Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod zdenat5 » 30. duben 2017 12:52

Ahoj,
na Shutterstocku mi právě drsně odmítli vektor
https://www.fotolia.com/id/146258079

Seamless texture Bouquet of rosebuds red white and yellow
roses cracks vintage festive background vector illustration
Not Approved
Unacceptable Auto Trace -- We are no longer accepting this type of content.

Vektory samozřejmě kreslím ručně a ta výhrůžka vypadá, že už mi nic nevezmou, tak nevím kde se proti tomu ohradit.
Možná znovu nahrát a do názvu dát ruční kresba- nejedná se o automatické trasování.
Nevím jak se dostat na podporu, nějak to nefunguje. Možná se vzrušuju zbytečně a zase se předvádí nějaký snaživý Ind.
Díky za radu
Zdena
Hodnocení: 0
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod PandaWild » 30. duben 2017 13:39

Ne výhružka, takhle to píšou běžně u autotrasovaných fotek, že je dnes už neakceptují. Já bych zkusil ještě jeden pokus a připsat do popisky něco jako "hand draw", s nadějí že by to mohlo (jiného) editora ťuknout že to není autotrase. A pak až příp. zkoušet podporu.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod zdenat5 » 30. duben 2017 13:49

Dík, tak sem o tom uvažovala, i když nechápu jak by to mohl někdo považovat za trasování z mých předloh by to ani nešlo. Potíž je, že moje vektory takhle vypadají všechny tak aby mi nezrušili účet, moc neprodávám, možná se slabších zbavují. Zkusím to později a dám to jako dříve předložený a do názvu napíšu Manual drawing is not automatic tracing, a uvidí se.
Díky Zdena
zdenat5

Příspěvekod Ravennka » 30. duben 2017 15:55

Neber to jako výhružku, je to úplně normální hláška jako "out of focus". Taky jsem se dočkala téhle autotrasovací hlášky (ale já teda oprávněně).

Jenom tam přidávej do popisku, že to je hand draw, jak říkal Panda. To by mělo, imho, bohatě stačit. A pokud ne, tak bych napsala na podporu, situaci vysvětlila a snad tam bude sedět někdo při smyslech :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod zdenat5 » 30. duben 2017 16:09

Jste moc hodní,
já jsem taková splašená, tak se s tím patlám, výdělky nic moc a ještě tohle. Zkusím to podle vaší rady, a pokud by to nepomohlo tak tu podporu, u všeho mám nedokončené polotovary,pro další použití, kde je to kreslení zřejmé.No tak snad to byla nějaká výjimka, to ale jinak opravdu nevím jak bych to měla kreslit.
Dík
Zdena
zdenat5

Příspěvekod Fug4s » 30. duben 2017 16:13

Pokud je to ručně kreslené, tak nejspíš budou chtít ještě referenční obrázek. Takže ještě rovou připojit i foto podle které jsi to kreslila. Samozřejmě by i ta fotka měla být tvá. Pokud to tedy není kresleno z paměti - pak je tam myslím kolonka při odesílání něco jako "Drawing without reference".
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod zdenat5 » 30. duben 2017 16:18

Ahoj
já mám úplně u všeho vlastní fota a vlastní nákresy. Fotím mobilem a web kamerou a předlohy se k trasování nehodí, ani to nekreslím úplně přesně. Děkuji za zájem,
Zdena
zdenat5

Příspěvekod shalom3 » 30. duben 2017 18:29

Řekla bych, že máš obrázky až moc vypiplané pro účely fotobank, jinak moc hezké. Ale někdy šetříš moc na slovech, to je škoda (já vím, ono je to krajně nudné). Nicméně by neškodilo k některým obrázkům ještě nějaká doplnit, máš tam např. volavky, ale v titulku bych dala i obecnější klíčová slova, jako pták apod.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod zdenat5 » 30. duben 2017 19:23

Ahoj dík za radu,
to je pravda,že názvu a klíčovým slovům se moc nevěnuju,používám návrhy Shutterstocku a u podobných ty samé.Nedokážu se přeorientovat na něco potřebného a tak se snažím o dobré zpracování, protože prodám jen, když se to někomu líbí -většinou orient a asie.
No a narazila jsem na názor posuzovatele .že se jedná o bitmapy,to by bylo celé portfolio pryč. Popravdě tohle udělat z bitmapy by bylo mnohem pracnější než to nakreslit. Snad si to obhájím byl to jeden odmítnutý obrázek z pěti .Ráno to zkusím znovu a písnu jak to dopadne.
Zdena
dík za podporu ;)
zdenat5

Příspěvekod shalom3 » 30. duben 2017 20:02

zdenat5 píše:Ahoj dík za radu,
to je pravda,že názvu a klíčovým slovům se moc nevěnuju,používám návrhy Shutterstocku a u podobných ty samé.Nedokážu se přeorientovat na něco potřebného a tak se snažím o dobré zpracování, protože prodám jen, když se to někomu líbí -většinou orient a asie.

Nástroje na návrhy klíčových slov jsou skvělá pomůcka, cožpak o to. Dobré zpracování bez dobrého titulku a dobrých klíčových slov se však neprosadí, přeci to musí zákazníci mít podle čeho vyhledat. A to je u tak pěkných obrázků velká škoda.
zdenat5 píše:No a narazila jsem na názor posuzovatele .že se jedná o bitmapy,to by bylo celé portfolio pryč. Popravdě tohle udělat z bitmapy by bylo mnohem pracnější než to nakreslit. Snad si to obhájím byl to jeden odmítnutý obrázek z pěti .Ráno to zkusím znovu a písnu jak to dopadne.

Z toho nejsem moudrá - jaký názor, jakého posuzovatele? A proč by mělo být celé portfolio pryč? Bitmapy se přece prodávají běžně, vektor nesmí bitmapy obsahovat, to pak vyhodí, ale po opravě bez problémů přijmou.
Z vyhazovů obecně není třeba si dělat hlavu, osobně to řeším tak, že obrázek, který byl pracný, mírně předělám a šoupnu časem znovu, ostatní obrázky, na kterých mi zvlášť nezáleží, tak nechám plavat.
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse