Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 16. červenec 2017 21:21

Když Ti uplyne Premium, tak obrázky sice v portfoliu zůstanou, ale nebudou vidět veřejně a objeví se zas až po zaplacení Premium. Jo nahrává se jen přes Web, po jednom obrázku. Před nahráváním je dobré nastavit si implicitní profil (včetně cen), pak se u obrázků nic nemusí nastavovat.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 16. červenec 2017 21:57

Moc díky, a ještě, jak s rozlišením? Stačí 300 DPI? Pokud vím, tiskárny to tak většinou chtěly, ale protože jsem dělala vždycky spíš grafiku pro web, tak s tím nemám moc zkušeností.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 17. červenec 2017 04:40

Jde jen o pixely, oni používají své DPI, u malých rozměrů omezují rozměr tisku. Platí jak u jiných fotobank - čím větší rozlišení, tím líp, protože se dají prodat tisky pro větší rozměry.
PandaWild

Příspěvekod EliVokounova » 18. červenec 2017 17:32

Nevím, jestli kvůli tomu založit celé nové vlákno, tak se zatím zeptám tady... máte v portfoliích namixované různé věci, jako třeba fotky a vektory? Jak se vám s tím případně daří? Je lepší se držet jedné věci a mít specializovanější portfolio nebo se toho nebát a klidně to plácat páté přes deváté?
Uvažuju o zařazení fotomontáží (a případně fraktálových animací/videí), akorát nevím, jak si to sedne dohromady se stávájícím portfoliem čítající přes 5000 fraktálů :lol:
https://www.facebook.com/EliVokounovaArt

http://shutterstock.com/g/keilaneokow

http://lucid-light.deviantart.com/
EliVokounova

Reputace: +18

Příspěvekod Bananaboy » 18. červenec 2017 17:58

Podľa mňa je lepšie sa držať jednej veci. Väčšina ľudí nie sú až tak multifunkční aby zvládali robiť viac rôznych vecí v odpovedajúcej kvalite. Kto vie dobre kresliť, zvyčajne nevie moc dobre fotiť a naopak. Samozrejme česť výnimkám! Takže ak má niekto špacializované portfólio na určitú techniku a je v tom fakt dobrý a darí sa mu s predajmi, tak nedoporučujem aby si to kazil inými technikami. Iné je ak sa mu nedarí a zo zúfalstva skúša iné techniky. Občas je aj osviežujúce vyskúšať niečo nové. Ja mám napríklad v portfóliu odhadom asi 95% vektorov. Myslím, že vektory mi idú najlepšie a tak sa ich držím. Zvyšných 5% sú textúry z TexiGenu a FilterForge a mám tam nejakých pár 3D renderov a 30 ks videí.
+EliVokounova Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod PandaWild » 18. červenec 2017 19:16

Já zas spíš myslím že naopak - pokud je chuť tvořit i jinou oblast, tak zkusit i jinou oblast. Je to dobré odreagování a osvěžení nápadů zkusit i něco jiného. Když se člověk zaměřuje stále jen jedním směrem, tak stagnuje. Když zkusí i jiné oblasti tak i když u nich nezůstane, dá mu to nové nápady a líp ho to usměrní. Někdy pak použije v té své nejlepší oblasti i poznatky z jiných oblastí.

V portfoliu si myslím že to moc nevadí. To je spíš u makrofotobank, že se kupci zaměřují na určité autory. Na mikro, v těch nabízených kvantech, stejně kupec většinou hledá spíš přes vyhledávač a ani pak neví od koho hledá, takže tam je pak jedno že je portfolio namixované. U hodně dobrých autorů (což je případ Eli s fraktály) sice budou asi nakupovat pravidelní zákazníci a těm by mohl mix vadit, ale např. na SS se to dá vyřešit rozdělováním do setů.
+EliVokounova, +Lenka, +Marsan, +Pedro, +Ravennka, +sedmicka7a Hodnocení: +6
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 18. červenec 2017 19:46

Osobně jsem ještě nepřišla na to, v čem jsem nejgeniálnější, takže nahrávám co mi přijde pod ruku. Jiná věc je, že kurátoři tříděj za mě, takže zatímco na Ss převažujou seamless vzory, na Dt mají radši moje fotky a vektory. Takže někdy ta "specializace" vzniká zcela neřízeně. Například jsem po vzoru zdepřítomných úspěšných prodejkyň fraktálů chtěla nějaké fraktálové květiny nahrát na Dp, ale vyhodili mi všechny a nebyli přitom zrovna taktní. :lol:
+Baldion, +EliVokounova, +PandaWild, +Ravennka, +sedmicka7a Hodnocení: +5
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Zmrzlinář » 19. červenec 2017 01:09

Tohle mě pobavilo. Zkouším teď přidávat klíčová slova přímo v Adobe Lightroom, aspoň do doby, než vymyslím něco lepšího. No takže teda přidáváte keywordy přes Lightroom, což není nejpohodlnější, ale budiž. Když kliknu z pole pryč, keywordy se seřadí podle abecedy a nejde s tím nic dělat. Na netu je milion diskusí co s tím, prostě to tak je.

Fotobanka Adobe Stock (dříve Fotolia) hned po načtení fotky řve, že má klíčová slova podle abecedy a že mají být podle priority. No já nevím co si o tom myslet, prostě co si naprogramovali, to jim tam dáváme :mrgreen:
Zmrzlinář

Reputace: +20

Příspěvekod Ravennka » 19. červenec 2017 01:18

Používej Bridge ;) tam to jde dle libosti a je to jednodušší :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 19. červenec 2017 06:43

Jo ACDSee od jakési verze také kw třídí podle abecedy. Na pořadí hledí jen Fotolia. Ale mně stejně nikdy nepřipadalo významné se tím zabývat, stejně se nedá jednoznačně doporučit která slova by měla být vpředu a která vzadu, tak to už neřeším a nevadí mi to.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse