46

Abych nemusel všechno rendrovat posílám z Nikonu D800 videa v MOV tak, jak vylezou z aparátu -jen je oříznu a jas, kontrast, ostrost a podobně si nastavím již před natáčením a pak už s tím nic nedělám. Dělám jen reálná videa.
Nyní jsem si koupil malý foťáček a ten točí do mp4, pár videí jsem rendroval do mov PhotoJPG, ale je to moc velké a odesílání je zdlouhavé, tak zkusím odesílat také v mp4. Na SS vidím, že nabízejí stejně videa jako MOV.
mp4 berou skoro všechny banky - jen Pixta je nechce vůbec a Videoblock bere v mp4 jen 4K.
aaron007

IP: 85.70.153.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 30. duben 2017 10:52

Konverze do jiného formátu se udělá celkem rychle, s tím není moc problém.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod castyhost » 30. duben 2017 10:54

aaron007
ten Pana ma vypinaci mikrofon? Myslim, ze ne

Jeste se podivej na rozdil v zaberu pri nahravani do 4K a 2K, je to stejne, nebo se meni vyrez z chipu?
castyhost

IP: 92.240.162.1xx

Příspěvekod alima007 » 30. duben 2017 12:27

Miky píše:
alima007 píše:když už se tu řeší velikost videí, jak řešíte jejich archivaci? první videa měla par MB, to jsem ještě brala, že mi to až tolik místa nevezme, ale poslední jsem musela upravit v AAE a vyšlo z toho 2GB video :D, což je na archivaci trošku moc :lol: (teda aspoň z mého pohledu)

Jj je to rok za rokem slozitejsi. Navic to chce jeste jednou tolik na zalohu. :mrgreen:

Tak zrovna tohle jsem videt nechtela :D :D :D :D ....
alima007

IP: 91.237.237xx

Příspěvekod aaron007 » 30. duben 2017 13:00

to castyhost
Na Lumixu GX80 stopa zvuku vypnout nejde, vymažu ji až při oříznutí záznamu v počítači.
Myslím si že HD není výřez z 4K. Je tam funkce, kde si vyberu výřez /nebo i celou plochu/ počátku videa, výřez konce a nastavím čas záběru. Ono to pak samo plynule snímá - vznikne tak plynulý zoom in, zoom out nebo panning. Podle toho jak vyberu výřezy a čas..
aaron007

Příspěvekod aaron007 » 30. duben 2017 13:03

Funkce o které jsem psal je jen v 1920x1080
aaron007

Příspěvekod Bananaboy » 30. duben 2017 13:51

Fug4s píše:Asi děláme něco špatně. Včera jsem koukal na SS na videa s vesmírem a propracovaný videa s délkou i 40 vteřin mají okolo 200/300 MB. Nechápu jak se na to můžou dostat. Nemá tady někdo náhodou odkaz na tipy s rendrováním. Přijde mi že to mají nastavené nějak jinak.

Moje dátovo najobjemnejšie 4k animácie majú tak okolo 400 MB. To sú tie, ktoré by som nahrával 4 hodiny. Majú každá zhruba 10 sekúnd a sú renderované do MOV v 80% kvalite. Tu už nemám prakticky kde nejaké megabajty ušetriť. Keby som mal tvoriť poriadne, aspoň 30 sekundové animácie v 100% kvalite, tak by som sa dostal k tak objemným videám, ktoré by som nahrával určite cez 10 hodín každé jedno video.
Mimochodom, H.264 kodek ti u 4k videí nebude nikdy fungovať, pretože ten rozmer už tento kodek nepodporuje.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod Fug4s » 30. duben 2017 15:15

Bananaboy píše:
Fug4s píše:Asi děláme něco špatně. Včera jsem koukal na SS na videa s vesmírem a propracovaný videa s délkou i 40 vteřin mají okolo 200/300 MB. Nechápu jak se na to můžou dostat. Nemá tady někdo náhodou odkaz na tipy s rendrováním. Přijde mi že to mají nastavené nějak jinak.

Moje dátovo najobjemnejšie 4k animácie majú tak okolo 400 MB. To sú tie, ktoré by som nahrával 4 hodiny. Majú každá zhruba 10 sekúnd a sú renderované do MOV v 80% kvalite. Tu už nemám prakticky kde nejaké megabajty ušetriť. Keby som mal tvoriť poriadne, aspoň 30 sekundové animácie v 100% kvalite, tak by som sa dostal k tak objemným videám, ktoré by som nahrával určite cez 10 hodín každé jedno video.
Mimochodom, H.264 kodek ti u 4k videí nebude nikdy fungovať, pretože ten rozmer už tento kodek nepodporuje.

Ten kodek mi nefunguje na Full HD. 4K videa jsem nedělal vzhledem k tomu že full HD mám 1,1Gb. Jinak teď jsem nahrál video zrcadlovkou a v raw verzi z foťáku má 10 vteřin, zvuk a 75MB! Jelikož nemám program na ořez, tak jsem to nacpal do AAE (vím, že to není ořezový program), nic jsem s tím nedělal, jen ořízl na 5 sekund. Takže ještě poloviční délka - render - výsledný soubor 1,1GB. Musím někde dohledat jak se to má rendrovat. Tohle se fakt nedá
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Fug4s » 30. duben 2017 16:05

Fug4s píše:
Bananaboy píše:

Ten kodek mi nefunguje na Full HD. 4K videa jsem nedělal vzhledem k tomu že full HD mám 1,1Gb. Jinak teď jsem nahrál video zrcadlovkou a v raw verzi z foťáku má 10 vteřin, zvuk a 75MB! Jelikož nemám program na ořez, tak jsem to nacpal do AAE (vím, že to není ořezový program), nic jsem s tím nedělal, jen ořízl na 5 sekund. Takže ještě poloviční délka - render - výsledný soubor 1,1GB. Musím někde dohledat jak se to má rendrovat. Tohle se fakt nedá

Edit: Tak jsem si stáhl XMedia Recode a převedl podle Pandova návodu vyrendrovaný soubor z MOV do MOV. Výsledek z 1,2GB - 17 MB :o Pecka a jde se uploadovat na FB. Děkuji Pando
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
Fug4s

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock