shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Host » 23. květen 2017 19:55

PandaWild píše:
Anika píše:Znám jednoho jistého kontributora, který to takhle dělá (já to nejsem) - TexiGen (nebo TriaGen) generuje náhodné variace, klávesové makro to automaticky popisuje a ihned submituje na ShutterStock. Má na to vyhrazený PC, který jede plně automaticky ve dne v noci a buduje automaticky portfolio. Není složité takovou automatiku realizovat, stačí jen vzít pár existujících programů.

Bylo by velmi zajímavé zjistit, zda tento generátor sraček dokáže svému majiteli vydělat na propálenou elektřinu a alespoň minimálně zaplatit vynaložený čas spojený se spouštěním a údržbou... Tento druh "tvorby" není moc výdělečný už hezkých pár let. Zřejmě také proto, že podobných vynálezců je ve fotobankách víc než dost... V začátcích microstocku to mohlo sypat slušné peníze. Dnes už o tom mám velké pochybnosti... :|
Hodnocení: 0
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 24. květen 2017 07:44

To ale přijde o spoustu kw, která prodávají, jako třeba "podobající se kaluži krve", "připomínající výšivku" atd. - protože z principu při tomhle systému může přiřazovat jen obecná a neutrální slova, pochybuju i o možnosti přiřadit smysluplně barvy. Na druhou stranu pokud si získá stálé odběratele, kteří pro to mají využití, pravděpodobně pak berou celé sady podobných na konkrétní projekty, to už zajímavé být může.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 24. květen 2017 08:34

Měl (má?) stálého odběratele - výrobce kachliček ve Španělsku.
+Ravennka Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 24. květen 2017 11:04

Setkal se někdo na SS s chybovou hláškou File Transfer Error -- Please check your file and resubmit? Jde o dva obrázky, které na jiných fb prošly bez problému. Na SS jsem je nahrála znovu (myslela jsem, že se nějak při nahrávání poškodily) a zase je vyhodili se stejnou hláškou.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 24. květen 2017 11:47

Ja by som nebol až taký pesimista. Keby mu tie pozadia dobre nezarábali, tak by ich nerobil. A to ani generátorom. Ja mám teda v portfóliu len pár abstraktných pozadí, ale darí sa im celkom slušne. Nie sú to síce úplné top hitovky, ale nie sú to ani prepadáky ktoré sa nepredávajú. Čo sa týka predajov, sú taký priemer. On to má síce všetko na jedno brdo, takže predaje má zrejme nižšie, ale pri tých tisícoch súborov sa mu to musí vyplatiť.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod ivusakzkrabice » 24. květen 2017 12:00

shalom3 píše:Setkal se někdo na SS s chybovou hláškou File Transfer Error -- Please check your file and resubmit? Jde o dva obrázky, které na jiných fb prošly bez problému. Na SS jsem je nahrála znovu (myslela jsem, že se nějak při nahrávání poškodily) a zase je vyhodili se stejnou hláškou.

jednu dobu se mi to stávalo často, je to chyba na někde v drátech, mě vždy mi napodruhé prošel, ale obvykle jsem se k novému nahrání dostala až další den nebo později
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod ivusakzkrabice » 24. květen 2017 13:27

tak aktuálně mi nejdou nahrávat přes web na šutru vektory.. je na tom někdo stejně, ať se zas nevztekám sama?
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Bananaboy » 24. květen 2017 17:06

Je sranda prehliadať si niektoré tie Top portfóliá z toho zoznamu. Napríklad tu je zase jeden Rumun Ionut Catalin Parvu. Ak chcete spoznať všetky mestá sveta a byť v nich vítaní, tak si pozrite prvých 109 stránok jeho portfólia. :lol:
https://www.shutterstock.com/g/icparvu? ... &safe=true

Pripomeňme si pravidlá Shutterstocku týkajúce sa podobného obsahu. Pravidlo týkajúce sa rumunského prispievateľa som zvýraznil:

Similar Content can include, but is not limited to, the following:

Swapping/flipping backgrounds
Flipping images vertically or horizontally
Simple icons with any additional non-essential label, graphics, text or other elements that are not meant to be used by the customer
Virtually unnoticeable cropping
Minor adjustments to aspect ratio
Images where the only change is the text, symbols or element colors
Images where the only change is a filter
Minor adjustments within images
Stamps and graphics with only text changes
Virtually identical variations of common designs (such as national flags)

Márne rozmýšľam kde "soudruzi ze Shutterstocku udělali chybu?"

A ja debil sa bojím dať do jednej dávky dva podobné obrázky s rovnakou grafikou ale vymeneným textom z "Welcome to Hawaii" na "Welcome to Tahiti", pretože by mi to určite vyhodili.

Čo sa deje na Shutterstocku, to mi už vážne hlava nebere.
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod shalom3 » 24. květen 2017 17:12

Asi tam něco není zas v pořádku, nahrávám přes Stocksubmitter a něco se nahrálo, často tam však vyskakuje hláška o údržbě na Shutru. Kdyby tak jednou všude všechno fungovalo bez problémů, tak mě asi klepne. :)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod honza286 » 28. květen 2017 16:11

Na SS mají od pátečního odpoledne prakticky nepřetržitě přetížené servery a nejde nahrávat...
honza286

Reputace: +70

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock