Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod GreatWhite » 10. červenec 2017 08:31

Tam jsou nějaké pravidla o dílech starších víc jak 70 let, že je možné prodávat reprodukce. Problém je, že k nafocení a následnému prodeji kopií obrazů atd, které jsou ve vlastnictví galerií a soukromníků, potřebujete teoreticky souhlas těch určitých galerií (vlastníků). Určitě by o tomto tématu věděla víc Renáta https://eu.fotolia.com/p/348516?order=nb_downloads 8-)
Hodnocení: 0
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod soim » 11. červenec 2017 05:24

A jak je to s komerční reprodukcí známých obrazů na pěně latté? https://www.novinky.cz/muzi/442705-jiho ... -kavy.html :-D
soim

Reputace: +44

Příspěvekod Bananaboy » 11. červenec 2017 07:36

soim píše:A jak je to s komerční reprodukcí známých obrazů na pěně latté? https://www.novinky.cz/muzi/442705-jiho ... -kavy.html :-D

S tou kávou je to úplne v poriadku. Veď to kreslí ručne a je to jeho dielo. Robiť kópie nie je trestné. Keby áno, tak by som už dávno sedel v base. :lol: A nie len ja, ale spústa maliarov po celom svete. Basy by boli preplnené. :lol: Trestné je robiť falzifikáty, t.j. kópiu namaľovať presne v rozmere originálu a prispôsobiť tak, aby vyzerala ako originál. Najlepšie je falzifikát namaľovať farbami, ktoré sa používali v čase vytvorenia originálu na plátno z obdobia v ktorom vznikol originál. Alebo ho aspoň umelo "zostarnúť" krakelovacími prípravkami, zapečením v peci, či inými technikami. Potiaľto ešte ani tvorba falzifikátu nie je trestná. Ešte stále ho môžeš šupnúť na skriňu kde ho nik neuvidí, alebo spáliť. Trestný čin je to až keď sa takto vytvorený falzifikát snažíš niekomu predať ako originál.
Tá káva určite nie je falzifikát tváriaci sa ako originál. :lol: :lol: :lol:
Ale je to pekné. Bolo by mi ľúto takú kávu vypiť.
+Lenka, +PandaWild Hodnocení: +2
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod PandaWild » 11. červenec 2017 10:56

To jen fotobanky omezují, že se nesmí kreslit podle cizí předlohy, jinde je to ok.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 11. červenec 2017 19:12

Díky za obšírné vysvětlení, Bananaboy. Už jsem z toho šutrštoku fakt zblblá.

Z jiného soudku: ten dobrák, co mě vyhecoval, abych se logla na fineart, mě zapomněl upozornit, že budu dostávat denně několikařádkové zdvořilostní maily v amer. angličtině od jiných autorů. A teď jsem v prdeli, jednak tomu nerozumím, a jednak na to neumím odpovědět (měla bych problém sesumírovat to i v češtině). Kurník šopa já si tuhle práci vybrala právě proto, že tady NEMUSÍM vyrábět small talking. Děkuji za pozornost. :-P
+Baldion Hodnocení: +1
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Martin » 11. červenec 2017 19:21

Emaily na FAA neresit, 99,9% jsou hromadny blbosti od spravcu skupin, kontestu atd. :D
+Bananaboy, +PandaWild, +Ravennka, +soim Hodnocení: +4
Martin

IP: 77.48.51.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 11. červenec 2017 19:27

Martin píše:Emaily na FAA neresit, 99,9% jsou hromadny blbosti od spravcu skupin, kontestu atd. :D

No, mě choděj takovýhle a podobný traktáty:

Subject:Your wonderful images...(jméno odesilatele)
Message:Lenka, I went and looked at your profile page and was very impressed. Many of the images were quite unusual and I was taken with the designs, composition and color choices you chose. You are a gifted photographer. Did love the outer space looking images. Kudos, cheers, (xxx)

Podobně na deviantartu, ale tam se většinou nakonec ukáže, že se domluvíme slovensky, tady to asi neklapne. Podle fotky je to starší člověk, asi bych měla zdvořile reagovat. Jak neumím tu řeč, tak nechytím nuanci, jestli je to úvod, že něco chce, příprava na objednávku velkoplošného tisku mojí jediné fotky tam, nebo spontánní žádost o opětování "fave". Tohle prostě není moje parketa, neumím to.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 11. červenec 2017 19:28

Ani případné komentáře od jiných uživatelů není třeba řešit (a odpovídat), z 99,9% jsou psané za účelem "a teď zas koukni ke mně".

... jo, typická zpráva nemyšlená upřímně, všechno jen reklamní spamy. Ve skutečnosti NIKOHO nezajímá, zda má jiný autor hezké fotky, každý jede na svém písečku. Maximálně odpověz zdvořilým "Thank you!"
+Baldion, +Bananaboy, +shalom3 Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 11. červenec 2017 19:39

A stačí to, jo? Jinak já vím, že to není upřímný obdiv, ten se totiž vyjadřuje pomocí USD. Ale mohla by z toho koukat dlouhodobá vzájemná podpora, co já vím.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Bananaboy » 11. červenec 2017 20:08

Lenka píše:mě zapomněl upozornit, že budu dostávat denně několikařádkové zdvořilostní maily v amer. angličtině od jiných autorů.

Vidia, že si žena tak sa obšmietajú okolo ako vypelichaní starí kocúri a snažia sa urobiť dojem. To ja som na FineartAmerica 7 rokov a za celú tú dlhú dobu mi neprišiel ani jeden súkromný e-mail. Len samé blbosti zo skupín. ;)
Bananaboy

Reputace: +1079

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse