Poraďte mi nejlevnější ještě použitelnej foťák :-)

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Poraďte mi nejlevnější ještě použitelnej foťák :-)

Příspěvekod Lenka » 5. srpen 2017 10:34

ivusakzkrabice: ať šahám do šrajtofle jak šahám, nemůžu nic nahmatat :-D

GreatWhite: ano, kamarádka mi radila iphone7s, jenže to je pro mě momentálně nedostupná sranda, kdybych si mohla nechat pro sebe všechno z fotobank, bylo by to jiný, ale ty drobný co vydělám se prostě utopěj v rozpočtu

Bananaboy: Ve srovnání se starou zrcadlovkou Nikon D40, která se nedávno "rozpadla", bude asi každej čip lepší, takže cíl je vytřískat co nejvíc muziky z co nejmenší investice, přičemž něco "lepšího" si koupím prostě "později" - teď potřebuju nafotit plátna, tak hledám něco, co to dokáže v rozumný kvalitě, respektive v lepší, než mi dala ta D40.

Takže upravuji zadání: Co mi vyfotí obraz na plátně o rozměru do 45x25 cm líp, než to dokázal Nikon D40, aniž bych se kvůli tomu musela zadlužit? :lol:
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod ivusakzkrabice » 5. srpen 2017 11:07

Když to tak čtu, tak zkusím ještě jiný úhel pohledu....
Pokud potřebuješ něco akutně jen na jednu akci, tak mne napadá si zkusit něco obyčejného půjčit, poptat se v okolí. Nebo plán B prostě koupit něco, co si chceš ošahat i do budoucna a do 30ti dnů vrátit bez udání důvodu ;) :)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Lenka » 5. srpen 2017 11:11

ivusakzkrabice píše:Když to tak čtu, tak zkusím ještě jiný úhel pohledu....
Pokud potřebuješ něco akutně jen na jednu akci, tak mne napadá si zkusit něco obyčejného půjčit, poptat se v okolí. Nebo plán B prostě koupit něco, co si chceš ošahat i do budoucna a do 30ti dnů vrátit bez udání důvodu ;) :)

Mno, tak tady po okolí si můžu půjčit tak lešení, traktor, vidle nebo bejka. Ani jedno mi nepomůže. :-D Koupit něco - a jsme u toho - to není tak, že mám v kapse 20 k a je mi jich líto, to je tak, že 20 k v kapse právěže nemám. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 5. srpen 2017 11:23

Bananaboy: tohle je výstup z toho Nikona D40 a prostě když už musím měnit foťák, tak chci lepší výsledek než je toto: https://fineartamerica.com/featured/eye ... ttova.html (což by zas nemuselo bejt až tak těžký s dnešníma foťákama dosáhnout)
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 5. srpen 2017 11:33

Momentálně uvažuju o https://www.fotoskoda.cz/canon-ixus-185-stribrny/ pro představu.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 5. srpen 2017 11:44

Fotit obrazové plátno se dá i se slabším foťákem, panoramatickým složením z více fotek. Nejdříve se vyfotí celý obraz, jako šablona - raději z větší dálky, aby nebyl panoramaticky zkreslený (zakulacený). Pak se vyfotí části obrazu jako dlaždice (s přesahy), pokud možno s uzamknutou (nebo vypnutou) korekcí bílé a expozicí, ať se to pak nemusí dolaďovat. V grafickém editoru s vrstvami (Photoshop, Gimp) se otevře první obraz šablony, patřičně se zvětší a pak se do něj skládají jednotlivé dlaždice - nastaví se u nich trochu průhlednost a pomocí deformace (protože budou deformačně jinak zkroucené) se napasují co nejpřesněji na ten obraz šablony pod tím. Průhlednost se vrátí na 100% a částečně se odmažou přechody, aby dlaždice mezi sebou plynule přecházely. V závěru, je-li to nutné, se ještě mohou jemně doladit odstín a jas dlaždic, aby dlaždice nebyly rozeznatelné. Takhle se dá i s nekvalitním foťákem dosáhnout prakticky libovolně vysoké rozlišení fotky obrazu.
+Bananaboy, +Lenka, +ivusakzkrabice Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 5. srpen 2017 11:52

PandaWild: ty seš hlavička - a pak se to ještě protáhne texigenem variator, aby to mělo míň megapixlů. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Bananaboy » 5. srpen 2017 12:07

Pando u jednoho, alebo dvoch obrazov by to mohlo fungovať, ale ufff... nechcel by som takto fotiť a upravovať desiatky obrazov ktoré mám. :lol: Škoda ale, že som podobný návod nemal keď som mal ešte starého 2 Mpx Olympusa a musel som obrazy kvôli predaju na FineArtAmerica umelo zväčšovať na 16 Mpx a efektami upravovať v Dynamic Auto Painteri. :lol:

Lenko ten Canon vyzerá dosť dobre. Ak ti vyhovuje cena, tak ten ti bude určite lepšie fotiť než ten starý Nikon. 20 Mpx je na také malé "mejdlo" dobré rozlíšenie. Aspoň je z čoho zmenšovať. Ak 20 Mpx fotku zmenšíš na 6 Mpx ako ti fotil ten Nikon, tak bude ostrá ako britva. ;)
+Lenka Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Lenka » 5. srpen 2017 12:25

Bananaboy: dííííky, tohle je hudba pro moje uši :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod castyhost » 5. srpen 2017 12:39

imho, ptas se jak vyhodit z okna penize ktery nemas

na paladixu v bazaru jsou obcas dobry fotaky za pusu
muzes v eshopu koupit, odfotit, do 10ti dnu vratit
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na O focení